Jong Katwijk soepel langs ARC (Huurmaat LAV Cup)

Dinsdagavond speelde ARC de eerste wedstrijd in de poule voor de Huurmaat LAV Cup. Tegenstander op Zegersloot was Katwijk O23. Bij ARC speelde er een mix van ARC 1 en O23-1. Katwijk kwam het O23-1 team dat in de 1e divisie acteert aangevuld met enkele dispensatiespelers. Katwijk overrompelde in het eerste kwartier ARC en scoorde via Matthijs Hardijk tweemaal. Vooral de tweede, een vrije trap van ruim twintig meter was van ongekende schoonheid. In de eerste helft waren er voor ARC nauwelijks kansen. In het tweede bedrijf kwamen er voor Matt Veerhuis, Maarten Reijneveld en Thomas Dijkman wel kansen maar scoren blijft lastig voor ARC. In de omschakeling was Katwijk in de tweede helft nog driemaal dodelijk effectief. Na negentig minuten een zeer verdiende 0-5 overwinning voor Katwijk. Positief was bij ARC dat na maandenlang blessureleed Jordi Tuithof een kwartier inviel. Op 5 november speelt ARC de 2e wedstrijd voor de LAV Cup tegen Gr. Willem 2 VAC.

Bron: website ARC

Thymen Kruider namens de Katwijkers: ,,We hebben een leuke wedstrijd gespeeld bij ARC. Twee teams die wilden voetballen, ik denk wel dat we de betere ploeg waren en dat we er voetballend wat beter uit kwamen dan ARC. Uiteindelijk een 0-2 ruststand. Na rust konden we uitlopen naar 0-5 door een goal van weer Hardijk en Alljereau Mercera (2x). Een nuttige voetbalavond.”

Katwijk is al door naar de tussenronde. ARC en Graaf Willem II VAC gaan met elkaar uitmaken welk team er mee gaat naar die speelronde, die voor de feestdagen gespeeld moet zijn.

Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010