zaterdag, juli 20, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 3Rabobank LAV Cup, poule C: TAVV maar nipt SJZ de baas: 2-1

Rabobank LAV Cup, poule C: TAVV maar nipt SJZ de baas: 2-1

-

Op een zinderend hete zaterdagmiddag beten TAVV en SJZ de spits af wat betreft poule C in het toernooi om de Rabobank LAV Cup. Voor beide trainers was het een eerste voorzichtige indicatie waar hun ploeg staat. Arie van Duijn, de nieuwe oefenmeester van de ploeg uit Zoeterwoude, mocht het meest tevreden zijn. Er was weliswaar verloren, maar wat hij had gezien beviel hem wel. Collega Frenk van der Kley aan de andere kant lijkt nog wel wat werk te moeten verrichten met zijn manschappen.

Van Duijn: ,,We zijn op nul begonnen met al die nieuwe spelers. Vorige week tegen Alphense Boys gaven we de tegenstander zoveel ruimte en als je dan de ploeg nu ziet maken we duidelijk een stap. Ik zag strijd en werklust en dat is de basis voor succes denk ik. We gaven weinig weg en daar ben ik heel tevreden over. Ik schat TAVV hoog in, ze horen in mijn ogen bij de top vier van de derde klasse. Als je dat voor ogen houdt kan ik niet anders dan tevreden zijn.”

Yannick Otto, de van ARC teruggekeerde centrale man bij TAVV, was minder te spreken over de prestatie van zijn team: ,,Zeker in de eerste helft was het teleurstellend, maar bedenk wel dat we in een nieuwe samenstelling spelen en dat is zeker wennen. Deze wedstrijden zijn daarom vreselijk belangrijk. In de rust hebben we met elkaar gesproken over wat er allemaal fout ging. Je zag dat het na rust ook beter ging. Het tempo lag aanzienlijk hoger en eigenlijk hebben we geen kans meer weggegeven. Dat we later wat wegzakten is geen wonder. We hebben donderdagavond al een oefenwedstrijd gespeeld en dat voel je wel, zeker in deze moordende hitte. Afgezien daarvan: wat is het weer leuk om te voetballen na de zomerstop.”

En zo was het; de spelers moesten diep gaan, maar de basis voor de rest van het seizoen is gelegd.

TAVV-SJZ 2-1 (0-1). Hensing 0-1, 48. Koning 1-1, 51. Boddeke 2-1.

Basisopstelling TAVV: Edwin Pieterse, Valentijn, Modderaar, Otto, Konings, Jeffrey Pieterse, Bakker, Straver, Keyzer, Van der Neut, El Mariami.
Basisopstelling SJZ: Kook, Hulsbos, Versteegen, De Goede, Warmenhoven, Hensing, Grossaert, Rietkerken, Wansink, Griffioen, Berg.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read