zondag, juli 21, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCFC Boshuizen kan zich gaan richten op zaterdagvoetbal

FC Boshuizen kan zich gaan richten op zaterdagvoetbal

-

Eerste klasse (maandag)- FC Boshuizen en het zondagvoetbal is verleden tijd. De hoofdmacht van de Leidse club sloot het seizoen af met een ruime zege op Heeze (5-2) en kwam daardoor niet in gevaar voor wat betreft het spelen in de nacompetitie. Het was een mooi afscheidscadeau voor Romano Seedorf die zes jaar werkzaam was bij de club en in de tweede seizoenshelft verantwoordelijk was voor de coaching van het eerste elftal.

,,Ik heb naar goed voetbal zitten kijken. We combineerden makkelijk en als ik deze wedstrijd zo zag dan is het eigenlijk onbegrijpelijk dat we nog speelden om onszelf in veiligheid te brengen. Deze ploeg had hoger kunnen en moeten eindigen gezien de technische bagage van veel spelers en andere kwaliteiten binnen het team.”

De thuisploeg probeerde met korte combinaties vaak uit te komen bij centrumspits Ahmed Vandi. Dat lukte in de eerste helft niet vaak, maar na wat aanwijzingen in de rust begon het daarna te lopen bij de geprikkelde Vandi. Voor de pauze had Frank van Gils zijn ploeg op voorsprong gezet, maar via de lengte van de Brabanders en onoplettendheid achterin bij de Leidenaren werd het voor de pauze nog gelijk.

In het tweede deel van de tweestrijd was de thuisploeg duidelijk de baas en dat resulteerde in een aantal fraaie treffers. ,,Vandi maakte er met een diagonaal schot 2-1 van en hij stond daarna aan de basis van de tweede treffer van Frank. Virgillio Hagens maakte er uit een fantastische vrije trap 4-1 van. Hij speelde ook sterk en we zijn blij hem aan boord te hebben als linksbenige speler in het centrum. Er is regelmatig naar hem geïnformeerd, maar hij heeft het hier goed naar zijn zin. Na de 4-2 tekende Denylson Voorn voor het laatste doelpunt van de middag. Prettig om zo gedecideerd af te sluiten. Dit voetbal hebben we vaker op de mat gelegd, maar we hebben onszelf niet altijd beloond. De club gaat nu het avontuur aan op de zaterdag. Voor mij is het gedaan en ik kijk met plezier terug op mijn jaren op de Boshuizerkade.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Zayzaoui, Zenzen, Oulmouden, Hagens, Voorn, Van Gils, Ortega, Dasburg, Mouchih, Vandi, Marengo.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read