vrijdag, juli 19, 2024
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkOverwinning komt uit de tenen bij jubilerend Koudekerk

Overwinning komt uit de tenen bij jubilerend Koudekerk

-

Derde klasse A (zaterdag)- Koudekerk wordt dit seizoen veelal geroemd om de positieve spelopvatting en het aanvallende spel. De ex- vierdeklasser gaat prima mee in de subtop en kon gisteren wederom drie punten bijschrijven. Tegen laagvlieger AVV Alphen kostte dat verrassend veel moeite, maar het bier smaakte er ’s avonds niet minder om bij de club die het 85-jarige bestaan vierde. Verdediger Fabian Roosenbrand was zo eerlijk om te stellen dat hij al geen rekening meer hield met een zege, maar vlak voor tijd kwam het goed: 3-2.

,,Bij dit soort wedstrijden ligt het gevaar van onderschatting op de loer, hoewel we daar vooraf zeker over spraken. Uit hadden we ruim en makkelijk gewonnen en misschien sluipt het er dan onbewust in en dan speel je vervolgens een moeizame wedstrijd. Het is wel erg lekker dat het nog goed kwam, want anders is de stemming op zo’n feest toch net iets minder. Maar eerlijk gezegd dacht ik tegen het einde van de wedstrijd niet meer dat het zou lukken. We speelden gewoonweg niet zoals we kunnen en we moesten ook nog eens passen op hun gevaarlijke uitbraken. Voorin hebben ze wel wat handige, snelle en sterke spelers.”

Ondanks dat Koudekerk een mindere dag kende, was het halverwege toch al 2-0. ,,Daar was wel veel mee gezegd. Vooral in het eerste halve uur was het slordig en ontbrak de focus. Pas in het slotgedeelte van de eerste helft vonden we iets meer rust in ons spel.”

Kenan Cetinkaya opende na amper twintig minuten het bal. Vijf minuten voor de pauze verdubbelde Mike van Velzen de score en daarmee leek een relatief eenvoudige zege in de maak. Niets bleek minder waar te zijn. Binnen het uur zorgde clubtopscorer Fabian Verberg voor de 2-1, nadat de bezoekers de lat al hadden geraakt, en tien minuten later maakte de vrijwel zekere degradant de gelijkmaker, wederom via de genoemde aanvaller. Pas twee minuten voor tijd volgde de opluchting voor de thuisploeg. De ingevallen Stan van Veen maakte er 3-2 van en zo kon de mindere beurt alsnog worden vergeten.”

,,Eigenlijk wel vreemd dat we onlangs tegen het sterke DWO weinig weggaven en nu juist veel meer. Dat heeft dan toch met een combinatie te maken van het ontbreken van scherpte, gemakzucht en de houding in het veld. Maar goed, je kunt ook niet altijd zes gooien en het belangrijkste is dat we de pot alsnog uit het vuur hebben gesleept. We willen in de buurt van de top drie blijven en dat is nu gelukt. Overigens denk ik ook dat het met wat afwezigen te maken had. Dan moet een trainer wat gaan puzzelen. De 3-2 was overigens wel een doelpunt uit het boekje. Een bal werd doorgekopt door Van Velzen en goed verwerkt door Delano Kastelijn. Uiteindelijk bezorgde Van Veen ons de zege. Martijn de Boer was verder belangrijk met zijn assist voor de tweede. Een strakke voorzet waar hij, haha, normaal niet zo van is. Tenslotte wil ik ook een groot compliment geven aan Kenan. Een prima voetballer die gestopt was, maar ondertussen weer helemaal terug is. Hij heeft nu drie keer in de basis gestaan en deed dat uitstekend. Hij blijft vast staan zoals het nu gaat en dus hebben we er weer een wapen bij. Okay, en nu terug naar het feest. Vervolgens een weekje rust en dan weer knallen en zien wat er eventueel nog in het vat zit.”

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, Van der Zwet, De Schepper, Roosenbrand, De Boer, Schmand, Cetinkaya, De Groot, O. Bakker, Van Velzen, Van Rijswijk.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read