donderdag, juli 18, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken '68Voorbeschouwing Valken’68 – VOC (2e ronde p/d-serie)

Voorbeschouwing Valken’68 – VOC (2e ronde p/d-serie)

-

Voorbeschouwing Valken’68  – VOC (2e ronde p/d-serie)

Woensdag 5 juni

Valken ’68 kan hoe dan ook terugkijken op een uitstekend seizoen. De Valkenburgers eindigden als tweede in de eerste klasse C en verdienden door deze eindklassering een rechtstreekse ticket voor de 2e ronde van de p/d-serie.

Op woensdag 5 juni ontvangt de formatie van Derek van der Plas VOC uit Rotterdam (als veertiende geëindigd in de vierde divisie B). Mocht Valken’68 de tweede p/d-ronde doorkomen, dan wacht op zaterdag 8 juni de finale tegen WNC (eersteklasser uit Waardenburg) of SC Kruisland (plaatsje bij Steenbergen, vierde divisie). De winnaar van dit duel promoveert naar de vierde divisie. De verliezer van de finalewedstrijd van 8 juni krijgt op woensdag 19 juni een herkansing om zich te plaatsen voor de finalewedstrijd op zaterdag 22 juni. De winnaar van dit duel promoveert ook alsnog naar de vierde divisie.

Mocht Valken’68 erin slagen om te promoveren naar de vierde divisie (de voormalige Hoofdklasse), dan leveren de geel-roden een unieke prestatie, want de Duyfrak-bewoners kwamen nooit eerder uit op dit niveau.

Op zaterdag 15 juni staat er overigens voor Valken’68 nóg een wedstrijd op het programma, want dan spelen de Valkenburgers bij ROAC de finale van de Sportiff LAV Cup tegen Graaf Willem II VAC.

Hierbij nog een verslag van de collega’s van Voetbalrotterdam.nl van het door VOC afgelopen zaterdag gewonnen duel tegen De Ster:

VOC is de eerste ronde van de nacompetitie zonder al te veel problemen doorgekomen. Ondanks een zeer matige eerste helft, trokken de roodzwarten uiteindelijk met 3-0 aan het langste eind tegen het Limburgse De Ster.

VOC moest het stellen zonder aanvoerder Yannick Koevermans, die vader is geworden. Zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Fedor Warmenhoven. Verder kon Jeroen Straetemans door een lichte blessure niet meedoen. De verwachting is dat zowel Yannick als Jeroen woensdag weer kunnen spelen, in de uitwedstrijd tegen Valken ‘68. VOC werd aangemoedigd door veel supporters, waaronder veel jeugdleden. Dat is altijd goed om te zien!

De hoop was dat VOC de tegenstander direct bij de keel zou grijpen en snel op voorsprong zou komen, maar daar kwam niets van terecht. Het spel oogde zeer afwachtend en inspiratieloos in de eerste 45 minuten. De grootste kans was zelfs voor De Ster, maar keeper Kristian van den Tempel voorkwam een achterstand met een mooie reflex, waardoor de bal via de lat overging.

Na de thee tapte VOC gelukkig uit een geheel ander vaatje en kwamen de Limburgers amper nog in de buurt van het Rotterdamse doel. Aan de andere kant nam de dreiging steeds verder toe en nadat wat kansen waren gemist, was het uiteindelijk Wouter van der Loo die de verdiende 1-0 op het bord schoot.

5 minuten later was de wedstrijd beslist, door een kolderiek ogend eigen doelpunt van De Ster, na een corner van VOC. Zoals we inmiddels gewend zijn, vulde de scheidsrechter, na een eigen doelpunt, op het formulier in dat Wouter van der Loo hem heeft gescoord. De 3-0 zou ook nog volgen. Topscorer Bas van der Storm rondde oog in oog met de doelman ijskoud af.

 

Must Read