zondag, juli 21, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs 't lijntje, deel 21 (week 3)

Langs ’t lijntje, deel 21 (week 3)

-

Ditjes en datjes, weetjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, blessures, opvallende gebeurtenissen, bijzondere prestaties; berichten die iedereen behoort te weten? Er is ruimte binnen Langs ’t Lijntje voor alles wat er leeft bij en binnen verenigingen. Kortom, lief, leed en leuk. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.

Langs ’t lijntje, deel 21 (week 3)

 • Scheidsrechters Vereniging Leiden e.o. heeft enkele uitstekende klaverjassers in haar midden. Rick de Winter, Arjan Janze en Joey Waleveld. Voor poedelprijspakker Wil Smit zou een cursusje geen kwaad kunnen.
 • JO11-1 van Teylingen wist na een bloedstollend spannende wedstrijd tegen Van Nispen op het nippertje met 2-3 te winnen en heeft daarmee het kampioenschap binnen gesleept.
 • RCL MO13-1 waren te gast bij de KNVB in Zeist. Eén training werd gefilmd voor ‘Rinus’, een programma waar je inspiratie voor praktijktrainingen kunt vinden. De MO-13-1 hadden een topdag.
 • Van 3 kanten bevestigd, dus geen gerucht meer: Jens Toornstra (ex-TAVV, ex-Feyenoord) verruilt FC Utrecht (waar zijn contract niet wordt verlengd) voor ADO Den Haag. Dus acteert de routinier komend seizoen toch weer in de Eredivisie?
 • Op 15 september 2025 is het 100 jaar geleden dat SVLV werd opgericht, waarmee Voorschoten ‘97 in feite haar eeuwfeest gaat beleven. De onlangs overleden Arie van der Valk heeft ontelbare wedstrijden voor SVLV gespeeld.
 • Vlaggersavond’ op 22 januari bij Voorschoten ‘97. Laagdrempelig en leerzaam. Leuk om met meerdere ouders uit een team samen te gaan. Hoe meer ouders/verzorgers vlaggen, hoe beter voor iedereen.
 • Op vrijdag 26 januari (aanvang 20.00): vv Koudekerk Voetbalquiz. Welk 2-tal volgt Team Alphia met Bryan de Bruin & Remco Zuijdervliet op, de winnaars in 2023? Meld je aan via: voetbalquiz@vvkoudekerk.nl. Er is plaats voor max 35 koppels.
 • Na ruim 4 ¼ jaar neemt Marc de Sitter afscheid als bestuurslid Commerciële Zaken bij R.C.L.. Een succesvolle periode. Marc blijft wel voetballen en hand- en spandiensten verrichten.
 • De pannen gingen bij Foreholte afgelopen zaterdag niet van het dak. Wel was het enorm druk en gezellig. Niet zo vreemd. Het clubgebouw was omgetoverd in Jaren ‘50/’60-Stijl. De band Route 65? In topvorm.
 • A.S.C. start vrijdag 26 januari een serie techniektrainingen. TiquiTaca, 10 sessies van 1 uur in kleine groepjes om vaardigheden te verbeteren. Kosten € 125,00, incl. TT-T-Shirt. Meer weten? Ga naar de clubwebsite.
 • Wout Schaap wint FIFA24 Toernooi bij Teylingen, Finnley de Vries pakte het zilver en Jan Bisschops nam het brons mee naar huis.
 • Scheidsrechters Vereniging Leiden e.o.: woensdag 24 januari is er een AED/Reanimatie cursus in het clubgebouw aan de Boomgaardlaan in Leiderdorp. Er kunnen 12 personen deelnemen, aanmelden verplicht.
 • Pieter van Dijken, huidig voorzitter van Voorschoten ‘97, vertrekt later dit jaar. De profielschets van zijn opvolger is te vinden op de site van de club. Een geweldige uitdaging voor de nieuwe man/ vrouw bij een mooie club.
 • De Score is enkel nog in de kantine te verkrijgen. Er zijn geen bezorgers voor het clubblad Score van vv Woubrugge op dit moment. Jammer! Meld je aan als bezorger: scorevvw@hotmail.com. Bedankt, zeggen Ick, Berend-Jan, Jelle & Brian
 • Schoonmakers’ zijn deze week in actie bij rkvv Teylingen. Er wordt zo veel mogelijk geboend en gesopt in en om het clubhuis. Er is ook tijd voor een bakkie koffie/thee en wat lekkers. Graag emmer en sopdoekjes meenemen.
 • E.M.M. ‘21: Vacature leider/coach Vrouwen 2. Op zaterdag(middag) begeleidt hij/zij de vrouwen rond de wedstrijden. Dat kan alleen, maar ook als duo. Plezier en Prestatie gaan hand in hand. Interesse? Bel 06 155 99 882 (Jordy Klein).
 • Vacature! Hoofdtrain(st)er FC Rijnvogels Vrouwen 1, seizoen 2024-2025. Vrouwen 1 komt uit in de Topklasse. Er wordt getraind op dinsdag en donderdag, in de voorbereiding en winterstop ook op maandag. Bel Jan Ram 06 243 544 18 of mail: dames@fcrijnvogels.nl.
 • Bij Sporting Leiden is een ploeg bezig met groot onderhoud aan de keuken. De oude keuken is eruit, de nieuwe volgt binnenkort. De komende tijd is er dus geen keuken in gebruik.
 • DoCoS verlengt het contract met Hoofd Jeugd Opleiding Driss Rahouani. Het Bestuur en de Voetbalcommissie zijn ‘zeer tevreden’ over de samenwerking met Driss die in augustus 2023 aantrad als HJO.
 • ‘Of de duivel ermee speelt,’ zeggen ze bij MMO in Hoogmade. Nadat de ontmoeting met Floreant eerder werd afgelast, was dat afgelopen zaterdag weer het geval. Beide keren door tegenwerking van de weergoden.
 • De JO6 (Ukken) van Foreholte voetballen tot half maart in de gymzaal. Omdat de zaal niet groot is, zijn de Ukken in 2 groepen verdeeld. Let op, zeggen de trainers Anne & Martin: gymschoentjes zonder zwarte zool verplicht.
 • Verdrietig bericht uit Zoeterwoude: Stoffer Zaal, voormalig elftalbegeleider bij SJZ en meer dan 50 jaar sponsor, is op 77-jarige leeftijd overleden. Iedereen kende hem als autorijschoolhouder.
 • ‘In de poulefase speelde ik wisselend,’ zegt Guus Hoeijmans. Het jeugdlid van Foreholte mag zich dit jaar de beste e-sporter van de club noemen. Hij won het EA FC 24 Toernooi. Er waren 34 deelnemers.
 • ‘Schrijf je nu in,’ roept het FC Oegstgeest-bestuur. In samenwerking met Marsevents organiseert de club een FIFA Toernooi. Wanneer? Vrijdag 26 januari. Hoe laat? Vanaf 17.00. Welke spelcomputers? Playstation 5. Inschrijving? € 10,00 p.p.
 • Bij A.S.C. treden Mirjam Werner (commissaris voetbal), Peter Nas (waarnemend secretaris), Jan Menno (commissaris vrijwilligers) af. Een ‘verschil van inzicht’ ligt aan dit vertrek ten grondslag.
 • Nog meer A.S.C.: Niels Lagerveld (penningmeester) en voorzitter Coen Verdegaal treden om ‘persoonlijke redenen’ en ‘privéomstandigheden’ na de a.s. Algemene Ledenvergadering af, c.q. zijn niet herbenoembaar.
 • v. ROAC: Inge & Rob van der Hoorn, Jacqueline Boere, Jur Semp, Frans de Haas, Sabine van Velzen en Walter Koek breiden de ROAC Veiling van 8 maart voor. Het wordt een evenement van Eredivisie-klasse, beloven ze.
 • Bij Bernardus is de functie van Hoofd Jeugd Opleiding per 2024-2025 vacant. Waaraan de HJO moet voldoen is te lezen op de clubwebsite. Reacties sturen naar: jeugdbestuursvbernardus@gmail.com.
 • Onder het motto Let’s play Darts, vindt op vrijdagavond 26 januari, 20.00, de 3e Aarlanderveens Kampioenschap Koppel Darts plaats voor leden of vrienden van sv Aarlanderveen. Schrijf je snel in bij Sander Kempen. € 10,00 per koppel.
 • In de oefenwedstrijd E.M.M. ‘21Aarlanderveen (koploper 3e klasse) maakte bij de thuisploeg JO-19-speler Julius Obdeijn zijn debuut in de hoofdmacht. Het werd 6-1. Stijn Rietbroek (2), Zico Vermeer, Job Mooren, Luke Bakker en Tijn Kerkvliet scoorden.
 • Naast de vrijkomende functie als secretaris is FC Oegstgeest vanaf komend seizoen ook op zoek naar een nieuw bestuurslid Jeugdzaken. Op de website lees je de functieomschrijving. Geweldig om er invulling aan te geven.
 • Na een mooi en goed trainingskamp is de Technische Commissie blij te melden dat Kasper Michel ook volgend seizoen deel blijft uitmaken van de Rijnvogels-familie. De centrale verdediger gaat op voor zijn 5e seizoen.
 • Bij vv Kagia is de nieuwe organisatiestructuur van start gegaan, 22 van de 26 managers en commissievoorzitters zijn ingevuld. Dit jaar wordt ook de accommodatie verduurzaamd en gestreefd naar LEDverlichting op veld 3 en isolatieglas in de kantine. In 2023 werd voor € 3000,00 minder gas verbruikt.

