woensdag, juli 17, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV'70 ontpopt zich als reuzendoder

LSVV’70 ontpopt zich als reuzendoder

-

Derde klasse A (zaterdag)- Twee weken geleden werd in de Kikkerpolder het hooggeplaatste Be Fair door de ploeg van LSVV’70 trainer Freek Jansen met een nederlaag(3-1) huiswaarts gestuurd. Zaterdagmiddag won de studentenploeg op eigen veld van B.S.C’68 met 1-0, de nummer twee op de ranglijst. Neal Petersen schoot zijn ploeg in de slotfase, middels een fraai genomen vrije trap, naar de zege. Het was voor de geslepen routinier alweer zijn  vijfde treffer dit seizoen vanuit een standaardsituatie. De ploeg uit Benthuizen houdt toch al niet de beste herinneringen over aan de ploeg van Jansen. Het restant (28 minuten) van het vorig seizoen gestaakte duel werd na een 0-0 stand alsnog verloren, waardoor de deur hardhandig werd dicht gegooid door de Leidenaren voor promotiekansen van BSC.

Beide ploegen deden in een rommelige eerste helft weinig voor elkaar onder, waarin de spaarzame kansen van zowel de gastheren als bezoekers op de vingers van een hand te tellen waren. Defensief, met de sterkhouders Tim van Luxemburg en Jos van Beuningen, stond het goed bij de thuisclub. Dit tot grote tevredenheid van Jansen, die zijn ploeg dit seizoen maar al te vaak in de beginfase op achterstand gezet zag worden. Paulus Egberts, kreeg na een eerste poging van de gasten, de eerste serieuze kans van de wedstrijd. De spits had teveel tijd nodig om doeltreffend af te ronden. Het antwoord van de zwaar tegenvallende bezoekers, die geen moment het grote verschil op de ranglijst konden waarmaken, kwam tien minuten voor de rust. L.SVV doelman Dammes Waasdorp voorkwam met de voet de openingstreffer. Een heerlijke steekbal halverwege de eerste helft van Joost Wijnakker, aan de andere kant, was voor de opkomende verdediger Sander Mulder net iets te lastig om doeltreffend uit te halen.

Kort na rust was het even schrikken voor de Jansen Boys. Van Luxemburg werkte binnen de lijnen een tegenstander tegen de grasmat. De spelleider negeerde de roep om een strafschop. LSVV kreeg meer grip op de wedstrijd, waar Petersen met fijne passes vooral Jidde Doornenbal aan het werk zette. De snelle spits, die dit keer geen gelukkige wedstrijd speelde, was een plaag voor de laatste linie van de ploeg uit Benthuizen. Nadat eerst van Luxemburg corrigerend moest handelen, na een misverstand in de Leidse defensie, testte de centrumspits van de gasten het aluminium achter Waasdorp. Van Beuningen raakte vlak voor tijd eveneens het aluminium. De solide spelende verdediger speelde soepel een verdediger uit, maar zag zijn schot via de kruising naast gaan.

Doornenbal was even later niet gelukkig in de afwerking, na een uitstekende assist van de goed spelende Thomas Loos. De beloning voor de ploeg die daar het meest recht had, werd in de slotminuut via de eerder benoemde treffer van Petersen uitgebreid begroet. Alen Stepanovic, in de ploeg gekomen voor Egberts, had de zege nog meer glans kunnen geven. Het uitkappen van een verdediger was functioneel en fraai, de afwerking onvoldoende. De ploeg van Jansen gaat met de belangrijke punten met een goed gevoel de winterstop in.

De matchwinnaar die van zijn trainer de fraaie goal op een wat andere manier mag vieren, roemt Jansen om de tijd en de energie die hij erin stopt. ,,Het stond goed bij ons. Het plezier spatte er vanaf. Als we doen waar we goed in zijn kunnen we goed voetballen. Vooral in de omschakeling spelen we uitstekend.’’

De blije trainer zag zijn ploeg vooral verdedigend goed voor de dag komen. ,,Met Van Luxemburg als stofzuiger deden we het verdedigend op een paar slippertjes na uitstekend. Dit zijn bonuspunten voor ons. Het was met name voor rust van beide kanten niet groots, de punten zijn echter het belangrijkste. En met een knipoog ‘nooit meer trainen’, dan winnen we tenminste.”

Later op de dag zou het bonte gezelschap nog samenkomen om Sinterklaas te vieren. Rijkelijk laat, maar de Leidse formatie komt wel vaker verrassend uit de hoek. Vrag dat maar aan Be Fair en BSC’68…

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Van Beuningen, Filippo, Van Luxemburg, Mulder, Wijnakker, Groenendijk, Doornenbal, Petersen, Egberts, Loos.

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read