donderdag, juli 25, 2024
HomeTweede klasseUVSVoorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 27 mei

Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 27 mei

-

Den Hoorn-Voorschoten’97

Tien keer won Voorschoten’97 dit seizoen in eigen huis. Op vreemde bodem ging het minder crescendo en werden maar twee zeges geboekt. Natuurlijk zouden Jonathan Jonk en zijn mannen er graag eentje aan toevoegen in Den Hoorn, maar met twee vingers in de neus of met zomeravondvoetbal gaat dat niet lukken. Den Hoorn heeft een punt nodig om een eventueel winnend VUC van het lijf te houden. Rechtstreekse degradatie lijkt voor de thuisploeg vooral theoretisch, maar Den Hoorn zal geen enkel risico willen nemen. Bij winst kan de gastheer zich ook nog geheel in veiligheid spelen. Op eigen grond hielden de beide ploegen elkaar met 0-0 in evenwicht. Kan groengeel zich nog eenmaal opladen ook al gaat het bij hen ‘om niets’?

UVS-VUC

Het bezoekende VUC kan nog directe degradatie voorkomen als het UVS verslaat en Den Hoorn verliest van Voorschoten’97. Wel hangt een en ander nog van het doelsaldo af. Voor UVS is het over en uit. Zelfs een goede wedstrijd en een ruime overwinning zal de herinneringen aan het zeer matige seizoen niet doen vervagen. Om des keizers baard is een uitdrukking die opgang doet zo aan het eind van het seizoen en dat geldt zaterdag zeker voor UVS. De aanhang van de blauwwitten hoopt natuurlijk dat dat de thuisploeg zich nog eenmaal opricht om waardig afscheid te nemen van het thuispubliek. De teller zou stokken op 28 punten.

Nootdorp-Valken’68

Winnen van Nootdorp en dan informeren naar de uitslag Wippolder-DSO. Dat is een optie. Mogelijkheid twee, en die is veel waarschijnlijker: iedereen die Valken’68 een warm hart toedraagt zit met het oor tegen het mobieltje om de stand bij die ‘andere wedstrijd’ op de voet volgen. Die interesse is verklaarbaar: Als de Valkenburgers Nootdorp verslaan en Wippolder-DSO eindigt gelijk, dan is Valken’68 de winnaar van de derde periode en gaat nacompetitie spelen. Een optie is ook nog dat Valken’68 en Wippolder winnen, maar Die Hagahe verliest. Dan is het ook bingo voor de Valkenburgers. Nootdorp zal zich niet willoos naar de slachtbank laten leiden, want mocht die club met lege handen komen te staan en HVV en/of Den Hoorn wint dan is Nootdorp het haasje en zal nacompetitie moeten spelen om degradatie. Ook de Nootdorp aanhang zal het nieuws van andere velden met de grootste interesse volgen. Het wordt ongemeen spannend op Sportpark ’s Gravenhout. In eigen huis was Valken’68 nog met 2-0 de sterkste.

Overige wedstrijden: DHC-Honselersdijk, HVV-Forum Sport, VELO-Die Haghe, Wippolder-DSO.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read