zondag, juli 21, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels de kansen, Rijnsburgse Boys de punten

FC Rijnvogels de kansen, Rijnsburgse Boys de punten

-

Derde divisie- De Vogels leden in de derby tegen Rijnsburgse Boys op sportpark Middelmors de derde nederlaag op rij. Het geheel op een rijtje zettend een onnodige verliesbeurt. De 4-2 uitslag doet vermoeden dat de Vogels de underdog in dit duel waren maar niets is minder waar. Na een 3-1 achterstand bij de rust leek een nederlaag weer aanstaande. Hoe anders had het uit kunnen pakken?

rb-1-small

Trainer Hein van Heek was uiteraard teleurgesteld, maar had zijn team in het tweede bedrijf geweldig zien voetballen. ,,Alleen wisten wij de vele kansen niet af te maken”,  verzuchtte hij realistisch. De thuisclub daarentegen kreeg er in de eerste helft een paar, soms met dank aan de vandaag in het wit gestoken Vogels. Het rendement daaruit was groot. Nadat het openingsoffensief voor de ‘uien’ was kwam de Katwijkse formatie beter in de wedstrijd en deden bepaald niet onder voor de gastheren. De bezoekers namen zelfs de leiding nadat Arno Dijkstra buiten de zestien werd gevloerd. Kolfje naar de hand van Jaap van Duijn om zich achter het leer te plaatsen. Zijn specialiteit liet hem ook nu niet in de steek. Met een fraaie krul in de bovenhoek liet hij doelman Richard van Nieuwkoop kansloos, 0-1.

rb-8-small

rb-9-small

De jubelkreten van de Vogels waren nauwelijks verstomd of het was alweer gelijk. Een foute inworp van doelman Teun Guijt bracht het speeltuig voor de voeten van Jeffrey Jongeneelen en die pakte de Sinterklaassurprise dankbaar uit. Nog geen twee minuten later mocht Max Hudepohl bij de tweede paal een messcherpe voorzet van Roderick Gielisse ongehinderd inkoppen, 2-1.In no-time waren de rollen omgedraaid.

De bezoekers leken echter niet aangeschoten en gingen op zoek naar de gelijkmaker. De inzet van Niels van Veen kon door Van Nieuwkoop in twee instanties worden onderschept, een voorzet van Rob Zandbergen werd ternauwernood weggewerkt en een assist van Sonny te Hoope werd door Arno Dijkstra naast gepeerd. Geen 2-2 maar 3-1 aan de overzijde toen Joël Tillema profiteerde na een snelle counter. Alleen op Guijt afgaande rondde hij deze mogelijkheid doeltreffend af, 3-1.

rb-13-small

Slechts weinige Katwijkse fans geloofden nog in een goede afloop. Maar hoe anders had het allemaal kunnen lopen? Het tweede bedrijf was voor de bezoekers. De thuisclub kreeg praktisch geen enkele kans, de witte Vogels daarentegen meer dan een handvol. Romano van der Stoep schoot naast, maar Pieter van den Breggen knikte de voorzet van Van Duijn wel binnen, 3-2. Van Veen schoot vervolgens net naast doch de beste kans op de gelijkmaker was voor Dijkstra die, na binnen de zestien gevloerd te zijn, vanaf de kalkstip mocht aanleggen. De 3-3 leek een zekerheidje maar de topscorer zag zijn inzet door Van Nieuwkoop uit de hoek gewerkt.

rb-15-gemist-small

Toch hing de 3-3 alsnog in de lucht. Mart Spierdijk kopte een corner over en even later vlak naast. Van Veen zag zijn schampschot naast gaan en Kevin Wijmer zag zijn kopbal door Van Nieuwkoop gepareerd en schoot de rebound van drie meter over. Nee, die knikker mocht er in die fase niet in. Invaller Ogür Kaya stuitte vervolgens op Van Nieuwkoop en beging kort daarop de fout om de bal verkeerd terug te spelen. Joost Leonard profiteerde dankbaar van de tweede Sinterklaassurprise die de Rijnvogels vandaag aan de gastheren schonk, 4-2. Gezien het spelbeeld van de tweede helft een geflatteerde uitslag. Al met al een leuke derby, maar FC Rijnvogels is door de slechte serie wel terug in de gevarenzone gekomen.

FC Rijnvogels: Teun Guijt, Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer. Mart Spierdijk, Rob Zandbergen. Pieter van den Breggen, Romano van der Stoep, Ricardo de Vlugt (68: Ogur Kaya), Niels van Veen (72: Jop Verhagen , Arno Dijkstra, Jaap van Duijn.

rb-16-small

 

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read