Zwammerdam brengt zichzelf toch nog in de problemen

Derde klasse A (zaterdag)- Na de knappe 0-4 zege bij VVSB van enkele weken terug leek Zwammerdam zich rechtstreeks veilig te spelen, maar twee nederlagen later is Damme weer volop in de problemen. De groenhemden verloren zaterdag niet alleen zelf bij hekkensluiter NSV ’46 (2-1), maar zagen ook concurrenten DWO en BSC ’68 de volle winst pakken. Het gat met DWO is nu een gaatje van twee punten geworden en met vier wedstrijden te spelen moeten de mannen van Jack Hermsen dus weer vol aan de bak.

Na een gelijkopgaand begin in het eerste half uur kregen de gastheren vanaf de elfmeterstip de kans om de score te openen maar de sterk keepende Zwammerdam-doelman Emiel Samsom stopte de strafschop. Niet veel later kwam NSV ’46 toch op voorsprong (1-0). In de 2e helft, met Thijs Nulle voor Mitchell Bons, kwamen de bezoekers na ruim een uur spelen op gelijke hoogte. Nulle gaf een lage voorzet vanaf de flank, die door Lars Kremer bij de 2e paal werd ingegleden (1-1). Een paar minuten later kwam NSV ’46 opnieuw aan de leiding (2-1).

Zwammerdam zette de laatste twintig minuten alles op alles om de gelijkmaker te produceren, maar grote kansen leverde dit niet meer op. Een dure nederlaag voor Zwammerdam, dat nu de hete adem van DWO in de nekt voelt. Aanvoerder Lars Kremer was dan ook not amused over het vertoonde spel en behaalde resultaat van zijn team.

Kremer: ,,De trainer heeft ons van te voren nog gezegd dat dit een echte zespuntenwedstrijd was, maar dat was aan ons spel niet te zien. Met alle respect voor NSV ’46, maar we hadden hier nooit mogen verliezen. Deze nederlaag is een grote domper en we moeten beseffen dat we het op deze manier niet redden. Dinsdag moeten we de koppen bij elkaar steken en met elkaar bespreken hoe het zover heeft kunnen komen. Alle ploegen onder ons hebben ook gewonnen, dus we weten wat ons de laatste wedstrijden te doen staat’’, aldus de teleurgestelde Kremer tot besluit.

NSV ’46 – Zwammerdam 2-1 (1-0). 36.1-0 NSV ‘46, 65. 1-1 L. Kremer, 68. NSV ’46 2-1

Opstelling Zwammerdam: Samsom, De Bruin, Peters,Van den Berg, Van Dorp (78. Jansze), L. Kremer, J. Bons, De Groot , T.Kremer, M. Bons, (46. T. Nulle), T. Kramer (71. A.Kremer)

Foto’s: met dank aan Jaap Peters