zaterdag, juli 20, 2024
HomeFC OegstgeestInterviews FC OegstgeestJerry Ubink en Freek Jansen in de nastoot

Jerry Ubink en Freek Jansen in de nastoot

-

Derde klasse A (zaterdag)- Schraalhans was keukenmeester zaterdagmiddag in Oegstgeest. De thuisploeg, ofwel de plaatselijke VV, en LSVV’70 kwamen zelden tot grootse daden (zie wedstrijdverslag). Beide trainers konden daar ook niet omheen, maar grepen naar strohalmen. Logisch en gegrond, want beide teams zijn uiteraard nog niet kansloos in deze competitie en met nog 19 wedstrijden voor de wielen kan het uiteraard nog alle kanten op.

Jerry Ubink (foto) had beduidend meer van zijn ploeg verwacht. Hij sprak over ‘een redelijke eerste helft’ en ‘een matige uitvoering na rust’. Een milde benadering, want Oegstgeest speelde waarschijnlijk de minste wedstrijd van het seizoen. ,,Ik denk dat we verzorgd voetbal speelden en dat wij ook het meeste gevaar hebben gesticht in de eerste helft. Na de rust had ik het idee dat er meer ruimte zou ontstaan en dat we daarvan zouden gaan profiteren. Helaas waren we niet bij machte om LSVV te kraken. We speelden eenvoudigweg te pover. Aan de buitenkant voorin brachten we niet genoeg, vanaf het middenveld had ik ook meer verwacht en dan wordt het lastig. Wij moeten normaal gesproken in staat zijn om LSVV te verslaan. Uiteindelijk hadden we geen recht op drie punten. Voorlopig moeten we ons op deze manier blijven bemoeien met de resultaten van de ploegen onderin en dat stelt teleur.”

 

Wel kon Ubink tevreden zijn over middenvelder Ruben Reus, die met veel dynamiek speelde. ,,Ik ken Ruben vanuit de jeugd van Quick Boys. Hij heeft ook bij VVSB gezeten. Na zijn studie is hij terecht gekomen in een vriendenteam hier en na een gesprek was het snel beklonken. Ik ben heel blij met zijn inbreng. Hij blijft overeind, ook in slechte wedstrijden.”

Collega Freek Jansen sprak van ‘een draak van een wedstrijd’ en ‘pijn aan de ogen’, maar had wel het idee dat LSVV de kans had laten liggen om de eerste zege weg te grissen. ,,Kijk, we komen kort na het begin goed weg met een bal op de paal. Dan krijg je met 1-0 een andere wedstrijd. Vervolgens missen zij een penalty, maar dat was de verdienste van Thomas (Waasdorp, red.). Toch waren wij in de eerste helft ook een paar keer dichtbij. Ik refereer met de winstkansen echter vooral aan het laatste kwartier. In een minuut tijd kregen we drie kansen. Een bal op de lat, een bal voorlangs en een inzet wordt van de doellijn afgehaald. Normaliter krijgen wij het juist moeilijk in het laatste kwartier vanwege het ontbreken van conditie, maar nu kwam Oegstgeest in die fase juist goed weg. Al met al waren we weer niet minder en viel Oegstgeest mij niet mee. Nee, ik zeg niet dat wij het groots hebben gedaan, maar een driepunter zat er toch in.”

Beide coaches waren niet gelukkig met de arbiter van dienst. Ubink: ,,Hij floot heel veel dood en dat was zeker niet in het voordeel van mijn ploeg. Als het al niet loopt en daar komen tal van vertragingen bij dan wordt het er niet beter op. Maar goed, we hebben zelf te weinig gebracht. Daarvoor zijn we zelf verantwoordelijk. Jansen: ,,Mwah, hij floot niet geweldig. Maar nog altijd veel beter dan de scheids die we tegen Gouda hadden. Daardoor verloren we twee punten. Dat was pas zuur.”

Ubink wanhoopt zeker nog niet en hoopt letterlijk en figuurlijk op een betere periode. ,,Naar boven hoeven we vooralsnog niet te kijken, maar ik blijf geloven in een opgaande lijn. Als het dan eenmaal gaat draaien dan kunnen we zomaar meedoen om een periodetitel. Nu was het niet best, maar we hebben zeker al prima (delen van) wedstrijden gespeeld. We blijven hameren op zaken die verkeerd gaan. Zeker in de kleine ruimte moeten we beter worden en de creativiteit moet omhoog.”

Jansen beseft dat er nog niet gewonnen is, maar weet ook dat LSVV wel sterker gaat worden de komende tijd. ,,Nu misten we Neal Petersen en Ernst van Ruiten is ook weer aan het terugkomen. En het mag duidelijk zijn dat Gerben Groenendijk een versterking is. Hij viel prima in. Die jongen heeft overzicht en een prima trap. We zijn blij dat hij nu blessurevrij is. Al met al heb ik steeds meer mogelijkheden en dat is prettig werken. Onze fase van ontgroening hebben we nu gehad. Met Sparta mee van vorige week (districtsbeker, red.) houden we nu tweemaal de nul, dat is positief. Dit hoort bij onze fase ‘opleving’. Na de winterstop houden we rekening met onze dip, enkel moet die niet zo lang duren. En dan gaan we voor onze eindsprint. En dan zien we wel of het genoeg is. In elk geval vind ik ons niet bij uitstek de grootste degradatiekandidaat. Ik ben hoopvol gestemd.”

Genoeg berekeningen en positieve aanknopingspunten dus voor Oegstgeest en LSVV’70. Enkel niet gebaseerd op het onderlinge treffen, waarin beide ploegen met een punt rijkelijk werden beloond.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read