donderdag, juli 25, 2024
HomeSponsoringSponsor van de maandLAV-sponsor van de maand april : Brasserie Groep

LAV-sponsor van de maand april : Brasserie Groep

-

Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften), moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om haar artikelen te kunnen plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de rubriek ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV op bezoek bij Bob Meijer, mede-eigenaar van de Brasserie Groep.

Bob, kun je wat vertellen over jouw eigen voetbalverleden, je favoriete club in het betaalde voetbal en wat is jouw betrokkenheid met het voetbal in de Leidse regio?

,,Ik heb zelf nooit bij een club gevoetbald, maar ben wel een groot voetballiefhebber. Ik heb al 30 jaar een seizoenkaart van Ajax en heb ook de tijden gemaakt dat er 8.000 toeschouwers zaten in De Meer. Nee, ik ben dus geen Ajax-successupporter, haha. Hoogtepunt was wel het bezoek aan de Champions League Finale in 1995, toen Ajax in Wenen met 1-0 van AC Milan won. We hadden vanuit Leiden een bus gehuurd met een mannetje of 50 en dat was drie dagen groot feest. Onvergetelijk. Spurs thuis was natuurlijk een grote teleurstelling. In de rust 2-0 voor, kat in het bakkie dachten we. Ik heb nog tijdens de rust een optie genomen op een hotel in Madrid, waar de finale werd gespeeld, maar in de blessuretijd ging het dus toch nog mis. Het geluid in het stadion ging van 115 decibel naar 0 decibel. Er was een gevoel van totale verbijstering bij iedereen in het stadion, maar goed dat hoort er ook bij. De bezoeken aan de Arena zijn voor mij een echt uitje, we gaan daar al jarenlang met een vast vriendengroepje van vijf man naar toe.”

Vervolgend: ,,Daarnaast ben ik ook trainer/coach van mijn oudste zoon Beau, die in de JO 11-7 van Meerburg voetbalt. Ik kan enorm genieten van het plezier dat de kinderen met elkaar hebben. Ze voetballen al een paar jaar samen met elkaar en ik hoop dat ze dat nog lang kunnen blijven doen. De een is misschien wat beter dan de ander, maar dat maakt niets uit. Ze hebben ontzettend veel lol in het spelletje en daar gaat het uiteindelijk om’’, aldus de sympathieke Leidenaar.

Bob, kun je iets kwijt over de ontstaansgeschiedenis van de Brasserie Groep?

,,In 1999 ben ik met Johan Klerks (de andere mede-eigenaar van de Brasserie Groep) Brasserie De Poort begonnen. In 2004 volgde Brasserie Park en vijf jaar later Brasserie Meelfabriek Zijlstroom. In 2016 zijn we Brasserie Buitenhuis gestart. Johan en ik zijn twee totaal verschillende karakters, maar we vullen elkaar zakelijk goed aan en daarnaast hebben we ook een persoonlijke klik met elkaar. Inmiddels duurt onze samenwerking alweer ruim 20 jaar en hopelijk plakken we daar nog heel wat jaartjes aan vast.”

De Brasserie Groep : Unieke feestlocaties in Leiden en omgeving

Alle locaties van de Brasserie Groep hebben een eigen identiteit en bieden eindeloze mogelijkheden. Brasserie de Poort (foto 2) is gevestigd in een oude Leidse stadspoort met historische Poortwachterszaal én dakterras. In Leiderdorp vind je Brasserie Park (foto 4), een oude boerderij naast een groot park met maar liefst vier aparte zalen en een trouwtuin. Past een industriële locatie met moderne uitstraling meer bij jou, dan is Brasserie Meelfabriek Zijlstroom (foto 1) in Leiderdorp helemaal wat je zoekt. Aan het Valkenburgse Meer is Brasserie Buitenhuis (foto 3) de nieuwste en meest hippe locatie, met retro inrichting en een ultiem relaxte sfeer.

 

Bob (afsluitende foto), de kalenderjaren 2020 en 2021 zullen de geschiedenisboeken ingaan als rampjaren voor de horeca. Kun je iets vertellen hoe jullie deze periode hebben beleefd?

,,Zakelijk gezien was het een moeilijke periode, maar mijn grootste zorg was toch het personeel. We hebben 60 mensen vast in dienst en daarnaast 120 ambulante medewerkers, waarvan velen een gezin hebben te onderhouden. We hebben alles op alles gezet om iedereen in dienst te houden en ik ben erg blij dat dat gelukt is. Uiteindelijk zijn onze medewerkers bepalend voor het succes van ons bedrijf en dat kan ik niet genoeg benadrukken. Het was voor iedereen een lastige tijd, maar we hopen dat we binnenkort weer op volle toeren kunnen draaien”, aldus de optimistische Meijer tot besluit.

Website: https://www.brasseriegroep.nl

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read