zaterdag, juli 20, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenRuhrgolder van de Week: Youri Looijestein (TAVV)

Ruhrgolder van de Week: Youri Looijestein (TAVV)

-

Sinds enige tijd publiceert onze redactie de Ruhrgolder van de Week. Dat is iemand van een regionale voetbalclub die in het zonnetje wordt gezet en voorzien wordt van een overheerlijk pilsje, gesponsord door een van onze sponsoren: Ruhrgold. Het kan gaan om een pechvogel, een super vrijwilliger, een prijswinnaar of anderzijds.  Deze week is de keuze op Youri Looijestein gevallen, speler van TAVV.

Youri Looijestein verstapte zich in oktober 2017 in de competitiewedstrijd tegen zijn oude club Voorschoten ’97 en liep daarbij een ogenschijnlijk lichte knieblessure op. Na verdere diagnose in het ziekenhuis was de kwetsuur toch van ernstiger aard, de voorste kruisbanden bleken volledig afgescheurd te zijn. Looijestein werd in januari 2018 geopereerd en is nu, ruim een jaar later, nog steeds aan het revalideren. LeidenAmateurVoetbal zocht Youri op en sprak met hem.

Youri, hoe gaat het nu met je?

Looijestein: ,,Eigenlijk gaat het vrij goed. Het eind van mijn revalidatiefase komt in zicht. Ik krijg nog steeds fysiotherapie en ben voorzichtig begonnen met hardlopen. Voor een kruisbandoperatie staat gemiddeld  een herstelperiode van 10-12 maanden, maar ik wil de tijd nemen voor mijn herstel. Het heeft niet veel zin om geforceerd te proberen om dit seizoen nog in actie te komen.  In principe richt ik mij op het volgende seizoen en wil in de zomer lekker doortrainen.’’

De 27-jarige Looijstein heeft inmiddels al een aardig voetbalverleden achter de rug. De Alphenaar speelde in de jeugd bij Alphense Boys en ARC en maakte op 20-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van de Alphense Racing Club.  ARC speelde toen nog in de Topklasse (de huidige Tweede Divisie). Na zijn periode bij ARC kwam Looijestein nog uit voor Jodan Boys en Voorschoten ’97 om twee seizoenen geleden bij TAVV te belanden.

Looijestein vervolgt: ,,Als je er zo lang uit bent geweest als ik, dan besef je ook wel ook wel weer hoe leuk het spelletje is. Als ik langs de lijn sta en je ziet die jongens voetballen, dan begint het wel te kriebelen. Als ik geen terugslag krijg dan wil ik over een paar weken al wat oefeningen gaan doen op het trainingsveld. Ik heb het bij TAVV enorm naar mijn zin en hoop de komende jaren voor de club van betekenis te kunnen zijn. Het puntje van vandaag (LAV sprak met Looijestein na afloop van TAVV – SVC’08, 2-2 ) kunnen we zeker als een winstpunt beschouwen. Eerst maar proberen om van die laatste plek af te komen, daarna zien we wel verder. Ik denk dat deze doos Ruhrgold goed van pas gaat komen, ik zet hem gelijk neer bij de jongens in de kleedkamer.  ,,Thanks!”, besluit de begeleider van Autismecentrum 2Play.

Must Read