zaterdag, juli 20, 2024
HomeStompwijk (zo)Stompwijk (zo) interviews‘Logische’ nederlaag Stompwijk ’92 bij HVV

‘Logische’ nederlaag Stompwijk ’92 bij HVV

-

Tweede klasse C (zondag)- Stompwijk ’92 ging zondag in Den Haag op bezoek bij HVV en keerde met lege handen terug uit de Hofstad. Na een brilstand bij rust waren de Hagenaars de Stompwijkers in de 2e helft duidelijk de baas (3-1).

Stompwijk’92 trad bij HVV aan zonder sterkhouders Rick Luiten en Nick Ammerlaan, terwijl goaltjesdief Enrico Geus niet volledig fit aan de aftrap moest verschijnen. Trainer Erik van Manen beschikt dit seizoen over een smalle selectie en moest daarom Geus ondanks liesklachten toch noodgedwongen laten starten. De gemankeerde Stompwijkse formatie hield ruim een uur stand tegen de sterkere thuisploeg, maar moest daarna capituleren.

Bij een 3-0 stand deed Donny van Marwijk nog wat terug en bepaalde zo de eindstand op 3-1. Door dit resultaat blijven de Stompwijkers in de zorgen, alhoewel directe degradatie niet aan de orde is. Hekkensluiter GDA heeft de rode lantaarn dit seizoen stevig vast en zal deze niet meer uit handen geven. Van Manen, volgend seizoen actief als oefenmeester van zaterdag derdeklasser Overbos, was na afloop realistisch in zijn commentaar. ,,We wisten dat we dit seizoen moesten knokken voor lijfsbehoud en dat scenario is ook uitgekomen. Voor een club als Stompwijk ’92 is dat geen schande. We weten waar onze kracht ligt, maar kennen ook onze beperkingen. Als Rick Luiten en Nick Ammerlaan ontbreken en ook Enrico Geus niet wedstrijdfit is, dan weten we dat we het moeilijk gaan krijgen. In dat opzicht is de nederlaag tegen een sterke ploeg als HVV een ‘logische’.”

Vervolgend: ,,We hebben dit seizoen in ieder geval bewezen dat we niet het lelijke eendje van de tweede klasse zijn. Met nog vijf wedstrijden te spelen is directe handhaving nog steeds mogelijk. We zullen de punten moeten pakken in de thuiswedstrijden tegen Teylingen, dat al een periodekampioenschap op zak heeft, ESTO en Altior. Mocht directe handhaving niet lukken, dan gaan we ons opmaken voor de p/d-wedstrijden. Vorig seizoen leverden deze wedstrijden ons promotie en een mooi feest op. Als we ons dit seizoen weten te handhaven dan zal de vreugde niet veel minder zijn’’, aldus Van Manen tot besluit.

HVV – Stompwijk ’92 3-1 (0-0).

Basisopstelling Stompwijk ’92:  Bennis, Van der Arend, Van Veen, Van den Bosch, Onderwater, Van de Salm, Van de Linden, Knijff, Van Marwijk, Van Benten, Geus.

Must Read