zaterdag, juli 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseOnmachtig FC Rijnvogels illusie armer (plus nababbel)

Onmachtig FC Rijnvogels illusie armer (plus nababbel)

-

Derde divisie A (zaterdag)- FC Rijnvogels hoopte een goede serie in Ermelo een stemmig vervolg te geven. De 3-3 vorige week tegen Harkemase Boys in een aantrekkelijk duel leek geen onderbreking te zijn geweest ondanks een waslijst aan blessures. In Ermelo waren Kasper Michel en Jesse Driebergen weer van de partij, maar bleken Dirk Jan van den Oever en Nabil Haddadi juist te zijn afgehaakt. Driebergen kreeg een plek in de middenlinie naast Bijen en Van Paasen, maar vooral in aanvallende zin schoten de Vogels te kort.

DVS’33 staat te laag op de ranglijst. Na het ontslag van trainer Patrick Loenen in november heeft het een duidelijk stijgende lijn weten te pakken. De Veluwenaren hebben gewoonweg te veel kwaliteit om te blijven vrezen voor de degradatiezone. Met een leider als Stef Nijland op het middenveld, beweeglijke buitenspelers en opkomende backs waren ze in elk geval deze middag de Katwijkse opponent verre de baas. De thuisclub won met 5-1.

Twintig minuten lang hielden de twee elkaar in evenwicht. De openingsgoal kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Absolute uitblinker Benjamin Roemeon legde de bal op het hoofd van opkomende rechtsachter Nicky van Hilten die Pim van der Plas kansloos liet.

Het zette de thuisclub op het spoor van dominantie die het nooit meer zou verlaten. Spits Crowther liet twee goede mogelijkheden op vergroting van de marge onbenut. Beide keren na voorzetten van de flanken. Michel moest ten koste van een gele kaart Roemeon de doorgang beletten. Alleen Driebergen kon met een vrije trap net buiten de 16 het Ermelose doel tot aan de rust een keertje bedreigen.

Met dezelfde elf begon FC Rijnvogels aan een tweede helft die de gelijkmaker moest opleveren. Bijen zag op aangeven van Vincent Noordam een lekkere kopbal vanaf de binnenkant van de paal het veld weer in springen. Roy van Leeuwen kreeg een steekpass van Van Paasen niet onder controle. De opener speelwijze bleek wel riskant en daarvan profiteerde de thuisclub.

Binnen het uur gaf het scorebord 3-0 aan. Adriaan Kruisheer schoot via het lichaam van Willem Schonenberg de tweede binnen, een knappe combinatie van Crowther en Roemeon werd door de laatste tot nummer drie gepromoveerd.

De bezoekers gaven niet op, maar bleven machteloos in hun pogingen iets van een aansluiting te forceren. De solide verdediging van DVS bleef moeiteloos overeind. Invaller Djamairo Rigters redde de spreekwoordelijke eer, maar niet nadat Nijland fraai de 4-0 had laten aantekenen. Met als slotakkoord de 5-1 van Sam Crowther werd Rijnvogels hard met de neus op de feiten gedrukt.

Volgende week mag op de Kooltuin de wisselvalligheid in positieve zin worden omgebogen tegen Eemdijk. De derde club van Bunschoten-Spakenburg won de derby van grote broer IJsselmeervogels met 2-0.

FC Rijnvogels: Van der Plas, Macrander (69. Scholten), Schonenberg, Michel, Noordam, Driebergen, Bijen (86. Rigters), Van Paasen, Mercera (69. Iliohan), Reyneveld (85. Rutgers), Van Leeuwen (69. De Jong).

Foto’s: Piet van Kampen.

Remco Mentink sprak na afloop van de wedstrijd met FC Rijnvogels-speler Tom Bijen.

Must Read