woensdag, juli 17, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 3Rabobank LAV Cup, poule C: TAVV weer op schot, Sporting (zo) de...

Rabobank LAV Cup, poule C: TAVV weer op schot, Sporting (zo) de dupe

-

Afgelopen zaterdag zegevierde TAVV voor de competitie met 6-0 waarbij FC Oegstgeest het slachtoffer werd. Gisteravond leefden de Ter Aarders zich alweer uit. De derdeklasser op zaterdag won met 8-0 van Sporting Leiden (zo), derdeklasser op zondag. Het duel werd gespeeld in het teken van de Rabobank LAV Cup (poule C).

Voor de rust vielen er drie doelpunten. Nick Straver, Stan Smoorenburg en Mitchel van Wijk vonden het net. Na de onderbreking werd de score verder uitgebreid in het voordeel van de blauwwitten. Yassine El Mariami, Jesse Modderaar, weer Straver en Dorus Boddeke (2) scoorden.

De winnende trainer, Frenk van der Kleij: ,,Het zijn gouden tijden, haha. Het is bekend dat we een heel moeizaam seizoen achter de rug hebben, maar dat we een nieuwe start hebben gemaakt. Dan is het lekker dat we op dit moment makkelijk tot scoren komen. Dat was vorig seizoen wel anders. Misschien was dit Sporting niet op zijn best en sterkst, maar je moet ze nog wel maken. Het is voor ons zaak om dit niveau vast te houden en zelfs uit te bouwen. Dat zullen we zaterdag ook nodig hebben tegen Aarlanderveen. Dit was voor ons een nuttig potje en goed voor het zelfvertrouwen.”

Charl van Goozen van de Leidse ploeg: ,,Het is natuurlijk een pak slaag, maar mijn jongens hebben wel hun stinkende best gedaan. Vergeet niet dat TAVV uit de tweede klasse komt en dat wij maar vijf spelers over hebben van de selectie van vorig seizoen. In deze pot misten we vier vaste waarden, mede door blessures, en dat betekende dat ik vier jongelingen moest opstellen. Zij hebben naar vermogen gespeeld. Op dit moment komen we nog tekort, maar dit was niet echt een graadmeter. Ik ben aan het bouwen aan een nieuw team en heb er vertrouwen in dat we steeds beter worden. Er zijn ook wat herintreders bij de selectie gekomen en zij kunnen straks ook aanpikken. Enkel hebben ze twee of drie jaar niet gespeeld, dus dat vergt tijd. Zondag tegen Alliance’22 krijgen we weer nieuwe kansen.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read