zondag, juli 21, 2024
HomeBekerDoCoS de klos na strafschoppen

DoCoS de klos na strafschoppen

-

Districtsbeker- Voor een trainer als Nico van der Salm van DoCoS  bracht het bekerprogramma ook de nodige dilemma’s met zich mee. Aan de ene kant vervelen zeges nooit en elke ronde verder smaakt naar meer. Bovendien kunnen gele en rode kaarten, opgelopen in de competitie, in het bekertoernooi ‘opgelost’ worden. Aan de andere kant is er het risico op blessures en dat de volgende ronde uit in een ver oord gspeeld zou kunnen worden op een doordeweekse avond. Heel treurig om de uitschakeling door HOVDJSCR (verder aangeduid met HOV) zal hij dan ook niet geweest zijn. De prioriteit ligt en lag duidelijk bij de competitie waar DoCoS zo’n fraaie eerste plaats in neemt, al moet die plek worden gedeeld met Kagia en BSC’68.

Omdat de bezoekers eveneens hoog in een andere derde klasse staan was het voetballend dik in orde op het kunstgras aan de Haagse Schouwweg. Bij HOV voetbalt een middenvelder en ex-prof, Houcine el Hammach en een ex-hoofklasse speler in de persoon van spits Rachid el Khalifi. Ze beschikken over bovengemiddelde kwaliteiten en maakten het hun directe opponenten bijzonder lastig. DoCoS speelde in vergelijking met de wedstrijden tegen DWO en CVC Reeuwijk met wat minder basisspelers. Bijzonder knap dat de ploeg zo goed tegenstand bood tegen een compleet HOV. Sterker nog, de eerste en laatste vijftien minuten waren voor de thuisploeg. Daartussenin waren de teams gelijkwaardig.

De roodwitten beten ook fysiek goed van zich af, iets wat de Rotterdammers bij tijd en wijlen verbaasde en irriteerde. De uitstekende scheidsrechter Verhoef behield de rust en het overzicht en zo kon zich een echte bekerstrijd ontwikkelen. De beste mogelijkheid in de eerste helft was toch voor Khalifi die zich knap vrijspeelde en uiteindelijk op de binnenkant van de paal schoot. DoCoS moest het doen met wat mogelijkheden. Ook in de tweede helft schoot de stootkracht van de Leidenaren tekort om een doelpunt te forceren. Het laatste kwartier was voor de Leidenaren en de gasten leken conditioneel aan het einde van hun Latijn te zijn. Ondanks hachelijke momenten voor het doel bleef DoCoS op nul staan. HOV was evenmin tot scoren gekomen, waardoor penalty’s de wedstrijd moesten beslissen.

Na loting bleek HOV te mogen beginnen. Statistieken wijzen uit dat de beginnende ploeg vaak ook de winnende is en zo ook dinsdagavond. Onberispelijk genomen en dus volstrekt onhoudbaar voor Michel van Abswoude deden de negen penalty’s die HOV nodig had het net bollen. DoCoS deed daar nauwelijks voor onder. De arme Zoey de Jong was de nummer negen van DoCoS. Wellicht hoopte hij buiten schot te blijven, maar hij moest toch naar de stip. Zijn penalty spatte uiteen tegen de lat en beëindigde daarmee het bekeravontuur voor zijn ploeg DoCoS. Alles op de competitie dus. Hoewel, alles? Er is nog de Koetshuis Cup natuurlijk die zeker voor Nico van der Salm een pikant tintje heeft. De tweede wedstrijd in de poule van de roodwitten om deze trofee is tegen Rijnvogels alwaar zijn zwager Hein van Heek voor de groep staat. Wellicht dat rond de kerstdagen in huiselijke kring de eerste schermutselingen beginnen.

DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuizen, Maaskant, De Bolster, Zweistra (46. Ravensbergen), Van Empel, Van Gent (80. Klein) , Van Noort, De Jong, Schiebroek, Overvliet.

HOVDJSCR: Patrick Pauplit, Hasnaoui, Hammach, Fleur, Hammouchi, El Hammach, Bourchid (88. Salazar Pacheco), Robin Pauplit, Khalifi, Wolfs (65. Al Bouyadi), Rosario Nasimento.

Scheidsrechter: Verhoef. Toeschouwers: 75.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read