dinsdag, april 30, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68Valken'68 neemt na rust afstand van Van Nispen

Valken’68 neemt na rust afstand van Van Nispen

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Valken’68 trainer Alan Campfens had de enigszins geflatteerde 4-0 nederlaag vorige week tegen DSO in zijn bespreking gebruikt om zijn ploeg weer op scherp te zetten. Na de eclatantee 5-0 thuiszege op Van Nispen werd die zeperd enigszins verzacht. De Leidse coach was uiterst content met de ruime overwinning, maar zeker niet over het vertoonde spel. Met name in de eerste helft maakte de thuisploeg geen geweldige indruk. Beter nieuws: na de acht tegendoelpunten in de laatste twee duels werd nu weer eens de nul gehouden.

Van Nispen speler Jordy Manuputty kon na een verdedigende fout recht in de ogen kijken van goalie Ruben van der Does, maar miste na een minuut, tot opluchting van het thuisfront, de opgelegde kans. Het eerste kwartier was verrassend toch voor de bezoekers die het matige optreden van de thuisploeg niet afstraften. Het was alleszeggend dat de Duyfrakbewoners in het eerste half uur slechts een paar maal voor het vijandelijk doel verschenen.

De 1-0 kwam dan ook min of meer uit de lucht vallen. Sammy Zandbergen strafte slordig uitverdedigen bekwaam af: 1-0. Na de voorsprong kwam de ploeg van Campfens wat beter in de wedstrijd wat resulteerde in een sterke fase van Marc Langeveld. De schaduwspits kon echter in de zestien geen passend vervolg geven aan en heerlijke actie waarin hij op de vierkante meter twee spelers het bos instuurde en vervolgens de prachtige kans vlak voor het doel miste, na een overigens goed aangesneden voorzet van Samet Arikan. De ploeg van Stephan Spruijt werd vooralsnog in de wedstrijd gehouden door de Valkenburgers die een aantal goede mogelijkheden onbenut lieten. Met name Arikan hielp een riante kans om zeep.

De debutant in de tweede klasse begon ook na rust goed aan het duel. Het was echter van korte duur. De 2-0 van Langeveld, assist van Arikan, werd over de doellijn geschoven om er zeker van te zijn dat de goal op zijn naam kwam. Die marge betekende de nekslag voor het flamboyante gezelschap uit De Zilk. Toch ontsnapte de thuisploeg even later nog wel aan de aansluitingstreffer. Het was meteen het laatste wapenfeit en de hoop van Van Nispen op betere tijden deze middag. Want kort daarop werd het 3-0 door Langeveld uit een mooie assist van Zandbergen. Belangrijk in die fase voor de bezoekers was om de score draaglijk te houden. Desondanks vielen de 4-0 en 5-0 van respectievelijk invaller Huig van Duijn en Chris de Lange.

De fraaie zege moet Valken’68 vertrouwen geven voor het komende weekeinde waarin medekoploper UVS in de Kikkerpolder wacht. Ondanks de ruime zege uitte aanvoerder Langeveld wat kritiek op zijn ploeg, met name over de verrichtingen in het eerste part.  ,,De 4-0 nederlaag van vorige week speelde zeker mee vandaag. We kwamen uiterst gelukkig op een 1-0 voorsprong. De ploeg wilde de zware nederlaag van vorige week sowieso  recht zetten. We gaan niet voor de titel en kunnen dus vrijuit voetballen en kijken waar het schip strandt.”

Trainer Campfens was niet te spreken over de eerste helft. ,,Ik miste de beleving, vooral de beleving in de openingsfase. Het was gewoon slecht en dat had ik niet verwacht na vorige week. In de tweede helft was het stukken beter met veel meer energie en wilskracht in de ploeg. Alleen hebben we voor mijn gevoel Van Nispen te lang in leven gehouden. We gaven ze het gevoel dat er nog wat te halen viel. Maar eigenlijk was het na de 2-0 geen wedstrijd meer. Ik zie dit seizoen vooralsnog als een bouwjaar voor volgend seizoen.”

Opstelling Valken’68: Van der Does; Yarim, De Lange, Haasnoot, Redel, De Mooij, Guijt (46.Van Duijn), Zandbergen, Langeveld, Van der Bent, Arikan.