dinsdag, juli 23, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestHet moet veel beter bij Oegstgeest en LSVV'70..

Het moet veel beter bij Oegstgeest en LSVV’70..

-

Derde klasse A (zaterdag)- Gescoord werd er niet op de Voscuyl, gerekend en gehoopt des te meer. Voorlopig schiet het nog niet op de ranglijst voor Oegstgeest en LSVV’70, maar de beide trainers zien het verloop van de competitie nog altijd met meer vertrouwen dan zorg in.

Een logische zienswijze, uitgaan van sombere gedachten biedt immers weinig houvast, maar in de onderlinge tweestrijd was de oogst ontegenzeggelijk schaars te noemen. Een 0-0 hoeft niet saai te zijn en kan zelfs boeien, maar daarvoor was het geheel ruimschoots te fragiel aan twee kanten. Zeker bij de hoger aangeslagen thuisploeg.

Kevin Sip moet zich strekken om de 0-1 te voorkomen
Kevin Sip moet zich strekken om de 0-1 te voorkomen

Oegstgeest startte pover in de competitie met een uitschieter tegen UVS, zonder overigens een beloning (1-2), en wil zo snel mogelijk wegkomen uit de onderste helft en gokt volgens Jerry Ubink op een periodetitel. De van Kagia overgekomen trainer heeft voor die missie nog wel alle tijd, maar moest het voor wat betreft aanknopingspunten niet van het duel met LSVV’70 te hebben. Doelman Kevin Sip overtuigde onder de lat en de uit het zevende elftal ‘ingevlogen’ Ruben Reus toonde initiatief en leiderschap. Daarna moest met een vergrootglas worden gezocht naar vernuft en creativiteit bij de thuisploeg.

Natuurlijk staan er nog twee periodes open en is er rekenkundig nog van alles mogelijk, maar het spel was dit keer in elk geval zwaar onder de maat, waarbij het ook niet hielp dat Bob den Hollander ontbrak en routinier Remco Visser als andere sterkhouder niet thuis gaf.

Joep Zenden zoekt de aanval, Alen Stjepanovic kijkt toe
Joep Zenden zoekt de aanval, Alen Stjepanovic kijkt toe

Bij LSVV rekende Freek Jansen voor dat zijn ploeg er voor de ontmoeting met Oegstgeest beter voor stond dat vorig jaar om deze tijd. Een punt meer in het bezit, meer goals gemaakt en minder tegendoelpunten geïncasseerd . Geen speld tussen te krijgen, maar voor wat betreft het aantal punten gaat die vlieger nu niet meer op en is het immer flamboyante gezelschap laatste en leverden zeven wedstrijden nog steeds geen winstpartij op.

Winstkansen kwamen er zoals in elke wedstrijd wel, maar de blanco score was feitelijk bezien de enige juiste weergave van het gerommel in de marge. Joep van Tulder trof al snel de paal, Visser zag een strafschop gekeerd worden door Thomas Waasdorp en Van Tulder miste van dichtbij in de slotfase namens de thuisploeg.

Ruben Reus was een lichtpunt op De Voscuyl
Ruben Reus was een lichtpunt op De Voscuyl

Daar stond tegenover dat Sander Mulder een inzet verwerkt zag worden tegen de lat door Sip voor de pauze, invaller Gerben Groenendijk een vrije trap eveneens op de lat zag belanden en dat Mulder de 0-1 op zijn schoen had tegen sluitingstijd.

Tot meer dan twee keer regulier aftrappen kwam het niet en dus ziet de ranglijst er voor beide ploegen niet rooskleurig uit. ,,Wij delen ons seizoen meestal in vier fases in en in de tweede en vierde zijn we op ons sterkst”, somde Jansen op. Het is te hopen voor Jansen en de zijnen dat die inschatting uitkomt, want anders lijkt de vierde klasse weer in zicht te komen. Bij Oegstgeest rekent men ook op betere tijden, maar dan zal het ook daar structureel veel beter moeten.

Er waren zelfs twee belangstellende katten aanwezig in Oegstgeest. Deze viervoeter kijkt aandachtig toe
Er waren zelfs twee belangstellende katten aanwezig in Oegstgeest. Deze viervoeter kijkt aandachtig toe

Oegstgeest- LSVV’70 0-0. Scheidsrechter: Metzler. Toeschouwers: 85.

Oegstgeest: Sip, Gilliams, Ravensbergen, Hachmang, Leugering, Zenden (81.Groeneveld), Reus, Visser (46.Dijkstra), Bormans, Van Tulder, Opdam.

LSVV’70: Waasdorp (82. Zoutewelle), Meulman, Van Diggele, Filippo, Vroome (46. Ebbing), Meere, Huisman, Stjepanovic (70.Groenendijk), De Vries, Christina, Mulder.

Note red: Nababbel met Freek Jansen en Jerry Ubink volgt.

Foto’s: met dank aan Howard Misser

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read