dinsdag, juli 23, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Krakerrr van de Week: LSVV'70- SJC (5e klasse A)

Krakerrr van de Week: LSVV’70- SJC (5e klasse A)

-

Al tijden staat vast dat LSVV’70 en SJC uit gaan maken wie er kampioen wordt en na een seizoen afwezigheid terugkeert naar de vierde klasse. De verliezer zal het via de nacompetitie moeten proberen. De Noordwijkers liggen met vier punten voorsprong op pole position, maar de Leidenaren kunnen de spanning volledig terug laten keren. Erop of eronder voor de ploeg van Freek Jansen en Jan Nonkes. Alle reden om dit duel te bombarderen tot Krakerrr van de Week. Aan het woord de 34-jarige Guido Leugering, die geen slapeloze nachten kent van de naderende pot. Wel is de verdediger zich meer dan bewust dat enkel de winst zal tellen in de Kikkerpolder.

Ook in Noordwijk knipoogt men al naar zaterdag gezien berichten op X. ,,In aanloop naar de kraker tegen LSVV’70 is er besloten alle wedstrijden op SJC na 13 uur eruit te gooien. Alle teams hebben dan genoeg tijd om af te reizen naar Leiden. En: ,,Omdat de verstandhouding tussen SJC en LSVV’70 meer dan prima is, kunnen de supporters gewoon gemengd plaats nemen op de mooie tribune.”

Ofwel ook bij de zwartwitten wordt er gesproken van de wedstrijd van het jaar. De in Oegstgeest geboren Leugering en nu in Zoeterwoude wonende LSVV’er Leugering: ,,We hebben er veel zin in en voor ons is het zeker de wedstrijd van het jaar. We zijn wel zo reëel om te stellen dat dit onze laatste kans is op de titel. Door de recente nederlaag tegen Bernardus hebben we verder losgelaten en zelfs bij een gelijkspel wordt het al heel lastig. Ik zie SJC na deze wedstrijd niet nog twee keer verliezen dus we zullen ze moeten pakken. De wedstrijd staat bij de spelers al heel lang met rood omcirkelt in de agenda. LSVV’70 en SJC zijn wel met elkaar te vergelijken. We hebben allebei een heel aardig team staan, maar we spelen het spel wel met een knipoog ofwel niet groter maken dan het is. Wel denk ik dat de clubs zichzelf niet te klein vinden voor de vierde klasse. Wij hebben zelf diverse keren tegen vierdeklassers gespeeld en dan wonnen we of gingen heel goed mee. De pijlen staan dus zeker gericht op hoe dan ook promotie.”

Op 28 oktober 2023 won SJC het eerste onderlinge treffen met 2-1. ,,Die wedstrijd heb ik moeten missen, omdat ons kindje op komst was. Uiteindelijk werd dat een dag later, maar ik moet het dus vooral hebben van horen zeggen. SJC kwam vroeg op voorsprong en konden daarna een geliefd spelletje spelen. Inzakken en dan uitbreken. Het is gewoon een goede ploeg, hoewel we daar ook onze kansen hebben gehad. Vanaf dat moment lopen we er wel achteraan en de nederlaag tegen Bernardus van een paar weken terug is wat dat betreft wel funest. Wel moet ik eerlijk zijn en aangeven dat Bernardus het prima deed tegen ons. Ze waren overduidelijk getergd en scoorden op belangrijke momenten. Misschien hebben we hen nog hard nodig, want zij spelen ook nog tegen SJC en eerder werd dat een gelijkspel.”

Opvallend is dat SJC meer punten heeft, vier om precies te zijn, maar dat de Leidenaren beschikken over een veel beter doelsaldo. ,,SJC heeft niet lang gelden met veel moeite een 0-1 zege geboekt op zowel DVC als Delft. Die twee ploegen staan stijf onderaan. Dus daar hadden ze zomaar kunnen morsen, maar feit blijft dat ze toch wonnen. Wij hebben veel wedstrijden vrij eenvoudig gewonnen, maar de cijfers liegen nu eenmaal niet. We moeten hoe dan ook naar onszelf kijken en alles winnen. Vervolgens zien we dan wel of we SJC nog kunnen passeren. Mocht het alsnog niet lukken dan richten we ons op de nacompetitie. We hoeven absoluut niet onder te doen voor ploegen die we mogelijk treffen vanuit de onderkant van de vierde klasse. We willen hoe dan ook de Leidse grachten op en in. LAV is alvast uitgenodigd om ook een duik te nemen tegen die tijd.”

In de voorbije jaren moesten Nonkes en Jansen dikwijls puzzelen omdat veel spelers wat anders te doen hadden op zaterdag. ,,Dat is nu ook weer zo, maar dan in de goede zin van het woord. We hebben een brede selectie en er moet elke week een keue worden gemaakt. Er wordt veel gerouleerd. Voor zaterdag staat vast dat iedereen er is dus dan hebben we zo ongeveer een tweede dug-out nodig. Het kan verkeren bij LSVV’70 wat dat betreft.”

Leugering is blij om weer met zijn broer Ruben te spelen. ,,Dat hebben we eerder gedaan bij UVS, maar dat was nog toen ze op zondag speelden. Nu zijn we weer herenigd en dat vinden we ontzettend leuk. We hebben een prima band en het is leuk om samen bij zo’n unieke vereniging te mogen spelen. Grappig is ook dat het uiteindelijk op hetzelfde veld is als destijds. Ik zou het best een feestje willen noemen om samen te kunnen ballen.”

Sterkhouders als Jos van Beuningen, Nick Tuijp en Kees Kwakman staan op de spelerslijst, maar kwamen weinig in actie. ,,Toch zijn ze wel betrokken bij de groep en er is regelmatig contact. Jos is bijvoorbeeld al lange tijd geblesseerd, maar appt altijd voor een wedstrijd om ons succes te wensen. Ik zou hem via dit kanaal willen oproepen om ook weer eens aanwezig te zijn. Jos is uiteraard een prima speler, maar als mens kan je hem er ook zeker bij hebben met zijn humor. Een woord dat bij ons in hoofdletters geschreven wordt.”

Meest recente uitslagen:

28-10-23 : SJC- LSVV’70 2-1

20-05-23: LSVV’70- SJC 3-1

28-01-23: SJC- LSVV’70 3-4

Klasseringen ’22-’23: 10 LSVV’70 26-36, 13 SJC 26-18

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read