donderdag, juli 25, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Geen (mogelijke) finale voor Valken’68 (Sportiff LAV Cup)

Geen (mogelijke) finale voor Valken’68 (Sportiff LAV Cup)

-

Valken’68 plaatste zich onlangs voor de halve finale van de Sportiff LAV Cup door Foreholte O23 met 4-0 terug te wijzen. Helaas zullen de Valkenburgers echter niet spelen in de halve finale. Dit seizoen wordt de finale voor het eerst op zondag gespeeld. Op 18 juni wordt bepaald wie zich dit seizoen de winnaar mag noemen van dit regionale voetbaltoernooi.

Deze datum werd in 2022 door de organisatie al bekend gemaakt. Gastheer FC Oegstgeest heeft op de zaterdagen in juni geen ruimte om de LAV finaledag te faciliteren en daarom werd er eenmalig gekozen voor deze speeldag.

Het bestuur van Valken’68 laat weten dat spelen op zondag niet toegestaan is volgens de statuten. Uiteraard respecteert de organisatie deze keuze. Wel heeft het besloten daardoor de wedstrijd in de halve finale niet te laten spelen zodat zowel Voorschoten’97, de tegenstander in de halve finale, en Valken’68 zich volledig kunnen richten op de competitie.

De organisatie heeft met Valken’68 wel afgesproken dat er een prijs zal worden overhandigd vanwege de kans dat de finale bereikt had kunnen worden. Voor 2024 zal de organisatie in elk geval terugkeren naar de zaterdag als finaledag, hoewel het besef er ook is dat de nacompetitie roet in het eten kan werpen.

Arie Koeman namens LAV: ,,In alle voorgaande finales waren er geen obstakels en daar hadden we geluk mee. De finale eerder of later dan in medio juni spelen, is geen optie. Uitwijken naar de voorbereidingsperiode voor het nieuwe seizoen behoort eveneens niet tot de mogelijkheden omdat het gaat om een finaledag en als de zomer nog loopt, is zulks niet ideaal. Het is wat het is voor nu. Absoluut jammer dat de mogelijke finalist niet kan spelen, maar na goed overleg met en instemming van de betrokken club is dit besluit genomen. Er verandert niets aan de prettige verstandhouding met Valken’68 en LAV is blij dat de club zich al inschreef voor de editie ’23-’24. Over en weer zijn er geen hard feelings.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read