woensdag, juli 17, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgStrijd om de titel van Zoeterwoude: Meerburg versus SJZ

Strijd om de titel van Zoeterwoude: Meerburg versus SJZ

-

Al op de tweede wedstrijddag is het raak. Meerburg ontvangt SJZ, ofwel Zoeterwoude Rijndijk kruist de degens met Zoeterwoude-Dorp. Een wedstrijd die niet zal zorgen voor een file op de A4, want voor de reizigers zullen geen oog hebben voor de derby die altijd vol zit van sentimenten. Maar dat menig inwoner van Zoeterwoude in de agenda komende zondag heeft aangekruist om vrij te houden staat wel vast.

mb sjz A4

Pijn aan de ogen, een draak van een wedstrijd, bar slecht; in niet mis te verstane bewoordingen werd de eerste wedstrijd van Meerburg omschreven. Gewonnen werd er dan wel, maar de kritiek was niet mals. Geen beste generale voor de match tegen SJZ aanstaande zondag. Keeper Patrick Bom (foto) beaamt de wanprestatie. ,,Het was redelijk slecht en we leden veel te veel balverlies. Aan de andere kant: UDO kwam tot de zestien en dat was het dan wel. Een paar snelle aanvallen met Mats van der Poel aan het eind zetten ons op een toch wel comfortabele voorsprong. Het gaat uiteindelijk om de punten en die werden bij ons bijgeschreven. Ik denk dat we aan het eind van het weekend op zes punten staan. Thuiswedstrijden moet je winnen ook al speel je in een derby tegen SJZ.”

MMO-Meerburg_0561.1-131014

De doelman heeft bij een aantal club in de Haagse regio onder de lat gestaan en het lijkt erop dat hij bij Meerburg zijn definitieve stek heeft gevonden.Vorig seizoen streek hij neer de club van Ron de Roode en verdrong hij de toenmalige sluitpost, die vroeg in het seizoen moest afhaken met een blessure. Het derby gevoel heeft hij (nog) niet bij de wedstrijd tegen de ploeg uit Zoeterwoude. ,,Bij Quick speelden we jaarlijks tegen HBS. Heerlijke duels en een honderd procent derby sfeer. Ook bij SEV maakte ik dat soort wedstrijden mee. Ik ken het dus wel.”

In de voorbereiding troffen SJZ en Meerburg elkaar in een wedstrijdje van 45 minuten. SJZ zegevierde eenvoudig met 3-0. ,,Die uitslag heeft een heel beperkte waarde. Het was een veredelde training wat mij betreft; die nederlaag prikkelt ons alleen maar. In mijn optiek is een plek bij de top-drie haalbaar. SJZ is dan een van de teams waar we van gaan winnen.”

Vanwege het ongelijke aantal clubs in de afdeling stond SJZ stil afgelopen weekend. Des te meer leeft de selectie toe naar voor de club een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar: de clash met Meerburg. ,,Zeker”, beaamt keeper Niels van Diemen. ,,Beker- en oefenwedstrijden zijn leuk en zinnig, maar nu gaat het om het ,,echie”. Ik heb er best vertrouwen in gezien het veldspel en de resultaten tot nu toe in de voorbereiding. Nog een pluspunt: we zijn nu compleet. Iedereen is terug van vakantie, dus we kunnen in de sterkste opstelling spelen.”

Voor Van Diemen (op de foto in actie in het voorgaande seizoen) speelt het feit dat er tegen een buurtgenoot wordt gespeeld wel degelijk een rol. ,,Van kleins af aan speel je met een zekere regelmaat tegen die jongens. Je gaat de gezichten kennen en in het dorp leeft het ook. Je ziet dan ook veel meer publiek langs de kant. Er heerst een gezonde spanning in de groep.”

Media Terplaatse_meerburg_thuis_sjz_03052015Image00120

Van Diemen heeft lof voor de kwaliteiten van de komende tegenstander: ,,Meerburg zet ook veel druk naar voren, net als wij. Dat betekent een heerlijk, open wedstrijd, die wij overigens gaan winnen. Er is weinig mooiers in voetbal dan na de wedstrijd elkaar in een gemoedelijke sfeer dollen in de kantine.”

Resultaten voorbije jaren:

2014-2015 Meerburg-SJZ 3-2, SJZ-Meerburg 4-2 (3e klasse).

2013-2014 Meerburg-SJZ 2-1, SJZ-Meerburg 5-2 (3e klasse).

2011-2012 Meerburg-SJZ 0-2, SJZ-Meerburg 2-3 (3e klasse).

2006-2007 Meerburg-SJZ 0-2, SJZ-Meerburg 2-0 (4e klasse).

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read