maandag, juli 22, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje, deel 12 (22-28 oktober)

Lopend vuurtje, deel 12 (22-28 oktober)

-

Ook deze week weer een kijkje in de keuken bij diverse regionale voetbalclubs. Wat leeft er, wat staat er op stapel? Ook wat verwijzingen naar diverse verslagen die u als lezer wellicht heeft gemist. Natuurlijk kan onze redactie zaken over het hoofd zien. In dat geval: mail gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

 • De competitie is alweer 7 speelrondes onderweg. Leidsche Boys (zat) en SVOW hebben tot nu toe nog geen punt binnen gehaald. Voorschoten’97 (za), Alkmania (zo) en LSVV’70 zijn ook nog zonder overwinning en moeten het met respectievelijk 2, 2 en 3 punten doen. Daarentegen zijn Katwijk, UVS, Boshuizen (zo), VVSB (za) en Hazerswoudse Boys de te kloppen ploegen, zij verloren nog geen duel!
 • Benieuwd wie de eerste VoetbalDirect Toto heeft gewonnen? Deze week wordt de winnaar bekend gemaakt! Velen hebben GRATIS meegespeeld. Via de website, Twitter of Facebook. De winnaar krijgt een waardebon van 25 euro! Te besteden bij Voetbaldirect.nl. Speel deze week weer mee en maak weer kans op de waardebon van VoetbalDirect! Vij wedstrijden voorspellen en klaar is Kees.
 • Afgelopen weekend heeft Alphen Stad FM een aantal regionale voetbalwedstrijden vastgelegd, GOL Sport-Nicolaas Boys werd ook gefilmd. De samenvattingen hiervan kunt u via deze links zien: https://youtu.be/j40awOyJFJg
 • Of via https://nieuwkoop.rtvlokaal.nl/nieuws-in-beeld/sport-lokaal-aflevering-vijftig/78bd77f4-a233-4313-8f26-e61d9599563e. De samenvatting is ook te zien op Alphen Stad TV, kanaal 40, op uw digitale televisie. De uitzending begint om 19.15 uur en wordt dagelijks om de vier uur herhaald.
 • DoCoS wil graag stappen gaan maken en is daar volop mee bezig. Gelijkspelen kennen ze niet, het is winnen of verliezen tot nu toe. Zaterdag werd er met 4-1 gewonnen van BSC’68 in een wedstrijd met twee gezichten. Lees meer hierover via onze homepage!
 • Dennis Olman is van mening dat GHC afgelopen zaterdag 4 goals maakte, en dat is best gek met een 2-2 gelijkspel tegen het verrassend goed presterende Valken’68. Met 2 doelpunten van aanvoerder Maaskant, sleepte de Vlietbewoners punt nummer 5 binnen. Meer hierover via onze homepage.
 • Lugdunum kondigt (tijdig) aan via hun website: Onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op maandag 24 november a.s. in ons clubhuis en zal aanvangen om 20.00 uur. Omdat dit de gelegenheid is om jullie te informeren over het reilen en zeilen binnen de club, worden jullie uitgenodigd om hier in grote getalen bij aanwezig te zijn. Kikkers: pak de agenda!
 • Een sneu bericht op de website van koploper Hazerswoudse Boys: Zaterdagavond wilde Bas Slappendel met de fiets naar huis gaan toen hij erachter kwam dat zijn fiets niet meer op de plek ( tussen wasruimte en scheidsrechters kleedkamer) stond waar hij hem achtergelaten had. Hij wil graag zijn fiets terug krijgen. Het zou mooi zijn als degene die de fiets geleend heeft hem bij Bas terug bezorgt. Weet u meer, neem dan contact op met de club!
 • Voor alle RCL’ers, leiders, trainers en ouders, die het VERHAAL-DROOM-ACTIE t.b.v. het nieuwe RCL Clubgebouw nog niet kennen of het een keer live willen horen. Komt allen op maandag 3 november, 20:00u naar de RCL kantine (vol = vol, dat zou leuk zijn!).
 • Waar de zaterdagtak van Leidsche Boys zijn eerste punten nog moet gaan binnenhalen, heeft de zondagtak weer eens een overwinning te pakken na een aantal zware nederlagen. Ditmaal werd er in Warmond bij Warmunda met 0-4 gewonnen. Meer via onze homepage.
 • FC Rijnland wist bijna een mooi punt af te snoepen van het sterke Bodegraven, na een 0-3 stand kwamen de Rijnlanders nog terug tot 2-3. Net niet genoeg, maar wel enigszins goed voor het vertrouwen? Meer op onze homepage over deze wedstrijd.
 • De kok van Roodenburg had zich er nog zo op voorbereid. Heerlijke erwtensoep, stond er klaar voor de Leidenaren uit Noord en hun gasten uit Koudekerk. Hopen dat de vriezer in goede staat is, want de wedstrijd was helaas afgelast.
 • Bier und Weinfest bij Voorschoten’97 op 31 oktober, altijd gezellig! Aanvang om 20.00 uur op sportpark Adegeest.
 • Krijgt het Leidse voetbal aankomend seizoen weer een zondaghoofdklasser? Het kan zomaar gaan gebeuren. Boshuizen boekte een knappe 2-1 overwinning tegen het nog ongeslagen RKAVV uit Leidschendam. De weg is nog lang, heel lang. Maar…er zit weer muziek in FC Boshuizen. Lees het verslag op de homepage van de winst op het sterke RKAVV.
