zaterdag, juli 20, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 3Rabobank LAV Cup, poule C: FC Oegstgeest langs SJZ

Rabobank LAV Cup, poule C: FC Oegstgeest langs SJZ

-

Rabobank LAV Cup, poule C- SJZ is gisteravond uitgeschakeld door FC Oegstgeest. Na eerder verloren te hebben van TAVV volgde nu een 0-3 nederlaag op eigen veld tegen de donkerblauwen. De fusieclub zal zich vrijwel zeker hebben geplaatst voor de volgende ronde. De groepswinnaars en de beste zeven nummers 2 gaan de knock-out fase in.

In de eerste helft waren de bezoekers zonder meer de bovenliggende partij. Dat leverde in het eerste deel nog geen grote kansen op, maar geleidelijk aan kon trainer Nico van der Salm zien dat zijn ploeg kansen kreeg om afstand te nemen van de groenwitten. Melvin van Gent knalde een vrije trap op de paal en even later kreeg Pascal Franken een vrije doortocht. Glenn van Nierop werd gepasseerd, maar vervolgens werd de bal voorlangs geschoven. Tien minuten later was het wel raak. De sterk spelende Tim Bakker vond Bas Nieuwenburg en de aanvoerder haalde overtuigend uit. Vanuit de defensie werd nog maar eens aangegeven ‘zie je nu hoe eenvoudig voetbal kan zijn’. De aanzet tot en het doelpunt op zich lieten inderdaad zien dat soms te moeilijke oplossingen worden gezocht en dat het ook op deze wijze kan. Wouter de Bruijn en Van Gent misten vervolgens nog grote kansen en zo waar deelde SJZ in de slotfase van de eerste helft wat speldenprikjes uit.

Na de pauze deed SJZ voetballend veel meer mee. Het werd brutaler en kreeg ook wat mogelijkheden. Te vaak stokte het echter rond het vijandelijke doelgebied. FC Oegstgeest maakte na de onderbreking wel het verschil in cijfers. Een actie van De Bruijn leverde een ongelukkig eigen doelpunt op en halverwege de tweede helft werd een uitbraak prima uitgespeeld. Timo Lichtenbeld stelde Daniel van Vliet in staat te scoren. Aan de andere kant werd met name Roy Versteegen een paar keer gevaarlijk in deze sportieve wedstrijd die onder leiding stond van Anrico van den Hoed.

SJZ speelt nog wel een wedstrijd voor de Cup, maar richt het vizier uiteraard volledig op de competitie. De ploeg van Arie van Duijn draait mee in de subtop en wil daar minimaal blijven. ,,We maken zeker stappen voorwaarts, maar af en toe vallen we ook weer wat terug. Dat heb je met een overwegend jonge groep. Als nieuwe trainer werk ik anders dan mijn voorgangers en daar moeten die gasten ook aan wennen en die tijd krijgen ze”, aldus Arie van Duijn.

FC Oegstgeest boekte een succesje en snakt bovenal naar de eerste zege in competitieverband. Net als in de laatste competitieduels toonde de ploeg aan vooruitgang te boeken en het kan niet anders dat de eerste driepunter aanstaande zal zijn.

Basisopstelling SJZ: Van Nierop, Van der Poel, De Goeje, De Goede, Warmenhoven, Hensing, Wansink, Netjes, Van der Hoorn, Vermeeren, Rietkerken.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, Polet, Smallenbroek, Groeneveld, Bakker, Nieuwenburg, Franken, Boerma, De Bruijn, Van Gent, Noordhuis.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read