vrijdag, juli 19, 2024
HomeRCLInterviews RCLRCL profiteert van 'snipperdag' bij Kagia

RCL profiteert van ‘snipperdag’ bij Kagia

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Voor zowel RCL als Kagia was de onderlinge tweestrijd vooraf van groot belang. De Leiderdorpers willen graag omhoog kijken, maar daarvoor was winst absoluut noodzakelijk om niet verder achterop te raken. De Lisserbroekers stonden vooraf voorlaatste en daarmee is het belang voor de ploeg van Koen van der Vlugt direct aangeduid. Uiteindelijk werd het een eenzijdig duel waarin de thuisploeg geen kind had aan de povere weerstand van Kagia. De doelpunten werden over beide helften verdeeld en met de 6-0 kwamen de bezoekers eigenlijk nog goed weg.

RCL verloor vorige week onnodig van HVV, maar dat woord moest dit seizoen al te vaak worden gebezigd en dus was het nu zaak om op te staan en om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten. Kagia kreeg zeker vorige week te weinig tegen Foreholte, maar in het leven krijg je nu eenmaal niet altijd hetgeen je denkt te verdienen.

Het hoofdveld werd goed gekeurd door de leidsman en geruime tijd viel er ook best wel te voetballen, hoewel het predicaat ‘ideaal’ ook overdreven gesteld is. Gaandeweg werd het voor de spelers wel lastiger en de valpartijen en uitglijders namen richting kwart over vier toe. RCL ging echter veel beter met de omstandigheden om.

Al snel nam de thuisploeg de regie in handen en Kagia kon slechts volgen. Toch kreeg de ploeg van Hein van Heek het in het eerste deel amper voor elkaar om tot kansen te komen en zo bleef Kagia relatief eenvoudig in het spoor. Daar kwam na de openingstreffer evenwel verandering in. Michael Schouten vuurde eerst een schot af, maar daar had Aron Wijsman nog het oog in. Op de tribune werd er op dat moment een uitspraak gedaan over de ‘expected goals’. ‘Dat zal niet ver boven nul liggen’. Op dat moment was dat nog juist, maar een minuut of zeven later opende de genoemde middenvelder de score na een teruggetrokken bal van Jake van Heusden. Kagia dacht aan buitenspel, maar de fluitist gaf nul gehoor aan de smeekbede van de bezoekers.

Kort na de 1-0 was het weer raak en dat doelpunt mocht er ook al zijn. Pascal Brasker stelde Roy Weenink in staat uit te halen en zijn machtige en technisch sterke inzet was Wijsman de baas. Deze marge gaf de gastheren nog meer vleugels en van Kagia werd steeds minder vernomen. Jelle Modderman, centrale verdediger en aanvoerder, vroeg zich hardop af of zijn ploeg niet moest switchen naar 4-4-2 want het middenveld van zijn ploeg werd herhaaldelijk overlopen. De drie voorwaartsen stonden op een eiland en kwamen in het stuk niet voor.

Eigenlijk leek de wedstrijd al gelopen, want het krachtsverschil werd enkel maar groter. Wijsman kon nog een paar keer redding brengen, maar de sluitpost was kansloos op een meer dan venijnig schot van Jarne Kanbier, die in de winkelhaak eindigde. Het had voor de pauze nog slechter kunnen aflopen voor Kagia, maar het bleef vooralsnog bij de drie doelpunten.

Koen van der Vlugt bracht twee verse wissels aan de aftrap in de hoop meer grip te krijgen op de tegenstander en weer terug in de wedstrijd te komen. Dat lukte evenwel van geen kant. Kagia liet zich, onherkenbaar spelend, aan alle kanten ringeloren en bijna alle duels werden verloren. Zo was de tweede helft meer van het zelfde en was het feitelijk bezien enkel de vraag hoe hoog de uitslag zou uitvallen.

In het tweede deel kwamen er nog drie doelpunten bij en ook nu kon het thuispubliek de handen daarvoor op elkaar krijgen vanwege de schoonheid van de doelpunten. Uit een afgeslagen aanval pikte Van Heusden de bal op om met overtuiging uit te halen. Jesper van Overloop, bezig aan een sterk seizoen, toonde vervolgens ook in aanvallend opzicht zijn mannetje te staan met een krachtige kopbal waarop Wijsman andermaal moest passen. Het slotakkoord was voor zijn ruim een minuut daarvoor ingevallen broer Sven, die ook al liet zien sterk met het hoofd te zijn. En zo deelde vrijwel iedereen in de feestvreugde bij de thuisploeg en droop Kagia als een verzopen kat af.

RCL speelde met Michael Schouten op het middenveld. Deze speler werd langzaam gebracht door de trainer na alle blessureleed, maar toont meer en meer zijn waarde en lijkt de Leiderdorpers te voorzien van meer elan en daadkracht. Verder stond het achterin als een huis. Bij Kagia ontbraken er andermaal meerdere spelers. Voor het team van Van der Vlugt is het te hopen dat er na de winterstop spelers zullen terugkeren om wellicht te kunnen denken aan een wederopstanding. Doorgaans zit vechtlust en passie in deze ploeg ingesloten, maar daar was dit keer geen sprake van. Dat zal dus anders moeten om niet verder in verval te raken.

RCL- Kagia 6-0 (3-0). 28. M.Schouten 1-0, 30. Weenink 2-0, 41. Kanbier 3-0, 65. Van Heusden 4-0, 78. J. van Overloop 5-0, 86. S. van Overloop 6-0.

RCL: Bontje; De la Mar, J. van Overloop, R. Brasker, Vijlbrief (73. De Kroon); S. Schouten (78. Gassama), M. Schouten, Weenink (73. Assabban); Van Heusden, Kanbier (78. Flippo), P.Brasker (84. S. van Overloop).

Kagia: Wijsman; Diels, Koot, Modderman, Schoone (46. Van Duijn); Bakker (60. Immerzeel), De Graaf, De Bruijn; Lamboo (46. Bloem), Hoeke, Van der Schinkel.

Beluister hier nog interviews vanuit LAV met een speler van beide teams.

De fotoreportage is van Jan van der Lubbe die het slechte weer trotseerde en de tweede helft vast legde in beeld

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read