donderdag, mei 30, 2024
HomeVierde klasseFC Oegstgeest‘Hé Scheids’ Spelregelroulette tijdens Vrouwenvoetbalreünie FC Oegstgeest

‘Hé Scheids’ Spelregelroulette tijdens Vrouwenvoetbalreünie FC Oegstgeest

-

Op zaterdagmiddag 13 april was het heerlijk druk bij FC Oegstgeest tijdens de vrouwenvoetbalreünie. Een groot aantal oud VV Oegstgeest en UDO speelsters had gehoor gegeven aan de uitnodiging en deelde gedurende de middag herinneringen over ruim 50 jaar vrouwenvoetbal in Oegstgeest.

Na het buffet konden de vrouwen met ‘Hé Scheids’ Spelregelroulette hun kennis van de huidige voetbalspelregels testen. Fons Cornelissen en Jeroen Tillekens, twee verenigingsscheidsrechters van FC Oegstgeest, gaan met dit ludieke spel al enige maanden langs bij de voetbalverenigingen in de regio en spelen het spel dan met de selectieteams, scheidsrechters, jeugdteams of ouders van jeugdspelers, maar nog niet eerder met alleen vrouwen.

Speciaal voor deze gelegenheid was dan ook een ‘Hé Scheids’ Spelregelroulette voor vrouwen gemaakt, met voornamelijk fragmenten uit het vrouwenvoetbal. Na elk fragment verscheen voor de deelnemers de vraag “Wat moet de scheidrechter beslissen?”. Er werd door de teams rond de roulettetafel wat op los overlegd, alvorens de fiches over de tafel vlogen. Het was ondanks het fanatisme en de rivaliteit tussen oud-VV Oegstgeest en oud-UDO een supergezellige sfeer rond de tafel. En uiteraard was het gejoel en gejuich niet van de lucht als de juiste antwoorden werden gegeven.

Al tijdens de warming-up vraag moest het videofragment meerdere keren herhaald worden, want de meningen liepen uiteen van “niets aan de hand’ tot ‘rode kaart en directe vrije schop’. Heerlijk al die beste stuurlui aan de wal en het beloofde een gezellig middagje te worden.

Tijdens een reclameblok over ‘Zonder respect geen voetbal’ werd gedanst rond de roulettetafel op de muziek van Aretha Franklin’s RESPECT.

Bij ‘De Laatste Vraag’ kon nog veel gewonnen of verloren worden, maar Team Paars (VV Oegstgeest) was uiteindelijk de winnaar. Uiteraard werd het winnende team door de overige teams van valsspelen beticht, wat wellicht niet geheel onterecht was, maar omdat de VAR niet ingreep, ging naast de eeuwige roem ook de ‘Hé Scheids’ Schaal mee met het paarse team. Het was net een echte voetbalwedstrijd.

Alle vrouwen hadden een fantastische middag, getuige de positieve reacties van de deelnemers: “Gaaf hoor en nog wat geleerd ook”, “Het was echt heel leuk en nog best pittig die vragen”.

‘Hé Scheids’ Spelregelroulette is er in verschillende varianten: Voor spelers, sponsors, scheidsrechters, vrijwilligers en trainers/coaches/leiders; Voor vrouwen- en meidenvoetbalteams; Voor jeugdteams; Voor jeugdteams en ouders. Dus eigenlijk met elke doelgroep kan ‘Hé Scheids’ Spelregelroulette gespeeld worden.

Wil je ook dat Jeroen en Fons met jouw vereniging ‘Hé Scheids’ Spelregelroulette komen spelen of wil je eerst meer informatie, mail dan naar heeescheids@gmail.com of bel met Fons Cornelissen, 071-760 00 84.

Must Read