donderdag, juli 18, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70Voorbeschouwing nacompetitie vierde/ vijfde klasse

Voorbeschouwing nacompetitie vierde/ vijfde klasse

-

Houtwijk- Sporting Leiden

De Leidse fusieclub leek een kansloze missie aan te gaan dit seizoen. Routiniers stopten of gingen lager ballen en afbouwen. De club kreeg het niet voor elkaar om veel spelers aan te trekken, maar besloot te investeren in de jeugd. Wellicht noodgedwongen, maar aanvankelijk werd in elk geval duidelijk dat het een loodzwaar seizoen zou worden. Voor de winterstop werd er af en toe best aardig gespeeld, maar resultaten bleven veelal uit. De degradatie kwam per week dichterbij, maar het geloof bleef aanwezig dat het goed kon komen.

Dat geloof en toenemende vertrouwen zwol verder aan na al wat betere resultaten. Uit de laatste negen duels werden liefst vijftien punten opgehaald en de dertiende plaats werd verlaten. Plek 12 vond men in Leiden ook te laag en uiteindelijk rolde er nog een elfde positie uit en dat betekent dat er volgend seizoen nog steeds op hetzelfde niveau kan worden geacteerd. Natuurlijk ziet de nieuwe trainer, Paul Pikaar, dat zitten. Maar eerst moet er nog wel het nodige gebeuren. Om te beginnen dient Houtwijk geklopt te worden. Die ploeg eindigde als achtste in 4C. De gastheer won thuis maar driemaal en er liggen dus kansen voor Mink en de zijnen. Op naar de volgende ronde?

Warmunda – Kickers’69

Zwaar teleurgesteld stonden de gezichten bij het Warmondse publiek na afloop van de laatste competitiewedstrijd tegen buurman FC Oegstgeest. Er werd verloren (1-0) en directe concurrent Stompwijk’92 kon zo niet meer worden achterhaald. Warmunda eindigde daarmee onder de zo gehate tweede streep en maakt zich nu dus op voor de nacompetitie. Overwerk dus voor de pupillen van Barry van Rijn en Remco Breuer. Het kan bijna niet anders dan dat de ploeg getergd aan de aftrap zal verschijnen. De ploeg zal ongetwijfeld kunnen rekenen op het trouwe thuispubliek.

Kickers’69 is de eerste horde op weg naar lijfsbehoud. Bij de Leimuidenaren leeft deze wedstrijd op een hele andere manier. De ploeg kon in de vijfde klasse leuk meedraaien en het plezier in het spelletje werd teruggevonden. Trainer Angelo Leverock denkt dan ook dat zijn formatie een niveau hoger zeker nog geen potten zal kunnen breken aankomend seizoen. Echter zal de ploeg zijn huid duur verkopen getuige de 4-2 overwinning op NOC Kralingen van afgelopen dinsdag in de eerste ronde. De onderlinge krachtsverhoudingen zullen dit weekend op Sportpark Het Overbos duidelijk worden. Beide ploegen troffen elkaar in het verleden met de nodige regelmaat. Op 20 mei 2023 won Warmunda nog met 7-1 van de oranjewitten, maar toen was K69 al lang en breed gezien voor de vierde klasse A.

LSVV’70- AVV Alphen

LSVV’70 liep maar acht punten mis deze competitie, maar moest alsnog SJC voor laten gaan. De Noordwijkers werden kampioen en stopten op hun hoogtepunt. Geen terugkeer dus naar de vierde klasse, maar dat wil de Leidse ploeg juist wel. Het meent, en waarom ook niet, dat het absoluut iets in de voorlaatste klasse te zoeken heeft. De weg daar naar toe in de nacompetitie is ook niet heel lang en dus zijn de messen geslepen. Op bezoek komt AVV Alphen dat zeventien keer verloor dit seizoen. LSVV’70 won juist zeventien keer, maar speelde ook nog eens veel minder wedstrijden. De roodwitten lijken op voorhand favoriet omdat het al lange tijd prima resultaten aan elkaar wist te koppelen. AVV heeft juist uit de laatste negen wedstrijden maar drie punten gepakt. Aan de andere kant is het uiteraard zo dat alle ploegen op nul starten en een goede of juist slechte dag kunnen het verschil maken.

Hazerswoudse Boys- Quick

De mannen van Robert Swart hebben een heel degelijk seizoen achter de rug. De zwartwitten konden niet echt mee doen om de hoofdprijs, maar bivakkeerden wel telkens in de top vijf en finishten overtuigend op de derde plaats ondanks twee nipte nederlagen op het einde, maar toen was de nacompetitieplek al binnen. Bernardus en LSVV’70 wonnen van de Boys in die duels. Vorig seizoen eindigde Hazerswoudse Boys als twaalfde in de vierde klasse A en degradatie volgde. Het lijkt erop dat de jonge spelers zijn gegroeid en hebben bij geleerd en dat de vijfde klasse wellicht te laag gegrepen is. Quick is de eerste tegenstander en die ploeg bleef ver weg van de onderkant van de vierde klasse C, maar de Haantjes konden zich toch niet in veiligheid spelen. Van de laatste vier wedstrijden werden er wel drie gewonnen en je zou mogen zeggen dat de ploeg uit Den Haag best wel eens een taaie tegenstander zou kunnen worden voor de nummer drie uit 5A.

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read