zondag, juli 21, 2024
Homesv AarlanderveenInterviews sv AarlanderveenThuiswinst Aarlanderveen op vreemde bodem

Thuiswinst Aarlanderveen op vreemde bodem

-

Groep 2, poule 5- De KNVB had voor Aarlanderveen, in het kader van eerste wedstrijd voor de districtsbeker, een thuiswedstrijd tegen FC IJsselmonde geprogrammeerd, maar doordat de oplevering van het zo vurig gewenste kunstgrasveld van de Trots van de Polder iets langer duurt dan gehoopt, waren de Rotterdammers bereid om als gastheer van dit duel te fungeren. De formatie van Sander van Dijk toonde zich, ondanks een aantal afwezigen, in de Maasstad de sterkste (2-1).

In de openingsfase van de wedstrijd bezorgden de snelle voorwaartsen van de gastheren de Aarlanderveen-defensie handenvol werk, maar hierna namen de bezoekers het heft in handen. Lars Overbeek reageerde na een half uur spelen alert na een vrije trap van Thom Nouwens (1-0), maar luttele minuten later was de score alweer in balans. De ingevallen Jorn Poelwijk bezorgde na rust zijn ploeg de verdiende zege.

Van Dijk blikte terug op de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. ,, Het spelen van de bekerwedstrijden betekent voor mij vooral dat de voorbereiding nu echt voorbij is. Uiteindelijk gaat het erom dat we klaar zijn voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, maar dat betekent niet dat we deze wedstrijden niet serieus nemen. Onze buurman Nieuwkoop heeft vorig seizoen laten zien wat voor moois dit toernooi een club kan brengen (de Nieuwkopers leverden de vorige voetbaljaargang een unieke prestatie door als derdeklasser de districtsbeker te winnen, SN). We verwachten dat we op korte termijn op ons pas aangelegde kunstgrasveld te kunnen spelen en als trainer ben ik daar erg blij mee. Dat geeft de club veel meer (trainings)mogelijkheden.”

Vervolgend: ,,Natuurlijk had het spelen op natuurgras ook zijn charme, maar ik verwacht dat ons type spel op kunstgras beter tot zijn recht gaat komen. Het feit dat we de laatste twee seizoenen meer punten bij uitwedstrijden haalden dan in eigen huis, zegt ook wel iets denk ik. Het wordt mijn derde jaar bij de club en hopelijk kunnen we dit seizoen wat langer meedoen om de prijzen. Er zijn in onze klasse met clubs als DoCoS en ESTO sterke tegenstanders bij gekomen, dus de concurrentie bovenin zal groot zijn, zo is mijn verwachting. Daarnaast spelen we tegen een aantal ploegen uit de regio en die wedstrijden blijven altijd speciaal. Ik ben in ieder geval tevreden met mijn selectie en met een jongen als Stefan den Horder, afkomstig van Jodan Boys, hebben we voorin een ervaren speler erbij gekregen. Hoe dan ook, het is lekker dat we weer zijn begonnen’, zo besluit Van Dijk.

Aarlanderveen – FC IJsselmonde 2-1 (1-1).  30. Overbeek 1-0, 40. FC IJsselmonde 1-1, 50. Poelwijk 2-1.

Basisopstelling Aarlanderveen: Du Chatinier, A. van der Straaten, Oudijk, Nagtegaal, Nieumeijer, Overbeek, Aronius, Nouwens, Grimmelius, Den Horder, Lutjenhuis.

Must Read