zondag, juli 21, 2024
HomeASCInterviews ASCKoudekerk trekt goede lijn door tegen ASC

Koudekerk trekt goede lijn door tegen ASC

-

Derde klasse A (zaterdag)- De openingswedstrijd van het seizoen tegen de Good old uit Oegstgeest leverde een positief resultaat op voor de Ajax Sportman Combinatie.
Zaterdag de heenwedstrijd en eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft op eigen veld voor Koudekerk. De bordjes werden dit keer verhangen (3-0).

Een interessante wedstrijd met name omdat de twee trainers, Jarno Verweij en Stefan Kraaijvanger, elkaar goed kennen dus het nodige denkwerk moesten verrichten om elkaar te kunnen verrassen. ASC startte als gebruikelijk in een lastig te bespelen 1:5:3:2 formatie terwijl Koudekerk in de gebruikelijke 1:4:3:3 begon waarbij de 3 voorwaartsen regelmatig van positie wisselden. De behendige Sem van Aalst was dit keer regelmatig in de spits te vinden terwijl Youri Looyestijn vanaf de linkerkant de nodige slimme balletjes achter de laatste linie wist te deponeren.

Deze tactische zet zorgde voor de nodige problemen bij ASC, de nodige aanvallen rolden richting het Oegstgeestse doel met lopende spelers vanuit de tweede lijn en goed positiespel. Ondanks het Koudekerkse overwicht kwam ASC met enige regelmaat uit de verdedigende stellingen met venijnige counters waarbij de snelle Lars Valckx werd gezocht. In de eindfase werd doelman Roy Dorrepaal niet echt in verlegenheid gebracht.

Zijn collega aan de andere kant, Max van Wijk, zorgde met de nodige reflexen dat er geen score te noteren viel.Toch was hij uiteindelijk kansloos op een inzet van Mitchell Bons. De buitenspeler werd met een prachtige pass weggestuurd door Looyestijn. Bons kapte zich goed vrij en vond met links de korte hoek naast doelman Max van Wijk . Dat zorgde ervoor dat Koudekerk met een 1-0 voorsprong aan de thee kon beginnen.

Wat er in de thee zat, zullen we nooit weten, feit is wel dat het ASC beter smaakte dan de gastheren.Trainer Kraaijvanger liet zijn backs hoger op het veld opereren en de ruimtes tussen de Koudekerkse linies werden groter waardoor ze steeds meer op eigen helft kwamen te spelen. Ondanks de goede fase van ASC hoefde Dorrepaal nauwelijks echt in actie te komen. Naarmate de wedstrijd verstreek, kon Koudekerk zich steeds meer aan de greep van ASC ontworstelen en de vijandelijke helft op zoeken.

De nodige wissels aan beide kanten brachten ook nieuwe energie aan deze nimmer saaie wedstrijd. Na een goede individuele actie van Van Aalst wist hij Looyestijn bij de tweede paal te bereiken die wel raad wist met dit buitenkansje en droog de 2-0 achter Van Wijk schoot.  Deze bevrijdende treffer gaf ASC de genadeklap en de gastheren vleugels.

Smet op de wedstrijd was de snelle rode kaart die de zojuist ingevallen Olaf Bakker ontving van scheidsrechter Guus van Ekelenburg. Het leek een wat onhandige actie met grote gevolgen, de TV-beelden zullen moeten uitwijzen of de leidsman het bij het rechte eind had. Diezelfde Bakker was niet lang ervoor prima bediend door de eveneens ingevallen Glenn Bennis en dacht de 3-0 op het bord te brengen maar werd afgevlagd voor buitenspel. Ook aanvoerder Sean Goebel haalde het einde niet doordat hij zijn tweede gele kaart ontving na iets te fel protesteren bij de scheidsrechter na een foutieve beslissing.

In de eindfase van de wedstrijd had Koudekerk nog een aantal serieuze kansen om de stand verder op te hogen maar dat leek niet te gaan slagen. Totdat Looyestijn besloot om de bal van zeker 35 meter over de ver voor zijn doel staande Van Wijk te lepelen met een prachtig aangesneden lob waarmee alsnog de 3-0 als einduitslag kon worden genoteerd.
Uw verslaggever heeft genoten van deze open wedstrijd waar beide teams een goed aandeel in hadden, mooie reclame voor het amateurvoetbal in de derde klasse A.
Koudekerk ligt op koers om zich veilig te gaan spelen en van daaruit verder te kijken wat de mogelijkheden zijn, voor ASC is het zo zoetjes aan zaak om het goede spel om te gaan zetten in punten.

Opstelling Koudekerk: Dorrepaal; De Boer; Roosenbrand; Van Rijswijk; Schmand (Van Den Berg); Looyestijn; Van Aalst (Vonk); Bons (Bennis); Meertens (Olaf Bakker); Cetinkaya (De Groot); Wessel Bakker

Opstelling ASC: Van Wijk; Van Bergen; Goebel; Jansen; Schouten; Valckx; Van Zandwijk; Iliopoulos, Schipholt; Bertels; Sijbesma (Meijer)

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read