zaterdag, juli 27, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVoorschoten’97 (zondag) gaat trainen op hoekschoppen na de 2-2 (plus foto's)

Voorschoten’97 (zondag) gaat trainen op hoekschoppen na de 2-2 (plus foto’s)

-

Vierde klasse C (zondag) – ,,Terugblikkend op deze voetbalmiddag kan ik alleen maar zeggen dat we kunnen leven met dit 2-2 gelijkspel, maar… er had voor ons toch meer ingezeten. We blijven zo in deze middenmoot hangen met al die onbekende clubs uit West 1. Maar gelukkig had onze trainer Dennis Luhulima vooraf wat informatie over hun speelwijze ingewonnen bij een andere coach. In deze klasse met vanmiddag verder louter afgelastingen was het op ons kunstgras uiteindelijk een sportieve pot waar onze trouwste supporters schuilende tegen de wind op de tribune toch van hebben genoten deze zondag”, aldus Voorschoten’97-doelman Jeroen Vlak.

Waar de groen-gelen met dertien uit tien een zevende plek innamen, was Blijft Steeds Moedig (BSM) uit Bennebroek  met veertien uit negen vijfde. Kon de thuisploeg op sportpark Adegeest de lijn van het eerste uur tegen FC Ankaraspor van 10 december weer doortrekken? Toen werd na een 4-0 voorsprong uiteindelijk met 4-3 gewonnen. BSM had met de 3-1 thuiszege vorige week op nummer drie, Tos Actief, ook meer dan voldoende vertrouwen in een goede afloop getankt. Het leek er niet op bij Voorschoten’97 want men kwam al snel op achterstand. Vlak: ,,Onze trainer vond het niet leuk, was ook wel te merken bij zijn praatje in de rust, want we kwamen twee keer op achterstand door hun score uit een hoekschop, de eerste keer met de voet en de tweede keer met de kop. Maar gelukkig scoorde Rob van de Berg, ook uit een hoekschop, de 1-1 waarna Bryan Hilders een gevaarlijke counter doeltreffend afrondde, 2-2. Dat werd dan ook de ruststand.”

De trainer hamerde er in de rust vooral op dat het best goed ging en dat van achteruit de opbouw moest blijven komen. ,,In de tweede helft ging het gelijk op en we kregen beiden best wel aardige kansen. Wij waren toch het gevaarlijkst met een schot op de paal van Tim van den Akker. Ondanks de wind bleven we proberen ons bekende spelletje op het kunstgras te leggen. BSM, een voor ons best onbekende ploeg, hanteerde louter de lange bal en met de windvlagen kwamen er soms onvoorspelbare momenten uit voort maar… geen doelpunten meer. Deze 2-2 eindstand geeft toch het beste de afspiegeling van deze wedstrijd weer”, sprak de Voorschoten’97-doelman.

De thuisploeg kwam zo op veertien uit elf, bleef wel zevende en de Bennebroekers klommen naar plaats vier met vijftien uit tien, maar dat kwam doordat alle andere wedstrijden in deze vierde klasse C werden afgelast. Komende zondag zijn de groen-gelen vrij en op 4 februari is koploper DSS met achttien uit tien te gast op sportpark Adegeest. Vlak: ,,Uit verloren we met 1-0, waar we eigenlijk hadden moeten winnen na zoveel uitgespeelde kansen. Maar zij beslisten vijf minuten voor tijd de wedstrijd met de enige treffer. Dus we hebben wat goed te maken en we gaan ervoor.”

Voorschoten’97– BSM 2-2 (2-2). 15. BSM 0-1,  20. Rob van de Berg 1-1, 35. BSM 1-2 en 40. Hilders 2-2.

Foto’s: Eric van der Wijngaard