donderdag, juli 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseBier en rompertje voor winnend Zwammerdam

Bier en rompertje voor winnend Zwammerdam

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na ruim drie maanden was er zaterdag eindelijk weer winst voor Zwammerdam. De belangrijkste concurrent voor de (veilige) 11e plaats, DWO, werd in een matige wedstrijd met 2-1 verslagen. Koen Woudenberg schoot vlak voor tijd de groenhemden vanaf de penaltystip naar de broodnodige drie punten.

Nadat Joep Roevers na drie minuten spelen de kans op de openingstreffer voor de bezoekers aan zich voorbij liet gaan, was het niet veel later wel raak voor Zwammerdam. Woudenberg zette vanaf de rechterkant goed door, waarna Jordi de Groot dit buitenkansje op waarde wist te schatten (1-0). DWO kreeg hierna kansen op de gelijkmaker, maar Zwammerdam-doelman  Emiel Samsom wist steeds tijdig in te grijpen.

Aan de andere kant was Ole Jansze dicht bij de 2-0, maar zijn kopbal eindigde via de buitenkant van de lat naast het Zoetermeerse doel. Vlak voor rust viel toch de gelijkmaker. Samsom kreeg een Zoetermeers afstandsschot niet onder controle, waarvan de attente Dylan de Haan kon profiteren (1-1).

In de tweede helft opende Zwammerdam (zonder de afwezige gebroeders Bons) sterk (met wat kansjes voor Woudenberg),  maar hierna maakten de bezoekers de meeste aanspraak op een voorsprong .Samsom redde knap op een inzet van De Haan, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel leek te eindigen.

Onbesuisd ingrijpen van DWO –keeper Jeroen Slaman op de ingevallen Tim Kramer zorgde ervoor dat de thuisploeg van de penaltystip mocht aanleggen. Woudenberg wist met dit Zoetermeerse presentje wel raad: 2-1. Even later floot scheidsrechter Hollemans voor het eind van de wedstrijd en was het eindelijk weer feest in de Zwammerdamse kleedkamer.

,,Deze zege is heel mooi, maar de belangrijkste prijs van deze week had ik  woensdag al binnen’’

Voor Zwammerdam-aanvoerder Lars Kremer kwam met deze zege een eind aan een voor hem hele mooie week. Na blessureleed van bijna een jaar kon Kremer tegen DWO weer een hele wedstrijd uitspelen en gaf met zijn terugkeer zijn team een belangrijke boost. Kremer na afloop: ,, Het was vandaag geen beste wedstrijd. Beide teams wilden perse niet verliezen en dat kwam het spelpeil niet ten goede. Heel lekker dat we uiteindelijk toch de winst binnenslepen. Deze zege is heel mooi, maar de belangrijkste prijs van deze week had ik woensdag al binnen’’, aldus een stralende Kremer, die deze week vader werd van dochter Sofie Janine.

De overwinning voor de thuisploeg betekende dat de bierpomp in de Zwammerdam-kantine overuren draaide. De jarige voorzitter Jaap Peters zag het glimlachend aan. Zwammerdam maakte vorig jaar melding van een snel teruglopend ledenaantal en bracht dit middels ludieke acties onder de aandacht van de (landelijke) media. VV Zwammerdam werd omgedoopt tot  ‘Zwangerdam’ om de inwoners en leden te attenderen op de noodzaak van jonge aanwas voor de voetbalclub. Zoals een goed aanvoerder betaamt, gaf Kremer direct gehoor aan de oproep van zijn voorzitter en mocht als dank een Zwammerdam-rompertje voor zijn pas geboren dochtertje in ontvangst nemen. Als het aan Peters ligt, was dit niet het laatste groene luierpakje dat hij dit jaar heeft uitgereikt….

Zwammerdam – DWO 2-1 (1-1) 6. De Groot 1-0, 45. De Haan, 85. Woudenburg 2-1. Scheidsrechter: Hollemans

Opstelling Zwammerdam: Samson, De Bruin, Van Asselt,Van Dorp, Jansze, L. Kremer, Woudenberg, Van den Berg, De Groot (64. T.Kremer), Peters (70. T. Kramer), Swaalep

Opstelling DWO: Slaman, Luydens,Riley,Meere,Moors,Faber,Suleiman,Timmers,De Haan, Roevers, Van Dijk

Sem Nazloomian

Note redactie: een uitgebreid fotoverslag van Jan van der Lubbe volgt nog.

Must Read