maandag, juli 22, 2024
HomeSporting LeidenSporting Leiden (za) interviewsKrakerrr van de Week: Sporting Leiden- Lugdunum

Krakerrr van de Week: Sporting Leiden- Lugdunum

-

In de derde klasse A staat de enige Leidse derby op het programma. Het is de grote vraag of deze strijd tussen de ploegen uit de sleutelstad ook volgend seizoen nog op het programma staat. Lugdunum kan frank en vrij spelen, maar dat is bepaald niet aan de orde voor de ploeg van sinds kort Ronald Mink. Onze redactie koos ervoor om dit duel vooral te belichten vanuit het oogpunt van de thuisploeg waar Jordy Heemskerk klaar is voor de laatste drie wedstrijden in competitieverband en hopelijk voor hem en de club nog extra weken in de nacompetitie. Na dit seizoen verkast de robuuste verdediger naar een andere Leidse club, te weten FC Boshuizen.

Allereerst gesproken over zijn aanstaande vertrek. ,,Dit speelde al een tijdje, maar ik heb dit recentelijk pas bekend gemaakt bij de club. Ik wilde geen onrust zaaien en ik vermoedde ook dat mijn vertrek niet goed zou vallen. De spelersgroep reageerde gelukkig positief en gunt mij de positieverbetering. Ook Ronald heeft mij succes gewenst en ik kreeg warme woorden van Huig Jan Heeringa, die onlangs zoals bekend de club verliet. Voor mij is het helder. Ik heb hier tien jaar mijn ziel en zaligheid gegeven, voor FC Rijnland en Sporting, en ik ben toe aan een volgende stap. Ik ben 26 jaar en dan is het niet zo gek dat je ook eens elders wilt kijken of je dat niveau aan kunt. Daar heb ik alle vertrouwen in overigens.”

Het contact ontstond eind januari en de club en speler waren er snel uit. ,,Ik ben iemand die van gezelligheid houd en dan zit je bij Sporting Leiden gegarandeerd goed natuurlijk. Ik denk echter dat ik dat ook ga vinden bij FC Boshuizen, de club waar ik ooit begonnen ben. ‘Souf’ (Soufiane Boukhidous) gaat er ook heen en zo ook de gebroeders Bekooij. FC Boshuizen wil een Leids gezicht krijgen en misschien dat er nog wat spelers bijkomen, waardoor het alleen maar leuker kan worden daar. De eerste klasse op zaterdag wordt voor mij een mooie uitdaging. Het cirkeltje is rond voor mij in elk geval.”

Ondertussen kan Sporting Leiden zich niet meer in veiligheid spelen. Ja, er is nog een kans van een procent of zo. ,,Je moet reëel zijn. Het maximale voor ons is de nacompetitie. Enkele weken terug presteerden we als een drol tegen Van Nispen. Dat was echt een zeperd van de eerste orde. Daarna hebben we ons uitstekend hersteld tegen Koudekerk. Zelfs hadden we de winst kunnen pakken, maar eerlijk gezegd had het ook een nederlaag kunnen worden. Tegen VVSB deden we het een uur lang goed, maar daarna ging het kaarsje uit en gingen we er met 4-1 af. Dat was sowieso vooraf ook al een lastige kluif, want Ronald Mink jr en Souf ontbraken in die wedstrijd. De stand leert ons nu dat we maar een geringe marge hebben hebben op SCW en Stompwijk’92. Daarbij speelt SCW ook nog tegen AVV Alphen dus we zullen hoe dan ook van Lugdunum moeten winnen zaterdag.”

Sporting Leiden draait een meer dan wisselvallig seizoen en Heemskerk, die nooit te betrappen is op een mindere inzet, loopt daar niet voor weg. ,,Ik wil altijd hetzelfde brengen, maar om resultaten te halen moet je er met zijn allen staan. Dat is zeker niet in alle wedstrijden gelukt. Raadselkrachtig dat we het bijvoorbeeld wel tegen Koudekerk konden opbrengen en in andere duels verzaakten. Ik had dan ook graag gezien dat het anders was gelopen met de trainer. Dat we er matig voor stonden, is niet op zijn conto te schrijven. Het ligt bij de spelersgroep. Voor mij had deze beslissing niet genomen hoeven worden. Daarbij geen kwaad woord over Ronald, want hij hoort bij deze club en kan ons ook prima motiveren. Dat zal zaterdag hopelijk niet eens nodig zijn want in een derby wil je winnen. Er is ook geen andere keuze. Ik sprak Rick Arnoldus, die hier vandaan komt. Lugdunum zal het zeker niet gaan laten lopen, want ook voor hen is het een derby die ze willen winnen. Ik heb super veel zin in die pot, ook al omdat Rick, Renaldo van den Berg en Koos de Haas (familie) daar spelen. Het lijkt mij een voordeel dat we thuis spelen op ons moeilijk te bespelen veld. Maar links-of rechtsom; enkel een overwinning telt. Dan zouden we in elk geval prima zaken doen ten opzichte van Stompwijk’92, dat een lastig programma heeft.”

Degradatie naar de vierde klasse gaat volgens de centrale verdediger pijnlijk zijn bij de club uit De Morsch. ,,Die vierde klasse klinkt niet aantrekkelijk en daar ga je niet zomaar weer uitkomen ook. Ik weet niet precies wat andere spelers gaan doen, maar ik denk niet dat het bij twee vertrekkende spelers blijft. Sommige spelers waren al eerder van plan te stoppen. Zoals bekend is de club opgebouwd uit VV Leiden en FC Rijnland. Veel spelers van VV Leiden waren toen al op leeftijd en zijn gestopt of zijn dat van plan. We hebben dit seizoen al een aantal keer gebruik moeten maken van spelers die het rustig aan doen op lager niveau. Erik Bakker deed laatst nog mee, maar liep een zware blessure op. Dat zit dan ook bepaald niet mee. De club is bezig om spelers aan zich te binden. Voor 1 en de breedte en dat zal ook nodig zijn. Ik wil hier vertrekken met lijfsbehoud. Sporting is een mooie club en ik heb er altijd voor willen vechten, maar ik heb voor mezelf gekozen.”

Het eerste duel in de Kikkerpolder leverde met 1-1 geen winnaar op. In die tijd ging de ploeg van Marco Harleman en Nino Poulina nog mee met de kopgroep, maar Lugdunum maakt nu al enige tijd deel uit van de buik van een minipeloton.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read