donderdag, mei 30, 2024
HomeVierde klasseWoubruggeWoubrugge blijft hopen op betere tijden

Woubrugge blijft hopen op betere tijden

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Woubrugge ging afgelopen zaterdag op bezoek bij Floreant. De Boskopers wonnen met 2-0 van de formatie van Joey Riebroek. Naast het verlies van de wedstrijd was ook het uitvallen van Janz Schipper met een ogenschijnlijk zware blessure een fikse tegenvaller voor de bezoekers. De verwachting is dat de middenvelder dit seizoen niet meer in actie zal komen.

Voor Woubrugge was er dus opnieuw geen resultaat weggelegd. Het lukte de Woubruggenaren ook in Boskoop niet om de neerwaartse spiraal te doorbreken en het blijft dus hopen op betere tijden aan de Bateweg. Directie handhaving in de vierde klasse was dit seizoen al niet meer haalbaar voor de Nolina-boys, maar inmiddels moet Woubrugge, mede vanwege de opmerkelijke resultaten van MMO in de laatste weken, ook vrezen voor een plekje in de p/d-serie.  Afgelopen seizoen lukte het Woubrugge om zich via de p/d-serie te handhaven en op dit zelfde scenario wordt opnieuw gehoopt. Of nog een jaartje ploeteren in de vierde klasse goed is voor de club, is overigens nog maar zeer de vraag.

Rietbroek, dit seizoen debuterend als hoofdtrainer bij Woubrugge, vindt daar het volgende van. ,,Als sportman wil ik natuurlijk het hoogst haalbare en dat is nog een seizoen in de vierde klasse spelen. Aan de andere kant begrijp ik de vraag heel goed. Voor Woubrugge is het al een paar jaar op haar tenen lopen in de vierde klasse, dus je kan je afvragen of dit niveau momenteel niet net iets te hoog gegrepen voor ons is. Voor de ontwikkeling van spelers is het wellicht beter om bovenin de vijfde klasse mee te doen, dan wekelijks te moeten vechten tegen degradatie. Als beginnend hoofdtrainer wil je natuurlijk geen degradatie op je CV hebben, maar voor de club hoeft een eventuele degradatie naar de vijfde klasse echt geen ramp te zijn, zo is mijn mening.”

Vervolgend: ,,Door de versterkte degradatieregeling van de laatste jaren wordt de vijfde klasse steeds meer een afdeling met regionale clubs, dus op dat gebied zal er nauwelijks meer een verschil zijn met de vierde klasse. Daarnaast is bijna wekelijks verliezen voor geen enkele spelersgroep leuk en dat geldt ook voor ons. Nogmaals, we gaan onze stinkende best doen om ons te plaatsen voor de nacompetitie en wat dat betreft zie ik nog voldoende mogelijkheden voor ons. Op 4 mei spelen we een belangrijke wedstrijd bij Sporting Leiden en als we erin slagen om daar met een driepunter te vertrekken, dan acht ik ons zeer kansrijk voor plaatsing voor de nacompetitie’’, aldus een strijdvaardige Rietbroek tot besluit.

Floreant – Woubrugge 2-0 (1-0).

Basisopstelling Woubrugge: De Kok, Peters, De Groot, T. van de Geijn, Hoogendoorn, Veltman, Schipper , R. van Rijn, Boer, Angenent, Rolfes.

 

Must Read