zondag, juli 21, 2024
HomeOverigOefenwedstrijdenSJZ en Stompwijk'92 spelen nuttige oefenpot

SJZ en Stompwijk’92 spelen nuttige oefenpot

-

SJZ heeft het eerste optreden in 2023 afgesloten met een 2-4 overwinning op Stompwijk’92. De Stompwijkers spelen één klasse hoger dan SJZ en dan is winst in een oefenwedstrijd een mooi resultaat. Maar niet alleen het resultaat telde, er werd door SJZ bij vlagen best aardig gevoetbald.

Bij de groen-witten, onder leiding van Andres van der Hoeven vanwege absentie van hoofdtrainer Arie van Duijn, maakten de broers Mitchell en Mike Hensing hun rentree na blessureleed. Aanvaller Timo Lagerberg haakte overigens al snel af met een kuitblessure.
Voor de thee keepte Oscar Koek, na de pauze stond Gijs Brinks (ook weer hersteld van een blessure) tussen de palen.

NAT EN GUUR

Het was dinsdagavond 10 januari op sportpark Meerhorst nat en guur terwijl de wind niet bepaald de vriend van de spelers was. SJZ kwam in de eerste helft op voorsprong nadat een Stompwijker de bal in eigen doel had gewerkt. Uit een strafschop maakte Joey Vink er 0-2 van. Nog voor de theepauze produceerde de thuisclub de aansluitingstreffer via een fraaie treffer van Kevin van Bemmelen: 1-2.

In het tweede hoofdstuk liep SJZ door doelpunten van Marc Griffioen en Daan van Rijn uit naar 1-4. Dat werd de opvolgers van het aloude Stompwijkse Boys blijkbaar te gortig en zij scoorden nog een keer tegen middels Lars Huurdeman: 2-4 eindstand.

BALGEVOEL TERUG KRIJGEN

Trainer Van der Hoeven gaf alle 17 spelers die waren meegereisd naar het buurdorp speeltijd. Van der Hoeven: “Dat was ook de opzet, weer even allemaal het balgevoel terug krijgen. Hoewel het vooral door de wind lastig voetballen was, vond ik dat wij bij vlagen echt aardig voetbalden. De overwinning is verdiend te noemen.”

Komend weekend gaat SJZ voor een aantal dagen op trainingskamp naar Polen.
Op zaterdag 21 januari vervolgt SJZ de competitie met de thuiswedstrijd tegen Kickers’69. Hoewel die ploeg hekkensluiter is, moet SJZ alert zijn en zich vooral niet onaangenaam laten verrassen.

Bron: SJZ

Reactie Erik van Manen, trainer van de derdeklasser: ,,We speelden met twee teams, beide acteerden vijfenveertig minuten. De uitslag vond ik van minder belang. Spelers moeten weer ritme krijgen en dat geldt voor de gehele selectie. Over anderhalve week moeten we er weer staan, er is genoeg werk te doen voor ons.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read