HomeVierde klasseRoodenburgSlordig Roodenburg gaat ten onder tegen Stompwijk ‘92

Slordig Roodenburg gaat ten onder tegen Stompwijk ‘92

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op veld 1 van sportpark Noord in Leiden was het zaterdagmiddag tijd voor het duel tussen Roodenburg en Stompwijk ’92; op papier een middenmoter tegen een ploeg die onderin bivakkeerde.

Het wedstrijdbeeld bleek de verhoudingen op de ranglijst niet weer te geven. Stompwijk’92 dicteerde vanaf begin af aan het spel en dwong Roodenburg de lange bal te spelen en op de omschakeling te hopen. Die omschakelingen waren er genoeg in de eerste helft, maar het net werd niet gevonden. De grootste kansen waren voor  Stompwijk’92 via Rick de Haan en Bart van Boggelen. Roodenburg kreeg ook kansen via Achraf Azarfane en Anass Er-Rabt. Het benutten bleek lastig, want de ballen gingen vooral hoog over of ver naast. Verder gebeurde er in de eerste helft niet veel en de ontmoeting leek op een matte 0-0 uit te draaien.

De tweede helft begon waar de eerste helft eindigde. Het bleef lang matig spel van beide ploegen en er waren frustraties onderling en richting de arbitrage. Het venijn van deze wedstrijd zat hem echter in de staart. De openingstreffer werd gemaakt door de bezoekers. Van Boggelen scoorde de 0-1 en dus moest Roodenburg meer initiatief gaan tonen en dat gebeurde niet veel later. Achraf Azarfane ,na een aantal kansen in de eerste en aan het begin van de tweede helft te hebben gehad, tekende voor de gelijkmaker.

De thuisclub voetbalde daarna erg aanvallend en zo was er ruimte voor Stompwijk’92 om daarvan te profiteren. Azarfane maakte zelf bijna de 2-1 met een halve omhaal, maar die bal kwam in de handen van de doelman. Even later, en niet lang voor tijd, schoot Van Boggelen de 1-2 binnen. Daarna probeerde Stompwijk’92 de wedstrijd in het slot te gooien door zich ver terug te trekken. Roodenburg probeerde er nog wel doorheen te komen, maar dat mislukte. In de absolute slotfase besliste Nick Ammerlaan de wedstrijd definitief middels zijn vrije trap. Het werd dus een middag om snel te vergeten voor de thuisploeg. Als excuus mag aangevoerd worden dat Roodenburg kampte met veel blessures en dus ietwat beperkt de wedstrijd in ging.

Stompwijk trainer Erik van Manen: ,,Een verdiende overwinning. We speelden op een natte, niet gemaaide grasmat dat maakte het ontzettend moeilijk maar de mannen hebben zich terecht naar een overwinning geknokt. Eindelijk weer eens lachende gezichten in de kleedkamer. Met de rust was het dus nog 0-0 waar we in de eerste helft al wel vier tot vijf grote kansen hebben gehad naar mijn idee. in de tweede helft maakten we vrij snel een goal maar deze wordt nog afgekeurd. Daarna maakt Bart gelukkig alsnog de 0-1. Door een opeenstapeling van onhandigheden op het veld viel toch de 1-1 en dan voel je bij iedereen “het zal toch niet weer”. Gelukkig bleven we knokken en maakten Bart en Nick nog ieder een goal. Overigens ging de keeper niet geheel vrijuit bij de treffer van Nick, maar lekker was de 1-3 wel. En nu door.”

Roodenburg zakt een plek en komt na deze wedstrijd op de negende plek terecht. Op drie februari spelen de Leidenaren wederom een thuiswedstrijd. Nicolaas Boys reist af maar Sportpark Noord. Stompwijk’92 ontvangt FC Oegstgeest dat de overwinningen aaneen rijgt.

Roodenburg-Stompwijk’92  1-3 (0-0).  Van Boggelen 0-1, Azarfane 1-1, Van Boggelen 1-2, Ammerlaan 1-3.

Basisopstelling Roodenburg. Hicham, Mohammed Azarfane, Irdi, Bezzal, Belkhir, Mizab,  A. Er-Rabt, Achraf Azarfane, Serraj, Zoulali, Y. Er-Rabt.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Sweere, B. van Santen, Den Haan, Kemna, Janson, Van Benten, L. van Santen, Van de Arend, Van Boggelen, Jacobs.

Auteur: Daan de Mooij

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl