zaterdag, juli 20, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68Valken'68 kan geschiedenis schrijven

Valken’68 kan geschiedenis schrijven

-

In het seizoen 2010-2011 kwam Valken’68 nog uit in de derde klasse A waarin het kampioen werd. Het rekende destijds af met regionale verenigingen als Kagia, Lugdunum, Koudekerk, VV Leiden, LSVV;70, Woubrugge, Alphia en Hazerswoudse Boys. Vervolgens kwamen de Valkenburgers drie jaar uit in de tweede klasse, 2 jaar in de eerste klasse, daarna weer vier seizoenen in de tweede klasse en dit seizoen kwam het voor het vierde seizoen achtereen uit in de eerste klasse. Dat kan volgend seizoen ook nog het geval zijn, maar er gloort hoop voor divisievoetbal. Morgenavond speelt de ploeg van Derek van der Plas en Erwin van der Nagel op het eigen Duyfrak tegen VOC. Mocht dat winst opleveren dan wacht zaterdag de finale op neutraal terrein. Bij verlies zaterdag ligt er nog een herkansing. Onze redactie sprak over deze spannende weken met doelman Frank Kardjani, die kan terugkijken op een uitstekend seizoen.

,,Ik ben heel blij met mijn gemaakte stap naar Valken’68. Zonder meer heb ik het uitstekend naar mijn zin gehad bij Katwijk en ik had graag doorgedrongen tot de hoofdmacht. Toen ik wist dat dit er niet in zat, heb ik voor mezelf gekozen en werd het Valken’68. Die club kende ik al wel als gezellig en dat is ook uitgekomen. Al snel werd ik er opgenomen en uiteindelijk ben ik eerste keeper geworden en is het steeds beter gegaan. Op 26-jarige leeftijd moet je spelen, vind ik. Gelukkig is het zover gekomen bij Valken’68 en kijk nu waar we staan.”

Kardjani kreeg slechts 22 goals tegen en dat in 24 wedstrijden. De bij Amfish werkende sluitpost werd daarmee de minst gepasseerde doelman in de eerste klasse C. Liefst twaalf keer kon er een clean sheet worden genoteerd. Dit eerlijk verdeeld over de thuis- en uitwedstrijden. ,,Het zijn mooie statistieken voor een doelman, maar het heeft natuurlijk ook te maken met de jongens voor je. Ik moest wel wennen aan de nieuwe club, de speelwijze en de spelers en zoiets duurt een tijdje. Geleidelijk aan ging het steeds beter en groeide ik in het seizoen. Ik heb zeker wel mijn foutjes gemaakt, maar echte blunders kan ik me niet herinneren.”

Toen Kardjani neerstreek in Valkenburg meende hij dat er gewerkt moest worden aan de coaching en er moest meer rust aan de bal komen. ,,In beide facetten heb ik me zeker kunnen verbeteren, maar het kan altijd beter. Ik vind het belangrijk om me eerst op mezelf te focussen en daarna komt al het andere. Ik ben wel sterk in de reflex en de 1 op 1 en ook daarin wil ik me nog verder verbeteren. Vanaf het begin heb ik aangegeven dat ik ambities had om alsnog hogerop te komen. Dat staat nog steeds.”

Ondertussen zou dat dus ook met Valken’68 kunnen. ,,Zeker, waarom niet? Er staat een prima selectie, de organisatie binnen de club is prima en met het complex is ook niets mis. We maken een serieuze kans. Het voordeel is wel dat wij niet per se hoeven. Met het niveau van de eerste klasse is op zich niets mis, maar we gaan er zeker voor. Het zou de bekroning zijn van een sterk seizoen, hoewel het al met al te wisselvallig is geweest om kampioen te kunnen worden. VOC is nu onze tegenstander en zij willen hun plaats in de vierde divisie verdedigen. Je kunt beter jagen dan opgejaagd worden.”

VOC is afgelopen zaterdag bekeken tegen De Ster (3-0). ,,Ja, onze trainers hebben hen aan het werk gezien. Wij hebben als groep inmiddels ook beelden gezien van VOC. Een sterke ploeg met een uitstekende aanval, maar er liggen zeker kansen voor ons gezien onze eigen speelwijze. De groep is fit en we hebben er vertrouwen in. Nee, ik kijk zelf niet vooruit. We zullen eerst deze pot tot een goed einde moeten brengen en dat wordt lastig zat. Mocht het wel goedkomen dan hoeven we er na zaterdag nog niet uit te liggen. Misschien zit het seizoen er voor ons pas op vanaf 22 juni. We gaan het wel zien. Op zich ben ik nog rustig en kijk ik enkel maar uit naar dit toetje. Naar wat ik begrijp, kan het wel eens druk worden. Leuk om zo’n wedstrijd te spelen. Het geeft een boost om mezelf extra te motiveren.”

Foto’s: Saam de Mooij (uit tegen Den Hoorn, laatste wedstrijd, met onder meer een publiekswissel voor Kardjani)

Landelijk, vierde divisie / eerste klasse

Eerste ronde, zaterdag 1 of zondag 2 juni
a) VOC – De Ster  3-0
b) Unitas’30 – Bennekom 1-3
c) SC Kruisland – EFC 1-0
d) VELO – Almkerk 4-3
e) Spijkenisse – ASV Dronten 3-2
f) Sportclub Susteren- SV Wippolder 0-1
g) Heerjansdam – DCV 2-0

Tweede ronde, woensdag 5 juni
h) SV Valkenswaard- SDC Putten
i) SV Wippolder- Bennekom
j) WNC  – SC Kruisland
k) SHO – VELO
l) Heerjansdam- Spijkenisse
m) Valken’68 – VOC

Finales (neutraal terrein), zaterdag 8 of zondag 9 juni
n) SHO/VELO – Heerjansdam/Spijkenisse
o) Sportclub Susteren. SV Wippolder – SV Valkenswaard/ SDC Putten
p) Winnaar M (Valken’68/ VOC) – Winnaar J (WNC/SC Kruisland)

Om open plaats in vierde divisie, 1e ronde zaterdag 15 of zondag 16 juni
a) Verliezer O – Verliezer N
b) Verliezer O – Verliezer N

Tweede ronde, woensdag 19 juni
e) Winnaar A – Verliezer P
f) Winnaar B – Verliezer P

Finale zaterdag 22 of zondag 23 juni (neutraal terrein)

Bericht vanuit Valken’68

Beste Valken-fans,
Morgenavond is het zover. De nacompetitie gaat voor ons van start op het eigen ’t Duyfrak. We hebben een fitte selectie en kunnen op volle oorlogssterkte de wedstrijd tegen VOC beginnen.
Het programma voor morgen is als volgt:
18.30 uur: Sportpark geopend voor toeschouwers
19.30 uur: Optreden door Patrick Messemaker op het hoofdveld
19.45 uur: Kampioenenparade
20.00 uur: Eerste helft Valken ’68 – VOC
20.45 uur: Rust en optreden Patrick Messemaker op het hoofdveld
21.00 uur: Tweede helft Valken ’68 – VOC
21.45 uur: Einde wedstrijd en derde helft*
*Bij een gelijkspel  vindt er een verlenging plaats.
Let op: voor niet-leden geldt een entreeprijs van 5 euro. Ben je lid of sponsor? Neem je leden- of sponsorpas mee.
Om de doorloop te versnellen is het mogelijk om kaarten te kopen via de PR. Stuur hiervoor een e-mail naar pr@valken68.nl.
Wedstrijdsponsor: Postmus.nl
Tot woensdag
Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read