 • Woubrugge heeft vorige week zaterdag haar 250ste jeugdlid, Stijn van de Park, mogen verwelkomen en groeit nog steeds door. Net als alle nieuwe leden heeft Stijn een mooi welkomstgeschenk ontvangen, een echte voetbal. Jeugdvoorzitter Aad van der Linde zegt zelf ook verbaasd te zijn. ,,We weten dat we een leuke en gezellige vereniging zijn en krijgen ook steeds meer leden uit Alphen aan den Rijn bij onze club. Op aanraden van onze technisch jeugdcoördinator Chris Hoogeweij is de training voor de ukken en F-jeugd naar zaterdagochtend geplaatst. Omdat dit nu minder in de knel komt met de zwemlessen die de meeste kinderen hebben op woensdagmiddag, komt er grote groep kleine voetballers trainen.”
 • De aandacht voor het vrouwenvoetbal groeit meer en meer en dat is positief! Ook de vrouwen van FC Rijnvogels zijn volop in de lift. Dit jaar gaat de vrouwenafdeling van FC Rijnvogels starten met een beloftenelftal. Hier komen meiden in te spelen van Vrouwen 1, Vrouwen 2 en de toptalenten uit de MA1. Dit alles om jonge talenten te laten ruiken aan het grote werk. De wedstrijden worden gespeeld met voornamelijk meiden van onder de 21 jaar. Woensdagavond 29 oktober speelt Jong FC Rijnvogels haar tweede wedstrijd. Er komt een aantrekkelijke tegenstander naar de Kooltuin. Uit Sassenheim komt namelijk Ter Leede VR2 om 20.00 uur de degens kruisen met de Kooltuin-toptalenten. Deze 1e klasser staat in de subtop van hun competitie. Een mooie en uitdagende wedstrijd waarin de talenten zich in de picture kunnen spelen.
 • GOL Sport had weer eens een overwinning nodig om een gaatje te slaan met de ploegen onderin. Dit lukte in de wedstrijd tegen Nicolaas Boys, er werd met 3-2 gewonnen. Uitblinker Mo Achahbar blikt terug via onze homepage. De Leidse ploeg pakte direct een aantal plekken op de ladder.
 • TAVV is naarstig op zoek naar teamredacteuren! Lees: Het is altijd leuk als er wedstrijdverslagen van teams op de website te zien zijn. De afgelopen periode zijn er diverse wedstrijdverslagen te zien geweest van ons eerste elftal! Het is nu tijd dat andere teams ook geschiedenis gaan schrijven! Het zou leuk zijn dat elk team zijn eigen teamredacteur heeft. Dit bevordert de interactie tussen de leden en de website en maakt de website bovendien vele malen actiever! Meer info via: www.tavv.nl
 • Lawrence Armitage wordt de nieuwe voorzitter van Promotie bij SJZ. Armitage vertelt: ,,Het Marketing Cafe is een jong en creatief marketing adviesbureau dat bedrijven ondersteunt en adviseert op het gebied van marketing, zowel online als offline.” Hij heeft veel plannen voor de toekomst van SJZ-promotie. ,,Ik wil graag SJZ met de promotie naar een hoger plan trekken. Sponsoren en ambassadeurs moeten vaker bijeen gebracht worden. Zij zijn tenslotte de mensen die SJZ een (financieel) warm hart toedragen. Denk hierbij aan speciale sponsoravonden waarbij sponsoren elkaar kunnen ontmoeten. Uit ervaring weet ik dat dit werkt!”
 • Racing Club Leiderdorp heeft zijn eerste verliespartij geleden. In Waddinxveen werd met 2-1 verloren van (mede) titelkandidaat Be Fair. Meer hierover op onze homepage.
 • Maarten Metz, doelman bij LSVV’70, lijkt te kunnen rekenen op een zware schorsing. Hij ging zijn boekje te buiten in het duel met Gouda volgens het rapport van de leidsman. Coach Freek Jansen: ,,Dat viel alleszins mee, maar voor LSVV-begrippen reageerde hij wel wat emotioneel. Voorstelbaar, maar af te keuren.”
 • Het wordt een steeds bekender feest in Nederland, Halloween. Ook vv Oegstgeest viert mee: Beste Mini’s en F pupillen op woensdag 29 oktober van 16.00 tot 17.30 wordt er voor jullie een leuk Halloweenfeestje georganiseerd. Lijkt het jullie wat?? Neem dan een pompoen en een veilig mesje mee en kom lekker verkleed(als je het leuk vind) met ons mee griezelen. Er worden ook leuke spelletjes gedaan. Aanmelden via evenementen@vvoegstgeest.nl
 • Na een aantal jaren zonder dé dorpsderby Quick Boys – Katwijk, staat deze onvervalste ‘voetbalkraker aan zee’ weer op het programma. Het belooft een enorm spektakel te worden, niet alleen in het veld maar ook daarbuiten met onder meer de grootste sfeeractie ooit in het amateurvoetbal! Ben je voetballiefhebber… omcirkel dan zaterdag 1 november, 14.00 uur in je agenda. Sportpark Nieuw Zuid is dan the-place-to-be!
 • Het lijkt sprokkelwerk, maar punt nummer 3 is binnen voor LSVV’70. Bij VV Oegstgeest werd met 0-0 gelijk gespeeld. Een verslag en nabeschouwing zijn te lezen via onze homepage. Het gaat onder meer over ontgroening, opleving, de dip en de eindsprint!
 • Leidenamateurvoetbal.nl is en blijft volop in ontwikkeling! Met dik 830 Facebook-fans en meer dan 1200 TWITTER-volgers (deze social media zijn pas later in het leven geroepen door de redactie van LAV) bedienen wij u als lezer wekelijks van al het Leidse (regio) voetbal. Steun ons ook via onze Club van 071! Laat zien dat jij er bij hoort! Meer over de Club van 071 via onze homepage! Onze redactie wil graag door. Uw club ook? En u als lezer?

 

 

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read