HomeZaterdagVierde klasseWarmunda gaf uit bij AVV Alphen zeker niet thuis met 4-1 verlies

Warmunda gaf uit bij AVV Alphen zeker niet thuis met 4-1 verlies

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Zo zonde dat we nu met 4-1 hebben verloren van AVV Alphen, want hadden we gewonnen dan hadden we een leuk sprongetje naar boven kunnen maken. Maar dit soort wedstrijden zit er ook tussen. En als hun paal of lat onze inzet blokkeert, of we de kansen één op één niet weten af te maken, dan weet je dat het op enig moment tegen je gaat werken. Het was ook niet helemaal onze wedstrijd want waar wij het altijd moeten hebben van strijd, inzet en duels, was AVV Alphen vanmiddag op het kunstgras meer een technisch goed verzorgd spelend team dat wel koel de kansen wist te benutten”, aldus de realistisch verhalende Warmunda-verdediger Brian van Noort.

Gesterkt door de 3-0 zege op MMO nam Warmunda een dik verdiende zesde plek in met 33 uit 17 waar de thuisploeg aanmerkelijk lager stond in deze vierde klasse A. Na hun recente 6-0 nederlaag uit bij NSV’46 leverde dit een elfde plek op met 14 uit 18. Een onveilige plek die wel ‘recht geeft’ op de nacompetitie. Maar thuis op Sportpark Overbos was er ook met 3-3 gelijk gespeeld dus dat moest op zich al een aardige waarschuwing zijn voor de spelers van Warmunda.

Van Noort: ,,Goed om te zien dat Menno er bij was om ons te steunen en hij zag ook dat wij voor rust de betere partij waren. Hoewel we altijd best moeite hebben om de betere partij te blijven. En door wat geblunder bij ons kort voor rust kwam AVV Alphen tegen de verhouding in op 1-0. Maar als je zelf de mooiste kansen niet weet te benutten…? Zo werd er in de rust bij ons wat gewisseld en omgezet want we beseften donders goed dat we bij winst zaken zouden kunnen doen.”

Het was, ondanks alle omzettingen en goede plannen, toch AVV Alphen dat tien minuten na rust de 2-0 maakte waarop Sohrab Safi één minuut later de aansluitingstreffer realiseerde, 2-1. ,,Waar wij de bal diverse keren op de paal en lat mikten en kansen misten, sloegen zij nog twee keer toe. Dat werd met 4-1 uiteindelijk ook de eindstand. Een echte offday, maar we kunnen niet echt lang bij de pakken neerzitten. Komende dinsdag moeten we naar Teylingen om de laatste minuten van de eerder gestaakte wedstrijd uit te spelen. We beginnen dan met een vrije trap en wie weet lukt het nog om tegen de koploper de 1-1 te maken”, aldus de volhardende Warmunda-verdediger.

Met dit verlies bleef Warmunda zesde met 33 uit 18 (38-29) en AVV Alphen bleef elfde met 17 uit 19 (37-61). Van Noort: ,,Het klinkt misschien raar, maar met Meerburg als komende tegenstander 6 april, ze staan zelfs nu tweede, zie ik ons zeker niet kansloos. Uit hebben we daar met 1-2 gewonnen en we zijn een soort van ‘Angstgegner’ voor ze. Het belooft zeker een leuke pot te worden waar we ook weer wat moeten gaan schuiven met onze opstelling doordat twee basisspelers door een wereldreis enige tijd zullen ontbreken. Maar dat vangen we met elkaar op, ook dat is Warmunda!”

AVV Alphen – SV Warmunda 4-1 (1-0). Ruiter 1-0, Bizih 2-0, Safi 2-1, Bardan 3-1, Dardour 4-1.