dinsdag, juli 23, 2024
HomeKagiaInterview KagiaKagia: het is een kwestie van geduld

Kagia: het is een kwestie van geduld

-

Derde klasse B (West I)- Kagia bleek, na de benauwde overwinning tegen hekkensluiter VEW (1-0) uit Heemstede, andermaal een reuzensprong dichterbij het kampioenschap te zijn gekomen. De oranjehemden konden niet alleen drie punten aan het puntentotaal toevoegen, maar alle ‘concurrenten’ bleken ook nog eens verloren te hebben.  De nummer 2, Pancratius, staat met nog 8 wedstrijden te spelen op een achterstand van 15(!) punten en dus kon na afloop in de bestuurskamer van Kagia het grote rekenen beginnen. Als Kagia de komende vier wedstrijden wint, en ook Pancratius dan geen punten morst, kan op 13 april in Lisserbroek de vlag uit. En anders wordt het een weekje of twee weken later. De vlag zal uitgaan!

Kagia, ditmaal zonder de geblesseerde topscorer Tijs van der Schinkel, kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Spits Dirk-Jan Ligtenberg toonde zich eindelijk weer trefzeker en kogelde de bal van ruim 25 meter afstand fraai in de kruising (1-0).VEW toonde zich hierna een taaiere tegenstander dan je vooraf van een rode lantaarndrager zou mogen verwachten en verscheen enkele keren dreigend voor het doel van goalie Sander Hogervorst. Vlak voor rust leek Timo Sluijmer de voorsprong voor de thuisploeg te verdubbelen, maar zijn schot stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in.

In de 2e helft ging Kagia, nu met de wind in de rug, op zoek naar de bevrijdende voorsprong, maar doelpogingen van Roy Hogewoning, Rens Lamboo en Dorus van der Voort werden door de sterke VEW-doelman Jelle de Vries onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant moest Hogervorst nog een keer zijn klasse etaleren door een gevaarlijke kopbal van Jasper van der Veldt vlak voor de doellijn te pareren. Kagia-verdediger Glenn Lobbezoo verliet niet veel later met een enkelblessure het veld en moest voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. VEW perste er nog een slotoffensief uit, maar de gelijkmaker bleef uit. Het was beslist niet de beste wedstrijd van het seizoen van de thuisploeg, maar dus wel weer ‘gewoon’ drie punten voor de ongenaakbare lijstaanvoerder.

,,Als spelersgroep zijn we hongerig en willen ongeslagen kampioen worden’’

Matchwinner Ligtenberg na afloop: ,,Het was pas mijn 3e treffer van dit seizoen en als dat achteraf ook nog de winnende blijkt te zijn, dan is dat extra lekker. Het was met deze weersomstandigheden lastig voetballen. Daarnaast vond dat ik dat we, met name in de eerste helft, de tweede bal te vaak verloren. Maar goed, de winst is wat telt en als je dan hoort wat de concurrentie heeft gedaan, dan komt het kampioenschap nu wel heel dichtbij. Als spelersgroep zijn we hongerig en willen we ongeslagen kampioen worden. Ik heb, net als wat andere jongens uit ons team, met de jeugd van FC Lisse vaak gespeeld tegen clubs als Voorschoten’97, UVS en RCL. Het zou natuurlijk mooi zijn om volgend seizoen met Kagia tegen deze clubs in de tweede klasse te spelen. Dat is van later zorg, eerst kampioen worden en daarna een mooi feest vieren in Lisserbroek’’, aldus de aanvaller tot besluit.

Kagia – VEW 1-0 (1-0). 3.Ligtenberg 1-0.Scheidsrechter: Maas

Opstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Meiland, Lobbezoo (58. Tibboel), Hoejenbos, Sluymer,Imanse (76. Van der Voort), Hogewoning, Ligtenberg, Lamboo, Van Beelen(70. Van der Veek).

Opstelling VEW: De Vries, Domingo,De Gier, Jansen,Franse,Peters,Van Kampen, Moison, Van der Veldt,Treur, Dekker.

Must Read