dinsdag, april 30, 2024
HomeUVSInterviews UVSEnrico Geus wil zichzelf triggeren bij UVS

Enrico Geus wil zichzelf triggeren bij UVS

-

Net zoals in de voorbije jaren levert de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl eenmaal per week een bijdrage aan het Leidsch Dagblad waarbij het Leidse voetbal centraal staat. De bijdrage wordt doorgaans op woensdag geplaatst. Deze week werd er afgetrapt met UVS’er Enrico Geus. Voor de volgelingen van het Leidse regiovoetbal die geen LD lezen hierbij alsnog het interview.

Terwijl hij vorig seizoen nog uitkwam voor Stomwpijk’92 was Geus op zaterdag na de winterstop toch al aanwezig bij de thuisduels van UVS, de club voor wie de buitenspeler nu uitkomt. ,,In november 2018 had ik al een gesprek bij de club, toen nog onder Steef Roodakkers. Ik koos ervoor de lat voor mezelf hoger te leggen en vanaf dat moment ben ik betrokken geraakt bij de groep die er toen al stond. Ik werd snel opgenomen en ik voel me helemaal thuis. Het is een superleuke groep met veel ambitie. Alles om de selectie is uitstekend geregeld en naast het voetbal om trekken de spelers veel met elkaar op. Het is een prima keuze geweest, hoewel ik mijn vorige club nooit zal vergeten. Ik woon ook nog in Stompwijk en daar stond ook een vriendengroep.”

De bij familiepark Drievliet werkzame Geus won afgelopen zaterdag met zijn nieuwe club van Kagia, nadat eerder werd verloren van RCL. ,,De competitiestart was ronduit teleurstellend. RCL pakte het goed aan en ons antwoord bleef uit. Zij kwamen niet naar ons om aan te vallen en zaterdag waren de Kagianen zich massaal aan het terugtrekken. Zo denk ik dat de meeste clubs tegen ons zullen gaan spelen en daar moeten wij mee om zien te gaan. Dat lukte in Lisserbroek al aardig, hoewel we voor de rust de 0-2 hadden moeten maken. Dan hadden we het makkelijker kunnen uitspelen. UVS speelt graag dominant en daarbij is het belangrijk dat de bal sneller gaat lopen en daarnaast zullen we elke week creatief en effectief moeten zijn. De groep herbergt veel kwaliteit, maar we zullen er nog meer op moeten trainen om tegenstanders de wil op te leggen en wedstrijden dood te maken. In elk geval wordt er op de trainingen volop gescoord en daar moeten we op zaterdag ook naar toe.”

                     Enrico Geus in duel tegen ROAC in het kader van de districtsbeker, september 2019

 

Bij Stompwijk scoorde Geus er altijd lustig op los en er was oog voor de medespeler. UVS hoopt met hem meer scorend vermogen in huis te hebben. Vorig seizoen kwamen de blauwwitten vaak moeilijk tot scoren. ,,Ik heb een neusje voor het doel en ik vind ook dat ik mezelf moet triggeren. Aan vijftien goals moet ik wel toe zien te komen en assists zijn uiteraard ook van belang voor het team. Jongens als Thom de Vries en Daan van der Zwaan kunnen scoren en ook van Isi Adima en Tomas Tavilla mag worden verwacht dat ze scherp voor het doel zullen zijn dit seizoen. Opgeteld bij het feit dat er een sterk middenveld staat en we achterin weinig weggeven, moet het dan een fraai seizoen kunnen worden. Het is natuurlijk niet zo dat je met een goede selectie automatisch elke week goed speelt en met 5-0 wint. Deze klasse is heel sterk, maar daar ligt juist de uitdaging. Ik heb me verdiept in de andere clubs en het mag duidelijk zijn dat clubs als DSO, SVC’08, Westlandia en Wateringse Veld zich danig hebben versterkt. De wedstrijden tegen regioclubs staan altijd op zich en we hebben in dat opzicht al een wekker gehoord die is af gegaan.”

Zijn nieuwe trainer, Patrick van Dullemen, kende hij nog niet voordat de overstap definitief werd. ,,Ondertussen heb ik een goede indruk van hem. Het is een eerlijke vent met een beetje Haagse bluf. Hij is zorgzaam voor zijn spelers, fanatiek en belangstellend. Daarbij is Henk Brandt zijn rechterhand en dat is echt een topvent met een hart van goud. Hij gaat vaak voor de individuele gesprekken en daar hebben de spelers veel aan. Al met al staat er een prima selectie en staf en steekt de organisatie eromheen prima in elkaar. De verwachtingen zijn hoog en daar lopen we niet voor weg.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read