zaterdag, juli 20, 2024
HomeZaterdagTweede klasseVoorbeschouwing 2e Klasse C, zaterdag 9 maart

Voorbeschouwing 2e Klasse C, zaterdag 9 maart

-

Kagia – EMM ‘21

Voor de spanning onderin in onze regio moeten we zaterdag naar Roelofarendsveen. Op het eigen sportpark trapt EMM’21 om half drie af tegen Kagia. Na een flink aantal wisselvallige weken hebben de oranjehemden de weg omhoog weer gevonden.

,,Zo lang er kansen liggen, moet je ze grijpen”, waren de woorden van trainer Koen van der Vlugt na een zoveelste nederlaag. De opgave voor Kagia werd met de week lastiger, maar na deze uitspraak is het gaan draaien. Inmiddels hebben de oranjehemden twee wedstrijden op rij gewonnen. Ook nog eens twee wedstrijden waarbij het verdedigend goed stond en geen goals werden weggegeven.

Lukt het om de mooie resultaten een vervolg te geven in de uitwedstrijd tegen EMM ’21? Dan kunnen de Lisserbroekers voorzichtig weer een beetje omhoog kijken. In ieder geval weten de oranjehemden wat het is om te winnen van de club uit Roelofarendsveen, de heenwedstrijd aan de Kikkerbeetstraat werd met een 2-1 stand winnend over de streep getrokken.

Na de winterstop waren het voor tegenstander EMM ’21 tot nu toe vooral gelijke spelen. Vaak zwaar bevochten dus de mannen van trainer Jan de Koning weten hoe het is om met succes voor een resultaat te knokken. En dat moet de trainer en de spelers houvast geven.

Voor EMM ’21 zal er alles aan gelegen zijn om concurrent Kagia van het lijf te houden. Wint het team van trainer De Koning dan slaan ze weer even een gaatje met de onderste regionen. In Roelofarendsveen zijn ze inmiddels ook wel weer aan een winstpartij toe. Afgelopen zaterdag werd met 1-1 gelijkgespeeld bij HVV. Na afloop blikte doelman Jari van Veen trots terug. ,,We hebben te maken met een ziekenboeg en daardoor veel wisselingen in de opstelling, het is niet anders. Maar we hebben wel een ploeg die echt van iedereen kan winnen.”

Het belooft een spannende strijd te worden tussen twee ploegen die beide niet mogen verliezen. Maar toch ook beide eigenlijk wel moeten winnen om wat uit te kunnen lopen of de concurrentie van zich af te houden.

Alphia – Foreholte

De mannen van trainer Mo Bougrine mogen op bezoek bij Alphia. De vorige wedstrijd tussen beide teams eindigde in een 1-1 gelijkspel. Nieuwe ronde, nieuwe kansen en een nieuw elan onder de kersverse hoofdtrainer van de Voorhouters. Afgelopen zaterdag won Foreholte thuis met 4-1 van FC Oudewater, tegenstander Alphia won knap met 1-2 bij titelkandidaat DONK.

Met 25 punten staan beide teams op een gedeelde vijfde plek en alleen daarom al gaat dit een spannende wedstrijd worden. Twee ploegen die met zelfvertrouwen terugkijken op de vorige wedstrijd en die weinig voor elkaar onder doen. Foreholte heeft net een iets beter doelsaldo, maar zal in ieder geval niet mogen verliezen om de vijfde plek vast te kunnen houden.

De koploper staat op ruime afstand (acht punten) maar het gat met de nummer twee en drie (vijf punten) is te overbruggen. Wil Foreholte dit seizoen nog een mooi slot geven dan moet er worden gewonnen in Alphen aan den Rijn.

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen FC Oudewater was de stemming enthousiast bij de Voorhouters. ,,We waren de betere ploeg vandaag en met vertrouwen kijken we uit naar de volgende wedstrijden”, blikte de sterk spelende Gregor Zalewski terug op de wedstrijd tegen FC Oudewater. Als Foreholte deze mooie overwinning een goed gevolg wil geven dan moet er worden gewonnen van concurrent Alphia. Zaterdagmiddag na kwart over vier weten we meer.

FC Oudewater – RCL

RCL zal vol zelfvertrouwen richting Oudewater gaan. De Leiderdorpers, op een stevige vierde plek op de ranglijst, versloegen afgelopen zaterdag Olympia met 4-0. RCL begon sterk en had al voor rust de wedstrijd beslist, mede dankzij de doelpunten van uitblinker en sinds kort basisklant Sven van Overloop.

Op papier moet de wedstrijd tegen FC Oudewater geen lastige hobbel zijn voor de Leiderdorpers, maar RCL wil nog wel eens wisselvallig voor de dag komen en de FC heeft zeker uitschieters naar boven gehad.  Oudewater staat op een twaalfde plek op de ranglijst maar is bezig aan een aardige reeks na de winterstop. Van de vijf wedstrijden na de winterstop werd er maar één verloren en met name thuis is de ploeg van nu nog Alex Redel lastig te verslaan. De thuiswedstrijd tegen FC Oudewater werd net aan met 1-0 gewonnen door RCL. De Leiderdorpers weten dus dat ze een stugge tegenstander kunnen verwachten.

Na de winterstop draait de ploeg van trainer Hein van Heek prima mee en zijn de resultaten doorgaans keurig te noemen. Wint RCL dan blijft het vol de druk houden op de top drie van de competitie. En daarmee maakt het de uitwedstrijd tegen de brigade van Redel een hele belangrijke voor de Leiderdorpers. Saillant; de genoemde trainer zit volgend seizoen op de bank in Leiderdorp en keert daarmee terug op het oude nest. Tenslotte: komende dinsdag speelt RCL voor de districtsbeker thuis tegen Wippolder.

Overige wedstrijden: CSW- SVC’08, Nieuwkoop- VUC, UVS- DONK en Olympia- RCL

Stand bovenin tweede periode: 1 HVV 8-18, 2 RCL 8-17. De andere teams kunnen deze prijs niet meer pakken.

 

Must Read