zondag, juli 21, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 22 april

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 22 april

-

SV Aarlanderveen – Blauw Zwart

In de derde klasse A wordt het bovenin met de week spannender. Door het puntenverlies van  koploper Aarlanderveen en runner-up Nieuwkoop kruipt de kopgroep steeds dichter bij elkaar. Inmiddels hebben ook Blauw Zwart en het verrassend goed presterende Koudekerk zich ook gemeld als serieuze titelkandidaten. Aarlanderveen krijgt komende zaterdag bezoek van Blauw Zwart. Het verschil tussen de formatie van Sander van Dijk en Blauw Zwart is nog slechts één punt, dus bij een zege bij de Trots van de Polder mag de Wassenaarse ploeg zich de nieuwe lijstaanvoerder, wellicht samen met Nieuwkoop, noemen. Het heenduel tussen beide clubs eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Sporting Leiden – Koudekerk

Ook bij het treffen tussen Sporting Leiden en Koudekerk zijn de belangen groot. De Leidenaren vechten voor lijfsbehoud, terwijl promovendus Koudekerk stiekem droomt van promotie naar de tweede klasse. De Morsbewoners moesten afgelopen zaterdag een bittere pil slikken, want de uitbeurt bij het al gedegradeerde Van Nispen werd verrassend verloren. Het was voor de Zilkers pas de eerste overwinning van dit seizoen. Koudekerk daarentegen deed het een stuk beter. Op bezoek bij Stompwijk ’92, dat de laatste periode een stijgende vorm vertoont, werd met 1-3 gewonnen. De afstand tussen Koudekerk en koploper Aarlanderveen is nog maar twee punten, dus de kans dat de ploeg van Jarno Verweij opnieuw de kampioensschaal omhoog mag houden is zeker niet denkbeeldig. Het heenduel tussen beide clubs eindigde in een 7-3 overwinning voor Koudekerk.

Note redactie: morgen volgt nog een interview met Koudekerker Martijn de Boer

SCW – FC Oegstgeest

FC Oegstgeest leek, na vier nederlagen op rij, tegen Nieuwkoop hard op weg naar een verdiende overwinning, maar in de slotminuut scoorden de bezoekers toch nog de gelijkmaker (1-1). Ondanks deze late tegenvaller zal de staf van de fusieclub moed putten uit het sterke optreden van de ploeg. FC Oegstgeest, als achtste geklasseerd, is nog altijd niet kopzorgvrij voor het spelen van p/d- duels straks. Hoe dan ook zullen de Oegstgeestenaren snakken naar eindelijk weer eens een overwinning. Komende tegenstander SCW, nr.11 op de ranglijst, zit middenin de degradatiestress en kan derhalve een resultaat goed gebruiken. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 3-1 overwinning voor FC Oegstgeest.

Lugdunum – Stompwijk’92

Lugdunum behaalde afgelopen zaterdag een prima overwinning bij AVV Alphen (1-4), maar het lijkt er toch  sterk op dat het voor de kikkers een seizoen van nét niet gaat worden. De Leidenaren streden tot aan de winterstop mee om de bovenste plekken, de groenhemden waren zelfs even koploper, maar daarna zakten de mannen van Marco Harleman en Nino Poulina terug naar een plek in de middenmoot. Met nog vijf competitiewedstrijden te spelen is periodewinst voor Lugdunum, rekenkundig gezien, nog wel mogelijk, maar daarvoor is het afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. Bij Stompwijk’92 verloopt het seizoen precies in omgekeerde volgorde. De ploeg van Erik van Manen had na 12 wedstrijden slechts 3 punten verzameld. De tickets voor de vierde klasse leken te kunnen gaan worden geboekt, maar in het  nieuwe kalenderjaar begonnen de Stompwijkers aan een fraaie opmars. De Meerhorst-bewoners klommen, na zes overwinningen uit de laatste negen wedstrijden, naar een 12e plaats van de ranglijst en zijn daardoor beslist nog niet uitgeschakeld voor een langer verblijf in de derde klasse. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 3-1 zege voor Lugdunum.

Overige wedstrijden in deze klasse: RKDES – Alphen,  Nieuwkoop – DWO, Van Nispen – VVSB.

 

Must Read