Voorschoten’97 voorbij aan Koudekerk (Huurmaat LAV Cup)

Voorschoten’97 heeft de eerste zege in het kader van de Huurmaat LAV Cup binnen. In poule 9 was de ploeg van Jeffrey Frijters met 2-4 te sterk voor Koudekerk. Noordwijk 2 is de andere ploeg, die nog niet in actie kwam in deze poule.

Sander van Dijk: ,,Een nuttige pot voor ons op hoog niveau tegen een goede tegenstander. Voorschoten’97 heeft gezien het klassenverschil meer individuele kwaliteiten, maar we hebben ons prima kunnen wapenen vanuit een disciplinaire opstelling en door te spelen met beleving. Een half uur hielden we het droog, hoewel zij veel balbezit hadden. Binnen twee minuten scoorden ze echter twee goals en toen vreesde ik even voor een afstraffing. We vochten ons echter terug en Olaf Bakker verkleinde nog voor rust de achterstand. Ook na de onderbreking konden we de rug rechten en maakte Jari Meertens er zelfs 2-2 van. Organisatorisch stond het een deel van de tweede helft nog beter, maar pal na de gelijkmaker kwamen we wel weer op achterstand. In het laatste kwartier was het een beetje op bij ons, maar ik heb veel jongens aan het werk gezien die het prima deden.”

Collega Frijters: ,,Een prima pot waarbij ik denk dat we dominant gespeeld hebben. We kregen genoeg kansen, maar lieten er ook wel wat liggen. Koudekerk bood goed tegenstand, maar met fris spel en veel beweging konden we het verschil maken. De uitslag had wel wat groter mogen uitvallen, zo is mijn idee. Voor mijn ploeg scoorden Mo ‘Tougie’ Maatoug, Bilal Kaddouri, Anouar Zibouh en Miguel Boersma.”

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010