donderdag, juli 25, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgKrakerrr van de Week: SJZ- Meerburg

Krakerrr van de Week: SJZ- Meerburg

-

De Krakerrr van de Week in speelronde dertien is de Zoeterwoudse derby tussen SJZ en Meerburg. De eenenvijftigste derby tussen de beide rivalen die Zoeterwoude voor even gaat verdelen in twee kampen. Waarbij de vraag is wie zich de komende maanden, in ieder geval tot aan de volgende editie op 18 mei, de beste van het dorp mag noemen.

Dat dit niet zomaar een dorpsderby is blijkt wel uit de aandacht die weekblad Voetbal International aan de vorige editie heeft geschonken. Rond de vijftigste derby tussen de groen-witten en de withemden werd een uitgebreid artikel geschreven waarin beide voorzitters aan het woord kwamen. Over de onderlinge banden, het dorpsgevoel en het sentiment van de derby. Een derby die leeft bij de aanhang van beide clubs. De laatste editie van de derby eindigde spectaculair met een 4-5 overwinning voor Meerburg in het hol van de leeuw.

Wordt het deze keer weer zo’n groot spektakel als de voorgaande editie? In ieder geval wordt het een wedstrijd waarin de belangen groot zijn. Winnen is voor beide teams cruciaal om aan te haken. SJZ zal terugkijken op een teleurstellende herstart na de winterstop. Na een intensief trainingskamp in Polen, waar hard is gewerkt aan de teambuilding, hadden de Zoeterwoudenaren een mooie slag kunnen slaan. Winst in de uitwedstrijd tegen NSV ’46 zou betekenen dat de groen-witten in punten op gelijke hoogte hadden kunnen komen met koploper Teylingen. Weliswaar met een wedstrijd meer, maar wel gedeeld aan de kop. Helaas voor de ploeg uit Zoeterwoude werd met 4-3 verloren en zo maakten de mannen van trainer Kevin Bos een valse start.

We spreken hierover met aanvallende middenvelder Joey Vink in de aanloop naar de kraker met Meerburg. Hoe kijkt hij terug op deze (valse) start, wat betekent dit voor de ambities van SJZ en hoe leeft hij toe naar de derby.

,,Vorig jaar heb ik de derby voor het eerst gespeeld. Tijdens de trainingen merk je al dat dit extra leeft en de sfeer op de club is mooi. Veel mensen binnen de club zijn met de derby bezig. Als jongen van het dorp wil je sowieso deze wedstrijden spelen. En dan voelt het dat het soms belangrijker is om deze wedstrijd te winnen dan al die andere wedstrijden. Ik heb zelf helaas nog nooit de derby gewonnen, het zou dus lekker zijn als ik voor het eerst winnend van het veld stap. De laatste derby (4-5) was echt een domper dus wij zijn wel uit op revanche.”

,,We gaan proberen ons eigen spel te spelen en als we dan de volle inzet hebben dan moet het goed komen. Ik verwacht dat het een spektakel kan worden met veel strijd, elkaar lekker opjutten in het veld. Veel jongens kennen elkaar en komen elkaar overal tegen, dan is het dollen maar op het veld is het menens.”

,,Wij hebben sowieso wat recht te zetten na de valse start na de winterstop. Uit tegen NSV’46 speelden we een knotsgekke wedstrijd. We kwamen volledig verdiend 2-0 achter en hadden op dat moment niets te vertellen. Toch lukte het ons om dit om te draaien en zelf met 2-3 voor te komen, waarna we het alsnog hebben weggeven. Dat moet zaterdag wel anders want wij willen mee blijven doen om de prijzen. We spelen al een aantal jaar bovenin mee en willen wel een keer promoveren. Desnoods via de nacompetitie, maar het liefste willen we natuurlijk kampioen worden.”

Afsluitend: ,,Persoonlijk ben ik wel tevreden over het seizoen tot nu toe, al wil ik het komend halfjaar nog wel een paar doelpunten maken. Het spel onder de nieuwe trainer dit seizoen ligt mij wel. Het mag en kan altijd beter, maar ik heb goed mijn draai in het team kunnen vinden.”

Voor tegenstander Meerburg is de herstart van de competitie prima geweest. Met een mooie 4-2 overwinning op Floreant zijn de Rijndijkers goed gestart na de winterstop. Lukt het ze om deze lijn door te zetten naar de kraker met de dorpsgenoten van SJZ?

Meerburg bevindt zich op een zesde plek op de ranglijst. Ver weg van de onderste plekken en tegelijkertijd een koppositie die buiten bereik lijkt. Wint Meerburg zaterdag niet dan raken de koplopers uit zicht en resteert waarschijnlijk alleen nog de kans op een mogelijke periodetitel. Daarmee moeten de Rijndijkers hun wedstrijden in de middenmoot vrijuit kunnen voetballen, zonder nog serieus omhoog of omlaag te gaan.

De enige echte ‘prijs’ die dan nog resteert is de titel “Beste van het dorp”. Met verdediger Guus Verra van de Rijndijkers spreken we over de aanstaande dorpsderby tegen SJZ en zijn verwachtingen voor de rest van het seizoen.

,,Het wordt voor mij de eerste keer dat ik de derby ga spelen, dat vind ik wel spannend. Ik kijk er echt naar uit, dit is een wedstrijd die bij iedereen leeft. Ondanks dat ik niet in Zoeterwoude woon merk ik wel dat iedereen naar de derby uitkijkt. Vooral ook bij onze supporters, ik word de laatste tijd echt wel extra aangesproken over het belang van deze wedstrijd.”

,,Ik kijk er extra naar uit om de wedstrijd bij SJZ te spelen. Bij SJZ is altijd een prima sfeer en veel en fanatiek publiek. Juist daar winnen zou heel mooi zijn en stiekem is dat misschien nog wel mooier dan thuis de wedstrijd te winnen. Zaterdag gaan we uit van onze eigen kracht. Onze trainer zorgt altijd wel weer voor een goed tactisch plan waar we SJZ zaterdag mee willen verrassen. Zelf hoop ik op een goede wedstrijd voor het team en mijzelf, waarin we met de verdediging de nul weten te houden. Dan hebben we het goed gedaan. Al is 4-5 winnen net als vorig seizoen ook prima natuurlijk.”

Voor ons is het sowieso belangrijk dat we winnen als we nog wat willen bereiken dit seizoen. Anders wordt het een seizoen waar we nergens meer voor spelen. Over mijn eigen spel ben ik wel tevreden en ik werk er hard aan om een vaste waarde te worden bij het eerste elftal.”

Wil jij de Krakerrr van de Week zelf zien en de sfeer van deze mooie dorpsderby beleven? Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Haasbroek in Zoeterwoude. Uiteraard is Leiden Amateurvoetbal erbij om uitgebreid verslag te doen van deze wedstrijd.

Affiche met dank aan: https://matchdaydesign.nl/

Must Read