zaterdag, juli 20, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Rabobank LAV Cup: Alphia na pingels door naar kwartfinale

Rabobank LAV Cup: Alphia na pingels door naar kwartfinale

-

Achtste finale Rabobank LAV Cup- Alphia plaatste zich dinsdagavond bij de laatste acht clubs, die strijden om de Rabobank LAV Cup. De oranjehemden wisten in de slotminuut tegen FC Lisse 2 nog gelijk te maken (3-3) en waren in de noodzakelijke strafschoppenserie beter dan de thuisploeg (4-5).

FC Lisse kwam op het harde kunstgrastapijt al vroeg in de wedstrijd aan de leiding, nadat Alphia-keeper Robbert Plug geen verweer had op een kopbal van Tom van der Star. Alphia kwam hierna sterk terug en had niet veel later al een goede kans op de gelijkmaker, maar Matz Pont miste voor FC Lisse-keeper Nick Baars. Vlak daarna was het toch raak voor Alphia. Bryan de Bruin brak goed door aan de rechterkant, waarna Nando Meijer afrondde (1-1). Na een slippertje van Plug tilde Ayrton Dol de stand naar 2-1, waarna Niek Diels met een fraaie actie de marge op twee doelpunten bracht. Nadat Meijer verzuimd had de om aansluitingstreffer te maken, werd het vlak voor rust toch 3-2 door Remco Zuidervliet.

In de 2e helft kreeg FC Lisse diverse kansen (Aimane Ajair en Aziz Talat) om de wedstrijd te beslissen, maar de ingevallen doelman Thomas Piket redde steeds bekwaam. Vlak voor tijd zorgde De Bruin voor de omstreden gelijkmaker, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Micha Schoone (FC Lisse 2) schoot de laatste penalty van de thuisploeg op de lat, waarna Bas Hazenbroek (Alphia) de beslissende strafschop achter Baars knalde.

FC Lisse 2-trainer Richard van Heulen na afloop:,, Het is zuur dat we vlak voor tijd een goal tegen krijgen, die in mijn ogen niet goedgekeurd had mogen worden. Onze keeper wordt in het doelgebied duidelijk gehinderd door hun spits. Daarvoor hadden we de wedstrijd al trouwens moeten beslissen. Jammer, waar voor ons was de deelname aan de Rabobank LAV Cup zeer zinvol. Vandaag hebben Remi van Ekeris en Bommel Schippers, twee jongens van JO 17,  het laatste half uur meegedaan, voor hun was deze wedstrijd ook een leerzame ervaring’’, aldus Van Heulen.

Alphia-trainer Angelo Leverock was content met de late winst, maar zag ook Sander Egberts uitvallen met (vermoedelijk) een sleutelbeenbreuk. Leverock:,, De blessure van Sander is een grote domper op de overwinning. Ik moet eerlijk zeggen dat de zege wat gelukkig tot stand kwam. FC Lisse kreeg in de 2e helft diverse kansen om het af te maken maar omdat die goal niet viel, bleven we hoop houden op de gelijkmaker. Tegen een voetballende ploeg als FC Lisse 2 komt altijd het beste in ons naar boven en dan blijkt dat we heel aardig mee kunnen’’, aldus de Alphenaar tot besluit.

In de kwartfinale ontvangen de Alphenaren de winnaar van het treffen tussen Voorschoten ’97 (zo) en UVS. Deze wedstrijd wordt donderdag 28 februari op Sportpark Adegeest gespeeld (aanvang 20.00 uur).

FC Lisse 2 – Alphia 3-3 (3-2)  Alphia w.n.s 5. 1-0 Van der Star, 10. 1-1 Meijer, 26. 2-1 Dol, 38. 3-1 Diels, 42. 3-2 Zuidervliet, 90. 3-3 De Bruin.

Scheidsrechter: Van Klink

Basisopstelling FC Lisse 2: Baars, Ajair, Van de Star, Koot, Schoone, Van der Zwet, Diels, Cooper,De Bruijn, Dol, Fokkema

Basisopstelling Alphia: Plug (Piket), Hoogendoorn, Duurham, Egberts,Hoogervorst, Pont, De Bruin,Meijer,Zuidervliet, Buijnink, Hazenbroek

Must Read