maandag, juni 17, 2024
HomeZaterdagVierde klasseFC Oegstgeest verdient p/d-ticket, overwerk voor Warmunda

FC Oegstgeest verdient p/d-ticket, overwerk voor Warmunda

-

Vierde klasse (zaterdag) – Bij de ontmoeting op De Voscuyl tussen FC Oegstgeest en Warmunda stond er voor beide clubs het nodige op het spel. De thuisploeg had in de laatste competitieronde aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen voor promotiewedstrijden voor de derde klasse, terwijl de bezoekers een zege nodig hadden om zich te verzekeren van een verlengd verblijf in de vierde klasse. In een duel dat boeide tot de laatste seconde, trok de formatie van Huig-Jan Heeringa aan het langste eind (1-0) en verdiende door dit resultaat een ticket voor de p/d-serie. Ook voor Warmunda is deze voetbaljaargang nog niet ten einde. Na het mislopen van rechtstreekse handhaving mogen de Warmonders proberen om zich via de route van de nacompetitie het vierde klasserschap alsnog veilig te stellen.

De eerste kans van de wedstrijd was na ruim tien minuten spelen voor de bezoekers. Enno Korenvaar plantte de bal op het hoofd van Nick van Riessen, maar de spits zag zijn kopbal net naast het doel van FC Oegstgeest-doelman Gijs Jansen verdwijnen. Warmunda was in het eerste half uur de iets meer dreigender partij, maar de openingstreffer viel juist aan de andere kant. Na een goede individuele actie op de rand zestien speelde FC Oegstgeest-aanvaller Mario Gianfiglio zich knap vrij, waarna hij met een fraai schot Warmunda-doelman Wesley Kerkvliet het nakijken gaf (1-0).

Vlak voor rust kreeg Stan van Rijn, na een slippertje van Lev Visser, de kans op de gelijkmaker, maar de Warmonder zag zijn geplande lob eindigen in de handen van Jansen. Na rust was Thomas van Kesteren dichtbij de 1-1, maar Jansen tikte diens afstandsschot nog net naast zijn doel. Jongeling Dani Guis leek vlak voor tijd zijn ploeg naar de bevrijdende voorsprong te gaan schieten, maar een uiterste krachtsinspanning van Lars Veraar voorkwam de 2-0. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor de gastheren, waardoor beide teams nog niet aan het voetbalreces mogen beginnen.

Bij matchwinner Gianfiglio, bezig aan zijn laatste seizoen bij de hoofdmacht van FC Oegstgeest, heerste vooral tevredenheid over het behalen van de nacompetitieplek: ,,Om te promoveren moeten we vanaf nu alle wedstrijden winnen en daar willen we ook vol voor gaan. We starten met een thuiswedstrijd tegen Altior en ik ga ervan uit daar dat we daarna nog twee finales moeten spelen. Ik ga volgend seizoen in een vriendenteam van FC Oegstgeest spelen, dus een afscheid met een promotiefeest zou natuurlijk geweldig zijn’’, aldus de aanvaller.

Bij Warmunda-speler Doran Schiferli was kort na afloop de teleurstelling groot.,, Door de thuisnederlaag van vorige week tegen Nicolaas Boys wisten we dat we vandaag hier een resultaat moesten halen en dat is helaas niet gelukt. We kregen met name in de eerste helft een aantal goede mogelijkheden, maar we waren wat ongelukkig bij het afronden. Het is nu even slikken, maar ik geef ons nog steeds een goede kans om het alsnog nog te redden’’, zo keek Schiferli alweer optimistisch vooruit.

FC Oegstgeest – Warmunda 1-0 (1-0)  27. Gianfiglio 1-0.

Opstelling FC Oegstgeest: Jansen, Visser (68. Petronella), K. Driessen (70. De Vries), Winkelman, Morin, Van der Meel, J. Driessen, Madsen (74. Alberts), Overvliet, Elkerbout (74. Guis), Gianfiglio (86. De Ridder).

Opstelling Warmunda: Kerkvliet, Van Leeuwen, B. van Noort, Holverda, Van Riessen (67. Van Kesteren), Van Bentem, Kortekaas (77. Veraar), Van Rijn, Rajabzadah, Korenvaar, Schiferli (67. F. van Dam).

Foto’s: met dank aan Jan van den Broeck