woensdag, juli 17, 2024
Homesv AarlanderveenInterviews sv Aarlanderveen'Italiaanse' zege Aarlanderveen op koploper Soccer Boys!

‘Italiaanse’ zege Aarlanderveen op koploper Soccer Boys!

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Maar één schot van ons op hun doel, een gemiste strafschop door Soccer Boys en een schot bij ons op de paal, halverwege de tweede helft een onterechte rode kaart voor Killian Bouwhuis, een zeer goed voetballende ploeg tegenover ons op het kunstgras van veld twee en wij van Aarlanderveen die, zeker met z’n tienen, hebben geknokt in de goede zin des woord voor wat we waard zijn. Dat waren de bouwstenen voor een 0-1 uitzege in Bleiswijk waar Soccer Boys aan een gelijkspel genoeg had voor de eerste periodetitel. Vind je het gek dat we met een trots en blij gevoel na afloop op huis aan gingen”, aldus de helder analyserende Aarlanderveen-aanvaller Stefan den Horder.

Voor aanvang van het eerste fluitsignaal op Sportpark Merenveld in Bleiswijk was Soccer Boys de trotse koploper met zestien uit zeven waar de ‘trots uit de polder’ een zesde plek innam met elf uit zeven. Zou Aarlanderveen de goede lijn van elf punten uit de laatste vijf wedstrijden kunnen doortrekken wetende dat de bloemen voor de thuisploeg al klaar stonden bij het behalen van hun eerste periodetitel? Maar de groenwitten van trainer Sander van Dijk zijn de laatste vier jaar in de derde klasse gewend om bovenin mee te draaien.

,,Toch begonnen we redelijk moeizaam tegen het leuk ballende Soccer Boys. Ze kregen een in mijn ogen onterechte strafschop, voetbal is toch een contactsport dus een schouderduw moet toch kunnen? Maar deze werd naast het doel geschoten, gerechtigheid…? Ze knalden nog een keer bij ons op het aluminium en een doelpunt werd op terecht advies van onze grensrechter afgekeurd. Zij waren al met al de betere ploeg en wij konden er echt niets tegenover stellen tot de rust”, verhaalde Den Horder realistisch.

Het was na de pauze dan ook geen briljante aanval van Aarlanderveen waarmee ze op een 0-1 voorsprong kwamen. Den Horder: ,,Eray Bozkurt zette de bal prima voor en zag deze via een tegenstander achter de doelman van Soccer Boys verdwijnen. Dan krijgt Bouwhuis halverwege de tweede helft direct rood voor zijn verdedigende actie op de middenlijn. Een actie waarvoor, in mijn ogen, menig scheidsrechter louter geel zou geven. Maar de scheids beslist! Dus de rest van de wedstrijd zijn we nog meer gaan inzakken om er spelend met twee aanvallers uit proberen te komen. Een spelletje waar zij best moeite mee hadden, zeker ook omdat we op een klein speelveld voor elke bal gingen. Zo haalden we uiteindelijk de 0-1 winst binnen.”

Aarlanderveen kwam hiermee zelfs op plek twee terecht met veertien uit acht (17-10 en door dat doelsaldo bleven ze zelfs drie andere ploegen met veertien punten voor). Soccer Boys bleef ondanks het verlies koploper met zestien uit acht (18-9). Maar ze kunnen deze koppositie en de eerste periodetitel aan ASC verliezen als deze ploeg de na een kwartier gestaakte uitwedstrijd bij BSC’68 weet te winnen. Komende zaterdag speelt de ploeg van Van Dijk thuis tegen een oude bekende, Lugdunum, die in een Leidse derby DoCos met 2-0 versloeg, om zo op te klimmen naar plek tien met negen uit acht.

,,Ik denk dat deze ploeg, Soccer Boys, in de mix van ervaren naast jonge spelers best nog een hoop punten gaat pakken deze competitie. Maar uiteindelijk hebben wij, met maar één schot op hun doel toch de drie punten binnen en die tellen, onze tomeloze inzet getoond om dit eindresultaat te kunnen bereiken. En hoe dat is gebeurd, die zege, dat vergeten de mensen toch weer snel”, concludeerde de Aarlanderveen-aanvaller nuchter en zakelijk.

Soccer Boys – Aarlanderveen 0-1 (0-0). 55. Eigen doelpunt 0-1.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read