Roodenburg: het nieuwe ontwerp van sponsorshirt

De ING Bank is sponsor geworden van Roodenburg. Vooral het voetballen door meisjes wil de ING Bank stimuleren. Twintig jaar geleden was het nog ondenkbaar, dat meisjes achter een bal mochten hollen. Mede door de prestaties van het Nederlands Vrouwen elftal wil  de nieuw opgegroeide generatie allochtone meisjes samen gaan sporten. Dat is alleen maar toe te juichen. Het bedrijven van sport behoort een onderdeel van de opvoeding te zijn.

In overleg met de sportleverancier en de ING Bank zijn er nu shirts ontworpen, waar de speelsters over een aantal maanden het veld mee ingaan. Wat het wordt, zie je hierbij. Het thuisshirt, de voor- en achterkant, alsmede het shirt van de keepster. (Bron: Roodenburg)

Uitsmijter

Bert Jacobs, een van de onderschatte Nederlandse trainers, was met Sparta in Moskou voor een wedstrijd in het kader van de Europa Cup. Jacobs hield van een geintje. Sparta verbleef in een tophotel, waar een groot feest met hoge functionarissen uit het leger werd gegeven, met veel wodka. Bert vond een uniform met ontelbare medailles en schoof aan  tafel aan. Hij sprak Russisch op z’n Nederlands en niemand merkte dat het nergens op sloeg. Zo dronken waren de generaals.

Must Read