zondag, juli 21, 2024
HomeJeugdvoetbal17e editie Edwin van der Sar toernooi prooi voor Vitesse

17e editie Edwin van der Sar toernooi prooi voor Vitesse

-

Vitesse heeft de zeventiende editie van het Edwin van der Sar toernooi gewonnen. Ondanks de lichte regenval waren er honderen bezoekers naar de Elsgeest gekomen. Lynn van der Sar verzorgde stipt om 09:30 de aftrap van het toernooi. De beste keeper van het toernooi was volgens de vakjury Nathan Heymans van KC Mechelen.

Sinds 2007 ieder jaar vaste kost in maart: het Edwin van der Sar Toernooi. Tijdens het toernooi nemen teams van de JO12 het in een 8vs8 setting het op tegen elkaar. Iedere editie staat door de aanwezigheid van BVO’s, clubs uit het buitenland en uit de eigen regio garant voor spektakel. Tijdens het toernooi is er speciale aandacht – hoe kan het ook anders? – voor de keepers. Een vakkundige jury roept aan het einde van de dag de beste keeper uit.

Het toernooi is vernoemd naar de legendarische keeper Edwin van de Sar. Ooit begonnen bij Foreholte, uitgegroeid tot de beste keeper van de wereld. De Voorhouter speelde voor Ajax, Juventus, Fulham en Manchester United en kwam maar liefst 130 keer uit voor het Nederlands elftal. Sinds 11 november 2016 is hij algemeen directeur van Ajax.

Foreholte dankt alle sponsoren en vrijwilligers die dit toernooi mogelijk heeft gemaakt.

Note redactie: zie hier een berg fraaie foto’s met dank aan Foreholte:

https://www.flickr.com/photos/195532704@N02/sets/72177720307058379/

Must Read