zondag, juli 21, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenGHC van de Leidse voetbalkaart

GHC van de Leidse voetbalkaart

-

Voetbalvereniging GHC houdt op te bestaan. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen het bestuur van de Leidse club en de gemeente. Geconcludeerd is dat op basis van de huidige financiële en sportieve situatie. In beide opzichten gaat het al jarenlang slecht bij de club in Zuid-West. Veel leden keerden de club de rug toe, het vlaggenschip degradeerde in twee seizoenen van de eerste naar de derde klasse.
De gemeente Leiden zet de verhuur van de voetbalvelden nu stop. Zij benadrukt in een verklaring het belangrijk te vinden dat de overgebleven leden van GHC een andere vereniging vinden. Achter de schermen is daarover al volop overleg geweest. FC Rijnland wordt de nieuwe thuishaven. ,,De gemeente en bestuur van GHC hebben afspraken gemaakt over de financiële en juridische afwikkeling”, aldus de verklaring. ,,De komende periode gaan zij daarover verder in gesprek.”

In april werd al bekend dat de voetbalvelden aan de Vliet worden opgedoekt en dat GHC en Leidsche Boys hun heil elders moesten gaan zoeken. Dat maakt onderdeel uit van een groter plan om het Leidse voetbal gezond te maken. Gespreken met de KNVB moeten nog worden gevoerd, maar uitgangspunt is dat de huidige elftallen van GHC op hetzelfde niveau blijven spelen, maar dan onder de naam FC Rijnland. Idealiter zou het huidige GHC dan straks uitkomen als FC Rijnland 1 in de derde klasse (za). Later wordt hierover meer duidelijk. LAV zal in augustus verder gaan met publicatie aangaande deze kwestie.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Must Read