dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDoelpunten blijven duur bij Lugdunum (1-1)

Doelpunten blijven duur bij Lugdunum (1-1)

-

Derde klasse A (zaterdag) – Lugdunum kreeg dit weekend bezoek van het laaggeplaatste SCW, maar de thuisploeg kwam niet verder dan een teleurstellend gelijkspel (1-1). De Leidenaren kregen voldoende kansen om de drie punten in de eigen Kikkerpolder te houden, maar ook nu bleek het scoren van doelpunten een groot manco bij de groenhemden. Ondanks dit resultaat blijven de kikkers nog volop strijden voor een positie bij de bovenste ploegen en is de achterstand op koplopers Nieuwkoop en Aarlanderveen slechts twee punten.

Lugudunum-trainer Marco Harleman analyseerde het duel als volgt: ,,We speelden een prima eerste half uur waarin we veel kansen tegen een inzakkende tegenstander kregen, maar we kwamen in deze fase niet tot scoren. Daarna werd het wat slordig en gingen we te geforceerd op zoek naar de 1-0. De tweede helft deden we het niet veel beter en na een kwartier spelen kwamen we na onnodig balverlies op ons middenveld zelfs met 0-1 achter. Na nog meer drukken kregen we opnieuw veel kansen en uit één van die mogelijkheden scoorden wij via Ozan Isitir, na goed voorbereidend werk van Houssin Bezzai, de 1-1. We hadden de pech dat daarna een vrije trap van Rick Arnoldus op de lat eindigde, maar de 2-1 zat er helaas niet meer in.”

Vervolgen: ,,Ik denk dat de wedstrijd van vandaag alles zegt over onze problemen dit seizoen. We doen het achterin vrij goed en hebben slechts 14 doelpunten tegen, maar 24 treffers scoren in 14 wedstrijden is een te laag aantal als we willen meestrijden voor de prijzen. Vorig seizoen konden we vertrouwen op de doelpunten van Koos de Haas, maar helaas is Koos dit jaar niet altijd beschikbaar. Volgende week gaan we op bezoek bij Aarlanderveen en dat zou voor ons wel eens een cruciaal duel kunnen gaan worden. We kunnen dan waarschijnlijk ook weer beschikken over De Haas en Brian Thong, dat zijn toch jongens die bij ons het verschil kunnen maken. Aarlanderveen heeft net als wij een ploeg die graag wil voetballen, dus kan het een mooi potje worden’’, zo blikte Harleman alvast vooruit.

Lugdunum – SCW 1-1 (0-0) 60. SCW 0-1, 70. O. Isitir 1-1

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Muanda, Beij, De Cler, Hiwat, O. Isitir, Arnoldus, Van den Berg, Person, Bergwijn, Drame.

Note redactie: er volgt nog een fotoreportage.

Must Read