zaterdag, juli 20, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCRaymond Mensah baalt van gezeur bij verliezend LFC

Raymond Mensah baalt van gezeur bij verliezend LFC

-

Eerste klasse C (zaterdag)- LFC is nog altijd niet veilig en hoeft in elk geval niet meer naar boven te kijken in de zin dat er nog een prijs gehaald kan worden. Den Hoorn liet de ploeg van Roberto Escudero met 4-1 de hielen zien. Verdediger Raymond Mensah sprak na afloop van een ’teleurstellend resultaat’ waarbij hij baalde van een terugkerend verschijnsel.

,,Nog steeds ben ik van mening dat we een prima voetballende ploeg hebben met veel individuele kwaliteiten. Niet vaak doen we onder voor een tegenstander, maar wel overkomt het ons te vaak dat we met lege handen staan. De situatie begint zorgelijk te worden. Met nog twee overwinningen spelen we ons in veiligheid, maar dan moet het wel anders lopen dan tegen deze tegenstander.”

Aanvankelijk nam LFC het initiatief en liep het best aardig. ,,Na onze goede start counterden zij naar 1-0 en vanaf dat moment begon het onderlinge gezeur weer met verwijten. Dat is iets wat regelmatig de kop op steekt en dat helpt ons niet. Je moet het met en voor elkaar doen en er is juist positivisme nodig. We maakten via Mike Bekooij wel de gelijkmaker en naar mijn idee waren we op dat moment redelijk dominant. Zij moesten sowieso winnen en lieten ons aan de bal. Helaas ging er centraal achterin iets fout en dat leverde de 2-1 op. Vanaf dat moment weet je dat zij nog meer gaan inzakken en dat zij op de counter zouden gaan spelen.”

Na de pauze moest LFC in de achtervolging, maar de overtuiging ontbrak. ,,We gingen steeds meer tegen onszelf spelen en we kregen weinig ruimte van hen. Dan kom je niet tot kansen en een counter leverde ook nog eens de 3-1 op. Dan krijg je een wedstrijd waarin hoop en vertrouwen het winnen van ongeduldigheid. Een vrije trap in de slotminuten leverde ook nog eens de 4-1 op, maar toen was het al gespeeld. Een forse domper, want we wilden juist een goede eindsprint eruit persen. Nu moeten we vooral naar beneden kijken.”

Het is nog steeds onduidelijk of LFC drie punten kwijt is of niet. ,,Heel frustrerend dat we niet weten waar we aan toe zijn. Die beslissing had er al moeten zijn. Straks pakken we nog punten, maar krijgen na de competitie alsnog minpunten. Dat kan toch niet? Ook voor de tegenstanders is het van belang. Kijk, als we op 29 blijven staan moet het goed kunnen komen. Met drie punten minder staan we onder de streep en dreigt er nacompetitievoetbal.”

Toch heeft LFC zes punten nog in eigen hand. ,,We spelen de laatste twee duels op eigen bodem. Eerst tegen VELO en dan FC Skillz. Het zou ook wel eens lekker zijn als er meer publiek op afkomt en achter ons gaat staan. Ik denk dat de meeste clubs daar toch een voordeel aan hebben wanneer ze thuis spelen. Maar los daarvan; het moet eens klaar zijn met dat gezeur. Dat is een mentaal gebeuren en daarin blinken we niet bepaald uit. Het is een van de redenen dat ik na dit seizoen weg ga. Ik heb het hier geprobeerd, maar denk dat Voorschoten’97 meer bij mij past. Ik heb ook nog steeds de ambitie om hogerop te komen.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read